Sessiz Vaveyla
EL Kârda Gönül Yârda

Ben sana kurduğum yüklemi seviyorum olan bir cümlenin öznesi olmak isterdim.
Kulağıma bir fısıltıyla seni seviyorum derken seviyorum yüklem kim? ben kimi ? seni diyebileceğin bir belirtili nesne olmak isterdim.
Kulağıma bir fısıltıyla seni seviyorum derken seviyorum yüklem kim? ben kimi ? seni diyebileceğin bir belirtili nesne olmak isterdim.
Aslında ben bunları olmak isterken farketmeden gizli özne oldum, ama sen bunu bilmiyordun? Türkçe dersin zayıf mıydı yoksa dil bilgisinden kalmış mıydın?
Hayır! Ben söyliyim sen aşkı başka cümlelerde ,başka yüreklerde arıyordun.
Hayır! Ben söyliyim sen aşkı başka cümlelerde ,başka yüreklerde arıyordun.
Ancak bir iki soru ile öznesi ben olan bir aşkı çıkarabilirdin ama bu aşk sana yaramazdı ki!
Dolaylıydı çünkü bu aşk, ben seni seviyordum, sen onu seviyordun peki ya o Kimi seviyordu?
Soruyorum sana kaç öğe var bu cümlede? Kaç aşk var öznesini arayan ? Hangimiz daha çok seviyoruz?
Bu cümlenin öznesini kayıp madem
Peki dolaylı tümlecini söyler misin bana?
Bu cümlenin öznesini kayıp madem
Peki dolaylı tümlecini söyler misin bana?
Sesin çıkmıyor..
Yardım etmemi ister misin?
Yardım etmemi ister misin?
Kime sorusunu sorsana yükleme, Yükleme sormak kolay yüreğine sorsana , topla cesaretini!
Aşığım yüklemine bir dolaylı tümleç yüklesene ?
kime / Aşığım
dur ben söyliyim
" Ona aşığım "diyeceksin.
dur ben söyliyim
" Ona aşığım "diyeceksin.
Gel gör ki ben dolaylı tümleçte olamazsken son kez bir satır karalıyorum sana ve bir öğede ben oluyorum bugün! Ne özne ne de bir yüklemim kendi kendime bir aşk yüklüyorum cümleme ve kendimce karalıyorum işte...
Bu sefer ben zarf tümleciyim...
Cümlemimi soruyorsun ?
İşte cevabım
Bugün aşka ilk kez elveda diyorum ve işte son sözüm ve işte en vefalı sorum ve işte en acımasız cevabım;
Elveda Aşk, usulca ve zamansız elveda....
Nasıl elveda ?
Usulca ve zamansız....
.....
15 Temmuz 2010
21.59
21.59
yazan: Sessiz Vaveyla
Not: Şiirde geçen 3 kahramanın 3 de cümleye öğe olamamıştır.3 üde kendi başına bir öğe olsada bir cümlede toparlanamamıştır.