Davudoğlu : Bu Ülkede Hz.Peygambere Hakaret Edilmesine İzin Vermeyiz.

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Başbakan Ahmet Davutoğlu Brüksel ziyareti öncesi Esenboğa havalimanında açıklamalarda bulunuyor.

İkili görüşmeler yapacağız. Açılacak fasılaları konuşacağız. Akşam Belçika'da vatandaşlarımızla buluşacağız.

Soru ve Cevap
- Karikatür olayında mahkeme kararı var. Cumhuriyet gazetesi matbaasına denetleme için neler diyeceksiniz?

Dünyanın neresinde olursa olsun terör olaylarına karşıyız. Paris'teki yürüyüşe katıldık. Tavrımız bellidir. Basın özgürlüğü hakaret etme özgürlüğü değildir.

Alemlere rahmet olarak gelmiş Hz. Peygamberimize hakaret özgürlük değildir.

Bunu birileri basıyorsa bu tahriktir. Kendisine yapılan hakareti hoş gören insanlarımız Peygamberimize yapılan hakareti hoş görmez. Bu ülkede Hz.Peygambere hakaret edilmesine izin vermeyiz.

Bu yaptıkları işte başka bir hesap var mı? diye düşünüyoruz.

Peygamberimizi kamyonete bindiren paralel çetenin de bu hakarete destek verdiklerini görüyoruz.

Gelin bize saldırın diye tahrik oluşturuluyor. Kimse Peygamerimize hakaret etme alçaklığını yapamaz.

http://www.haber7.com/ic-politika/haber/1272971-davutoglu-bruksel-ziyareti-oncesi-konusuyor
 

bi husben

Kıdemli Üye
Katılım
7 Mar 2007
Mesajlar
5,664
Tepkime puanı
322
Puanları
83
Musade etmezmiş edildi bile ne yaptin davutoglu cumhuriyete koruma gonderttin rahat rahat hakaret etsinler diye
 

DESIFRE

Yasaklı
Katılım
2 Şub 2012
Mesajlar
3,817
Tepkime puanı
62
Puanları
0
Hem Destek Yürüyüsüne katil hemde izuin vermeyiz de tam Ampüllerin Sahasina oynuyor biliyor Malini Davutoglu Yadirganamaz
 

can feda

Profesör
Katılım
11 Ocak 2015
Mesajlar
1,014
Tepkime puanı
13
Puanları
0
Konum
dünya...
Başbakan sanırım Efkan ala'nın peygambere gurur atfetmesini unuttu...hatırlatsın biri...cuvaldızı başkasına batırsın ama bir zahmet iğneyi de kendisine batırsın...
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Ne anlamina gelir ya ?

Avrupa'da yaşayan Türk'lere biz buradayız, korkmayın anlamı taşır. Nitekim öyle oldu. PEGİDA karşıtı yürüyüşlere Merkel ve bakanları katıldı. Katil oraya gidecek, gövde gösterisi yapacak, koskoca Türkiye yerinde sayacak Yok öyle dünya. Her yerde varız. Müslümanlar meydanlara çıkmayı öğrenecek , arkasında Türkiye var.
 

DESIFRE

Yasaklı
Katılım
2 Şub 2012
Mesajlar
3,817
Tepkime puanı
62
Puanları
0
Avrupa'da yaşayan Türk'lere biz buradayız, korkmayın anlamı taşır. Nitekim öyle oldu. PEGİDA karşıtı yürüyüşlere Merkel ve bakanları katıldı. Katil oraya gidecek, gövde gösterisi yapacak, koskoca Türkiye yerinde sayacak Yok öyle dünya. Her yerde varız. Müslümanlar meydanlara çıkmayı öğrenecek , arkasında Türkiye var.

Pess Ettim
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Davutoğlu'nun son ziyaretleri moral ve güç verdi

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Aydın, Avrupa'da yükselen ırkçılık, PEGİDA, Charlie Hebdo baskını sonrası maruz kaldıkları saldırı ve baskıları Haber10'a değerlendirdi.

