CÜmlemİz İÇİn

KÖRDÜĞÜM

Profesör
Katılım
20 Kas 2006
Mesajlar
1,772
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
36
Konum
CEPHEDEN(İNŞ)
EUZUBİLLAHİMİNEŞŞEYDANİRRACİM_BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

ELHAMDULİLLAHİ RABBİL ALEMİN_ ESSELATU VESSELAMU ALA RASULİNA MUHAMMEDİN

Ey varlığının ezelde bidayeti, ebedde nihayeti olmayan! Ey yerlerin ve göklerin sahibi! Kainatı ve bütün mevcudatı yoktan var eden, istediğini istediğine veren, istediği zaman alma gücüne sahip olan ‘ Yüce Rabbim’
Şu anda bizler aciz kulların olarak huzuruna geldik, el açıp boyun büktük. Bu el açıp boyun bükmemiz senin af ile merhametine mahzar olmaktır, bizleri af ile mağfiret eyle Ya Rabbi!
İlahi eşsiz Rabsın, Samedsin, Lemyelidsin, Velemyuledsin,Ehadsin,, hem ezelsin, hem ebedsin. Esma-i Şerifin için bizleri bağışla Ya Rabbi!
Ya Rabbelalemin! Yoktuk var ettin, çıplaktık giydirdin, aç idik doyurdun, cahil idik ilim ihsan eyledin, zelil idik aziz eyledin, bizleri yeryüzünün halifeleri eyledin, Muhammed Mustafa (sav) gibi bir peygambere ümmet eyledin ve yine bizleri en makbul din olan İslam dininin mensuplarından yaptın.vermiş olduğun bunca nimetlere karşı sana layıkıyle şükredemiyor, kulluk vazifelerimizi manasıyla yerine getiremiyoruz. Bizlere layıkıyle şükretmeyi ve kulluk görevlerimizi hakkıyla yerine getirebilmeyi nasib eyle Ya Rab!
Beşeri sistemlerin ilahi sistemlere tercih edilmeye çalışıldığı, adaletsizliğin, terbiyesizliğin, haysiyet ve şerefsizliğin çağdaşlık sayıldığı, yetimlerin, yoksulların, fakir ve haklıların toplumdan tecrid edilmeye çalışıldığı şu günümüzde bizlere gerçekleri görmeyi, ilahi adaletin tecellisi yolunda önce malımızı daha sonra da canımızı bile feda edebilmeyi nasib ve müyesser eyle Ya Rabbi!
YA İLAHEL-ALEMİN!
Bazı yüzlerin ağaracağı, bazı yüzlerin simsiyah kararacağı, gıybet eden dillerin ağızdan bir karış sarkacağı, güneşin insanların beynini kaynatacağı, kişinin kardeşinden , annesinden-babasından, eşinden ve çocuklarından kaçacağı, boynuzsuz koyunun boynuzlu koyundan hakkını alacağı, bütün mahlukatın secdeye kapanıp nefsi nefsi nefsimizi isteriz Ya Rabbi diyeceği, fakat ahir zaman peygamberi Hz.Muhammed Mustafa (sav)’ in secdeye kapanıp ümmeti ümmeti ümmetimi isterim Ya Rabbi diyeceği o şiddetli ve dehşetli hesap gününde sen bizleri anlı ak gönlü pak olan sevgili habibin Muhammed Mustafa(sav)’in Liva-ül hamd sancağı altında toplanan kullarından eyle Ya Rabbi!
Yüce Rabbimiz bir ayeti keriminde: ‘Bana dua ediniz, size icabet edeyim’ buyurmaktasın. İşte bizlerde acizane, fakirane, fakat halisane dua ediyoruz. Yapmış olduğumuz dualarımızı dergahı uluhiyyetinde kabul ile makbul eyle Ya Rabbi!
Bizleri kendine kul, habibine layıkı vech ile ümmet eyle, geçmişlerimizede gani gani rahmet eyle Ya Rabbi!
Sana karşı açılan şu günahkar elleri, seni anan dilleri, seni daima zikreden gönülleri, günahları için af dileyen biz mü’minleri katından boş çevirme Ya Rabbi!
Bizleri kulluğunda kaim, dininde daim eyle. Bizleri ve cümle ümmeti Muhammedi görünmez kazalardan, belalardan, müsibetlerden uzak eyleyip her iki cihanda da aziz ve bahtiyar eyle Ya Rabbi!
Ey annemizin karnından hiç bir şey bilmez iken bizleri dünyaya getiren, görsünler diye gözler, gerçekleri işitsinler diye kulaklar ve yaradanını tanısınlar diye kalpler veren, bizleri yeryüzünün halifesi kılan, bütün nimetleri bizlerin hizmetine sunan Yüce Rabbim!Bizleri Senin Cemalini görenlerden, Efendimiz (as) ‘ın şefaat edeceği kullardan ve O’na komşu olanlardan eyle Ya Rabbim!

(AMİN)
 

mkz17

Paylaşımcı
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
110
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Yaş
58
cümlemiz bu duaya diyelim amin. amin.amin...
 

Hanne

Doçent
Katılım
3 Kas 2006
Mesajlar
1,366
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Kördüğüm ne güzel dua etmişsin... Allah razı olsun:)
 
Üst