Damla Çikolatalı Bisküvi

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
damla-cikolatali-biskuvi.jpg



Malzemeler:


  • 200gr erimiş margarin
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı ceviz

Yapılışı:


  • Margarini küçük bir tavaya koyup erittikten sonra soğutun.
  • Derin bir kabın içine şekeri ve eritip ılıttığınız margarini koyup, mikser veya çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  • Ayrı bir kaseye kırıp, tazeliklerini kontrol ettiğiniz yumurtaları ve şekeri margarin karışımına yavaş yavaş ilave ederek karıştırın.
  • Daha sonra vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Küçük bir kasede 2 yemek kaşığı sıcak suyu ve karbonatı karıştırıp, en son tuzu içine ilave edin. Karbonatlı karışımı harca ilave edin.
  • En son olarak tel süzgeç yardımıyla eleyerek unu ekleyin.
  • Damla çikolataları ve çekilmiş cevizleri harca ilave edip, tahta bir kaşık yardımıyla hamuru kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.
  • Yayvan bir kaşık yardımı ile bisküvi harcını yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin içine istediğiniz büyüklükte parçalar halinde dökün.
  • Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında, bisküvilerin kenarları kızarana kadar 10 dakika pişirin.

Not 1: Damla çikolatalı bisküvileri 185 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 10 dakikadan fazla pişirirseniz, bisküviler sertleşir ve kurur.

Not 2: Hazırladığınız bisküvileri pişirmeden tepsi ile buzdolabında 10 dakika bekletirseniz pişerken tepside fazla yayılmaz.



Afiyet Olsun.
 
Üst