Çukurova 4. Kitap Fuarı yarın açılıyor

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Çukurova 4. Kitap Fuarı TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde yarın açılıyor. Fuarı kapsamında panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk etkinlikleri gibi 58 kültür etkinliğinde ve imza günlerinde 300 yazar kitapseverlerle buluşacak.


TÜYAP Adana Fuarcılık, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle, Büyükşehir Belediyesi ve Altın Koza'nın katkılarıyla düzenlenen organizasyonda Çukurova Eğitim Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Yazarla okuru buluşturan kitap fuarına 170 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor.

Çukurova 4. Kitap Fuarı kapsamında panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk etkinlikleri gibi 58 kültür etkinliğinde ve imza günlerinde 300 yazar kitapseverlerle buluşacak.

Aralarında İpek Çalışlar, Altan Öymen, Can Dündar, Gülten Dayıoğlu, Ahmet Telli, Selim Temo, Ataol Behramoğlu, Muzaffer İzgü, Yekta Kopan, Turgut Özakman, Ayşe Kulin, Canan Tan, İskender Pala, Mehmet Yaşin, Sevgi Özel, Mine Soysal, Şükrü Erbaş gibi pek çok şair, yazar ve bilim adamının bulunduğu konuklar 6 gün süresince okurlarla bir araya gelecek. Altın Koza tarafından Adanalı yazarların katılımıyla gerçekleştirilen Altın Koza Edebiyat Festivali ve ilk yıldan itibaren yapılan "Çiçeği Burnunda Karikatürcüler Buluşması" fuarın öne çıkan etkinlikler arasında gösteriliyor.
GEÇEN YIL 186 BİN OKUR ZİYARET ETTİ

Geçtiğimiz yıl 160 yayınevi, 186 bin okurun ziyaret ettiği Çukurova Kitap Fuarı ve eş zamanlı düzenlenen Çukurova Eğitim Fuarı, 11-15 Ocak tarihleri arasında 10.30-20.30, kapanış günü olan 16 Ocak tarihinde ise 10.30-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuarlara giriş ücretsizdir.

ALDIRMAZ: ZİYARETÇİ SAYISI ARTACAK

Seyhan Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kitap fuarının Çukurova'nın büyük bir zenginliği olduğunu söyledi. Bu yıl 4.'sü açılan kitap fuarları ile kentte okur–yazar ve kitap satışı sayısının arttığını dile getiren Aldırmaz, bu sevindirici tablonun daha da gelişmesi için çabaladıklarını kaydetti.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteği ile ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarından binlerce öğrencinin fuarı gezmesi sağlanacağını ifade eden Aldırmaz, bölgesel işbirliği çerçevesinde ücretsiz otobüs organizasyonları ile Mersin, Tarsus, Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye, Hatay, Nevşehir ve ilçelerinden ziyaretçilerin fuara taşınacağını anlattı. Geçen yılın ziyaretçi sayısını yüzde 25–30 bin daha katlamak istediklerine işaret eden Aldırmaz, yapılacak aktivitelere her türlü desteği vereceklerini duyurdu. TÜYAP Adana Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise Çukurova Kitap ve Eğitim Fuarları'nın başarılı bir şekilde geçtiğini belirtti. Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Kocatürk, kendi içindeki küçük sıkıntılarına yayıncılığın 1 milyar doları aştığını vurguladı.

Türkiye'de yılda 400 milyon civarında kitap basıldığını hatırlatan Kocatürk, her yıl 32-33 bin çeşit yeni kitap basıldığını açıkladı. Kitap satışlarının arttığına dikkat çeken Kocatürk, "Ülkede az okuyoruz gibi az bir kanat var. Bazı akademisyenler kaynağını bilmediğimiz bazı verilerle ülkede her 10 kişiden 1 kitap düştüğünü belirtiyorlar. Ama bizim elimizdeki veriler böyle değil. Çocuklarımız ekran bağımlısı haline geldi. Anne babaların televizyon ve bilgisayar bağımlılığından kurtarmak için anne ve babaların çocuklarını mutlaka kitap fuarlarını gezdirmesini tavsiye ediyoruz." dedi.

TÜYAP Kitap Fuarı Adana'nın ardından 2011 yılında yolculuğuna 5-13 Mart Bursa, 16-24 Nisan İzmir, 17-22 Mayıs Diyarbakır ile devam edecek. Bu sene 30. yılını kutlayacak İstanbul Kitap Fuarı ise 12-20 Kasım tarihlerinde düzenlenecek.
CİHAN
 
Üst