DAVUTOĞLU'NUN ZİYARETİ BİZE GÜÇ VERDİ

Charlie Hebdo saldırısı ile Avrupa'nın 11 Eylül'ünün alt yapısının hazırlanmak istendiğini ve olay sonrası Müslümanların hedef haline getirildiğini ifade eden Yusuf Aydın, "Öncelikle sunu belirtmek isterim ki Charlie Hebdo saldırısı tamamen İslamofobiyi savunan bir akıl tarafından planlanmıştır. Bu plan ile Avrupa'nın 11 Eylül'ünün alt yapısı hazırlanmak istenmiştir. Müslümanlar olarak saldırı sonrasında hedef gösterildik. Bundan dolayı Sayın Başbakanımızın Paris ziyareti anlamlıdır ve bizlere güç vermiştir tam da kendimizi yalnız hissettiğimiz günlerde ..." diye konuştu.

KUTSALIMIZA SALDIRIYORLAR

İslam karşıtlarının Avrupalı Türklerin kutsallarına saldırılarda bulunduğunu ifade eden Aydın, " Paris olaylarından önce de aşırı sağ akımın öncülüğünde başta Almanya olmak üzere binlerce Avrupalı sokaklara döküldü. Kısa adı PEGIDA olan "Batının İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar" hareketi önce küçük bir kasabada 150-200 kişi ile İslam'a hakaret eden eylemler yaptılar. Daha sonra bu hareket 17500-20000'lere ulaştı. Böylece Almanya'da başlayan bu akım diğer Avrupa ülkelerine de sıçramış oldu. Fransa'daki malum saldırı öncesinde zaten böyle bir şey bekleniyordu. Camilerimize saldırıyorlar, domuz kafaları ve iç organlarını cami kapılarına asıyorlar, gamalı haç çiziyorlar cami duvarlarına" dedi.

SAKALLI GENÇLERE TERÖRİST GÖZÜYLE BAKIYORLAR

Aydın, hak ihlalleri ve demokratik yolların kapanmaya başlandığını belirterek,
"Genç kızlarımız sadece başörtülü oldukları için hor görülüp iş yerlerinde dışlanıyorlar. Sakallı gençlerimize direk radikal, terörist gözüyle bakılıyor." dedi.

HAYALİ GÜÇ OLAN NOKTADAYIZ

Yusuf Aydın sözlerine şu şekilde devam etti:
"60'larda misafir işçi olarak geldiğimiz Avrupa topraklarında bizlere sahip çıkan, dertlerimiz ile dertlenen lider 2002'den sonra Cumhurbaşkanımız olmuştur. O, bu geleneği başlattı ve düzeni kurdu. Türkiye artık Avrupalı Türkleri göz ardı etmiyor. Hak ve hukuk çerçevesinde devlet kurumlarının bizlere göstermiş olduğu ilgi alakayı da düşünürsek elhamdülillah hayali güç olan noktadayız. Sadece Avrupalı Türklerin manevi ve kültürel değerlerine sahip çıkması, projelerini profesyonel yapması için Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı kuruldu, Yunus Emre Enstitüleri kuruldu."

SEVİNÇ GÖZYAŞLARI

Başbakan Davutoğlu'nun bugün gerçekleştireceği Belçika ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Aydın, "Üç gün önce Başbakanımız Berlin'de salonu hınca hınç dolduran binlerce Avrupalı Türk'e seslendi. O seslendiği andan itibaren şöyle bir etrafıma baktım inanın anlatılması zor bir heyecan, coşku, sevinç gözyaşları vardı .
Bu akşam Brüksel'de Başbakanımız yine bizlerle kucaklaşacak. Güç verecek, umut aşılayacak ve anavatanımız ile yeniden bütünleşeceğiz ... Avrupa'daki Türkler değil Avrupalı Türkler olarak bizlere seslenecek. Buradaki sorunlarımızın çözümü yaşadığımız ülkelerdeki siyasi otoritenin olduğunun farkındayız artık. Sosyal-ekonomik ve siyasi açıdan bakacak olursak artık ayaklarımız yere daha sağlam basıyor. Müslümanları terörle aynı kefeye koymak isteyenlerin dışında biz birlikte Avrupa'yız diyen bir akıl daha var. İşte o akıl ile el ele geleceğe daha umutlu bakıyoruz ..." şeklinde konuştu.

