Çökertme Kebabı

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
cokertme-kebabi-tarifi.jpg


Çökertme kebabı tarifi özellikle Muğla, Bodrum yöresinde oldukça bilinen ve sevilen bir kebab tarifidir. Rendelenmiş patates, yoğurt ve kuşbaşı etten oluşan bu kebab tarifimizin hazırlanması oldukça kolaydır. İşte tarifi,
Malzemeleri
300 gr kuşbaşı et
5 adet patates
250 gr süzme yoğurt
4 diş sarımsak
150 gr tereyağı
Tuz
Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
Etlerin pişmesi biraz zaman alacağı için öncelikle etleri kavuralım. Eti küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Tercihe göre baharatlanıp kavrulabilir veya sade olarak çiçek yağında kavrulur. Etler pişerken bir yandan patateslerimizi hazırlayalım.
Patateslerimizi soyup rendeliyoruz. Rendelenmiş patatesleri kızgın yağda kızartıyoruz. Kızarttığımız patateslerden servis tabağının dibini dolduracak kadar tabağımıza koyuyoruz. Süzme yoğurt ile sarımsaklarımızı karıştırıyoruz ve patateslerin üzerine döküyoruz. En üstüne de kavurduğumuz kuşbaşı etleri serpiyoruz. İsterseniz kırmızı biber de serpebilirsiniz. Çökertme kebabı tarifimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.

oktayusta​
 
Üst