Çullama Köfte

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
590_500


Malzemeler
½ kg kıyma
1 Çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
Tuz
2 yumurta
1 yemek kaşığı dolusu un


Hazırlanışı
Pirinçleri yumuşayana kadar haşlayın, fazla suyu varsa süzdürün.
Kıymayı yoğurma kabına alın, üzerine haşladığınız pirinci, rendelediğiniz kuru soğanı, ince kıydığınız maydanozu, tuz ve baharatları ilave ederek yoğurun.
Yoğurduğunuz köfte harcını yarım saat buzdolabında beklettikten sonra, harçtan küçük parçalar kopartıp köfte şekli verin.
Orta boy bir tencereye yarısını geçecek kadar su ve biraz tuz koyup kaynatın.
Su kaynayınca köfteleri içine atın.
Suyun üzerine çıkın köfteleri maşa veya delikli kepçe ile alıp süzgünün üzerine koyun.
Bir kâsenin içinde yumurta ve unu çırpın, haşladığınız köfteleri yumurtalı karışıma batırdıktan sonra kızgın yağda kızartın.
alinti
 
Üst