Cübbeli'nin Milli Görüş'le derdi ne?

maksut ibrahim

Kıdemli Üye
Katılım
6 Kas 2009
Mesajlar
5,889
Tepkime puanı
139
Puanları
0

Cübbeli'nin Milli Görüş'le derdi ne?

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü yine geleneği bozmadı ve yaklaşan seçimler öncesinde Milli Görüş'ü diline doladı.


Kamuoyunda Cübbeli Ahmet ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü yine geleneği bozmadı ve yaklaşan seçimler öncesinde Milli Görüş’ü diline doladı.

Son dönemlerde yaptığı sohbetlerinin hepsinde Milli Görüşçüleri eleştirmeyi alışkanlık haline getiren Ünlü, son olarakta Milli Görüş’ün Merhum Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’la ilgili akıl almaz bir iddia ortaya attı.

Hayatı boyunca kendisini İslam’a ve İslam ümmetinin birliğine adayan Merhum Erbakan’la bir görüşme yaptığını ve ona, ‘Siyaseti bırak, sen bu kadar evliya görmüşsün, biz senden bu dine hizmet bekliyoruz, gel ehlisünneti anlat. Cemaati de ben toplayacağım. Sadece Ehlisünneti anlat.’ dediğini söyledi.

Bu akıl almaz ve izanın kabul etmediği, Erbakan Hoca gibi ömrünü İslam’a hizmete adayan dünya Müslümanlarının liderini İslam’a hizmet etmeye davete cüret eden Ahmet Mahmut Ünlü, Siyaseti bırakmayı teklif ettiği Erbakan’dan da şöyle cevap aldığını iddia etti:

‘Adamcağız ağladı, kimse bana böyle bir teklif getirmiyor, bir tek sen söylüyorsun.’

Bu mümkün mü?

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan hayatı boyunca ‘Biz siyaset yapmıyoruz, Cihat ediyoruz.’ Der ve siyaseti İslam’a hizmet etmek için bir araç olarak kullanırdı. Hayatını İslam ümmetinin birliğine adayan ve bunun için D8’leri kuran Erbakan’a İslam’a hizmet etmeyi teklif eden Cübbeli kime ve neye hizmet ediyor?

Her bulduğu fırsatta Milli Görüş ve Saadet Partisi’ni eleştirmeyi alışkanlık haline getiren Cübbeli Ahmet’ e hapse atıldığı dönemde sadece Milli Görüş Camiası ve Saadet Partisi sahip çıkmıştı. Buna rağmen seçimlere son birkaç ay kala ekranlar önüne çıkıp Saadet Partisi ve Milli görüş aleyhine açıklamalar yapmaktan geri durmayan Cübbeli’ye tepkiler çığ gibi büyürken, kim tarafından yönlendiriliyor? sorularınıda akıllara getirdi.

Mezhep çatışmasını körüklüyor

Yaptığı tüm sohbetleri adeta satış ve pazarlama programlarına çeviren Cübbeli, mezhep çatışmalarını da körüklemeyi ihmal etmiyor. Son dönemlerde mezhep çatışmalarını körükleyen Cübbeli, insanları birleştirmek yerine, ayrıştırmanın ve toplumda mezhepler arası kin ve nefret tohumlarının da ekilmesine neden oluyor. Son dönemlerde rijit çıkışlarıyla dikkat çeken Cübbeli’nin kim veya kimler tarafından yönlendirildiği ise merak konusu.

İsmailağa cemaatinden Cübbeli’ye tepki

İsmailağa cemaati mensupları da Cübbeli Ahmet’e son sohbetinden dolayı sert tepki gösterdi. Gündeme gelmek ve reklam yapmak için bu tür çıkışlar yaptığı iddia edilen Cübbeli, Erbakan hocayı bu tür polemik konusu yapması cemaatide rahatsız etti.

Erbakan’dan Cübbeli’ye yalanlama

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ise yıllar önce Cübbeli ve onun gibi kısır ve dar düşünenlere cevabını ekranlar önünde vermişti. Siyaset değil cihat yapıyoruz diyen Erbakan bunun gerekçelerini de net bir şekilde açıklamıştı.

38345.jpg


http://www.ajans5.com/detay/2015/03/11/cubbeli-nin-milli-gorus-le-derdi-ne-analiz.html




 
Üst