http://www.haber10.com/haber/578947/#.VLi92rccRPM
 

PUTKIRAN

Kıdemli Üye
Katılım
21 Eki 2009
Mesajlar
3,228
Tepkime puanı
189
Puanları
0
Konum
Ankara
Keşke Kurana'a 'Bakara Makara' deyip hakaret edenlere de izin vermeseydiniz.

9690.jpg

15 Ocak 2015 Perşembe 12:27
DAVUTOĞLU, KURAN'A HAKARET EDEN EGEMEN BAĞIŞ'A BİRŞEY DİYECEK Mİ?
Karikatür tartışması devam ediyor. "Hz. Peygambere hakarete izin vermeyiz" diyen Davutoğlu'nun Bakara Suresi için "bakara makara" diyen Egemen Bağış'a tepki göstermemesi dikkat çekti.

Brüksel ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Paris'teki karikatür tartışması ve onun Türkiye'ye yansımaları soruldu.
"Hz. Peygambere hakarete izin vermeyiz" diyen Davutoğlu, bunun basın özgürlüğü olmadığını kaydetti.
Başbakan Davutoğlu'nun "Hz. Peygambera hakaret" konusundaki duyarlılığını Egemen Bağış'ın Kuran-ı Kerim için söyledi iddia edilen "Bakara Makara" sözleri için göstermemesi dikkat çekti.
DAVUTOĞLU BU SÖZLER İÇİN DE BİRŞEY DİYECEK Mİ?
"Peygamber gurura kapıldı" diyen Efkan Ala'ya
"Bizim rahmetimiz gazabımızı aşacak" diyen Erdoğan'a
"Allah'ın tüm vasıflarını üzerinde toplayan lider" diyen AKP'li Fevai Aslan'a
"Kuran'ı Kerim'deki Bakara Suresi için "Bu Bakara iyi Makara" diyen Egemen Bağış'a
"Her Cuma bir ayet sallıyorum" diyen yine Egemen Bağış'a
Torpili savunmak için "Ayet akrabayı kolla" der diyen Mehmet Metiner'e tepki göstermeyen başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere AKP'li Vekilleri "Hz. Peygambere hakaret eden karikatür" üzerinden açıklama yarışına girdiler.
AKP'li vekillerin aynı hassasiyet ve duyarlılığı yukarıdaki açıklamalar için neden göstermediği ise merak konusu...
İşte Ahmet Davutoğlu'nun açıklaması;
Soru: Paris’teki saldırının ardından karikatür tartışması Türkiye’ye yansıdı, mahkeme kararı var. Bu anlamda genel değerlendirme alabilir miyiz?
- Bu konuda ilkesel tutumumuz var:
1- Terör saldırılarına karşıyız. Çünkü terör saldırısında masum insanların ölümü söz konusudur. Terör saldırıları karşı olmamız sebebiyle Paris’teki yürüyüşe katıldık.
2- Basın özgürlüğü hakaret etme özgürlüğü anlamına gelmez hele hele bu bizim şahsiyetlerimizden çok daha büyük anlam taşıyan bir peygambere hakaret ise bu basın özgürlüğü değildir. 1,5 milyar insanın inandığı alemlere rahmet olarak gördüğü bir kişi ile ilgiliyse buna basın özgürlüğü denmez. Bu anlamda Türkiye’de geniş kitlelerin hassasiyeti var. Şahsına gelen hakareti sabırla karşılayabilecek insanlar, peygambere hakaret söz konusu olduğunda saygıyla karşılayamayabilir. Bu durumda böyle bir baskı yapmak açık bir tahriktir. Herhangi bir insana hakaret edildiği zaman karşı çıktığımız gibi Hz. Peygamber’e yapılacak hakarete karşı çıkarız. Bu ülkede Hz. Peygamber’e hakaret edilmesine izin vermeyiz. Bu kadar hassas süreçten geçerken açık tahrik niteliği taşıyan bir tavır takınılıyorsa başka bir hesap var mı sorusu akıllara getirir. Paralel yapının bu konudaki tavrına da dikkat çekmek gerekir.
