Cübbeli Hoca Tophane için ne dedi?

Alper...

MarmaranınKralı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Tepkime puanı
452
Puanları
0
Konum
İsLamBol
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
Kamuoyunda Cübbeli Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü Flash TV'de gündeme ilişkin konulara dinin bakışını anlattı.

Cübbeli Hoca Tophane'de ve Mardin'de protesto gösterisi yapanları sağduyuya davet etti. İslamda cam çerçeve indirmenin haram olduğunu açıklayan hoca, halkın hiç bir şekilde müdahale hakkı olmadığını söyledi.


Tophane'de sanat galerisine yapılan baskın ve Cemil İpekçi'nin Mardi'de Kasımiye medresesinde defile düzenlemesine ilişkin tartışmalara değindi. İşte Cübbeli'nin açıklamaları:

ADAMIN CAMINI KIRMAK HARAM

Halkın içkiden dolayı yaptığını zannetmiyorum. Ona bakarsan dünya kadar içki içilen yer. Zaten İslamın çok yaşandığı camilerin yanı felan değil.

PİSLİK BAŞKA PİSLİKLE TEMİZLENEMEZ

Adamın camını kırmak haram. Verdiğin zarar haram. Adam içki içiyor haram. Bir pisliği başka bir pislikle temizlenmez. Halkımızı sağduyuya davet ederiz. Belki şahsi kızgınlık vardır.

SUÇ DUYURUSU YAP

İslam'a göre şunu söylüyorum. Halkın müdahale hakkı yoktur. Ne yaparsın. Suç duyurusu yaparsın ihbar yaparsın. Büyük fesada götürür.

Firavuna bile giderken Allah Musa'ya 'yumuşak konuşun' diyor. Sert girişim yapmak adamı dinden imandan eder. İçki içen kafir olmaz, günahkar olur.

MARDİN'DEKİ DEFİLE KRİZİ: "BAĞIR ÇAĞIR VUR DÖK İZNİ YOK"

Defile için izin alındıysa halkın buna müdahale etme hakkı yok. İzinsiz protesto yapmamalı. Hassas dönemlerden geçiyoruz. Birileri bir fitil ateşlemesin. İslamiyetin bağır çağır vur dök izni yok. Bu kul hakkına girer.

İzinsiz müdahale provokasyonu getirir. Birisi sana laf atar, öbürü sana taş atar. Hadi şimdi biri öldü. Ne olacak şimdi? O yaptı bu yaptı. Yazık olur insanlara. Demokratik yollardan hakkını arasın. "


kaynak
 
Üst