3- Eğer böyle bir durum varsa tahrik hakaret söz konusu ise çıkabilecek güvenlik problemi için tedbir alınır. Neredeyse gelin bize saldırın diye hakaret karikatürü basacaksınız, güvenlik güçlerimiz tedbiri alır. Geçmişteki olayların benzerlerinin yaşanmasına izin vermeyiz.
- Bu konudaki tutumumuz kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bunun ifade edilmesine de ihtiyaç yok. Türkiye’de yaşayan makul bir insan Hz. Peygamber’in ne anlama geldiğini bilir. Türkiye bu konularda kayıtsız bir toplumsal dokuya sahip değil. Yolda çevirip sıradan bir insana hakaret ettiğinde nasıl bir tavır ile karşılaşıyorsa ulu bir şahsiyete nasıl bir tepki göstereceği belli.
HANGİ AKP'Lİ NE DEMİŞTİ?
* Erkan Ala'dan Hz. Peygamber'e gurur isnadı
AKP Gençlik Kolları tarafından İstanbul Eyüp’te düzenlenen ‘AK üniversiteliler sahur programı’na katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Peygamber Efendimiz hakkında skandal ifadeler kullanmıştı.
Efkan Ala; “Peygamberimiz Mekke’yi fethedip oraya girerken muhtemelen tabii şimdi buradan biz çıktık, geri geldik ve Mekke’yi fethettik, insanlar fevç fevç İslam’a giriyorlar. Muhtemelen kendisine bir pay çıkardı oradan. Bakın biz böyle bir medeniyetin, böyle bir inancın temsilcileriyiz. İnsanın biraz gururlanması doğal bir şeydir, insanidir." sözleriyle hakaretin en babasını yapmıştı.
* Rahmetimiz gazabımızı aşacaktır"
30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Muğla mitiginde konuşan Tayyip Erdoğan'ın"Bizim rahmetimiz gazabımızı aşacaktır" sözleri dinleyenleri şok etmişti.
Erdoğan'ın bu sözleri kudsi bir hadisi şerif-i ve Allah (CC)'ın Arş'ın üzerindeki bir kitaba yazdığı "Şüphesiz rahmetim, gazabımı geçmiştir" kelamını hatırlatmıştı.
* Erdoğan, Allah'ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider
AKP Düzce Milletvekili Fevai Arslan'ın, Başbakan Tayyip Erdoğan için “Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider var. İşte bunun önünü kesmek istediler” sözleriyle hala akıllarda.
* "Tayyip Erdoğan sünneti"
Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas Çanakkale’de, AKP binasında yaptığı konuşmada AKP hükümeti döneminde temel atılırken müteahhitle hangi tarihte tamamlanacağının pazarlığının yapıldığını anlatan Kafkas, "Bu, Tayip Erdoğan sünnetidir" diye konuştu.
* "Başbakanımıza dokunmak ibadettir"
AKP Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, partililerin Ankara ziyaretinde,"Arkadaşlarım sayın Başbakanımıza yakınen sorular sordular, elini sıktılar. Sayın Başbakanımıza dokunmak bile inanın bence ibadettir. Ben bunu söylüyorum"demişti.
* "Başbakanımız bizim ikinci peygamber gibidir"
AKP eski Aydın İl Başkanı İsmail Eser; "Biz Başbakanımızın aşığıyız. Başbakanımız bizim için adeta ikinci peygamber gibidir" dedi.
* "Başbakan yere konmaz"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'dan canlı yayınla Rize'nin Derepazarı İlçesi'nde katıldığı, 'Her kadın üye için bir fidan dikiyoruz' kampanyası öncesi plazma televizyon yere konulmasına karşın Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır:"Başbakanımızın çıkacağı televizyon yere konmaz." dedi.


 
Üst