Çok Çok Önemlİ!!!!!!

semur

Üye
Katılım
15 Kas 2006
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Sevgili Dostlar,
Ben Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencilerinden Burak. Değerli hocamızın Ruhsal Zeka adlı kitabının bir bölümünde yazdığı, herkes aynı anda kalpten ve isteyerek dua ederse, birçok problemi halledebiliriz görüşünüzden yola çıkarak, Türkiye çapında bir Yasin okuma programı yapmaya çalışıyoruz. Sevgili gönül dostları, 22.01.2007 Pazartesi akşamı saat 21:00'da ulaşabildiğimiz herkesle beraber aynı anda Yasin-i Şerif okuyarak dua edeceğiz inşaallah. Dua konumuz ülkemizin geleceği. Gerek yanıbaşımızda kaynayan bir kazan olan Irak başta olmak üzere dış politikadaki sorunlarımızı; gerekse de başta cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler olmak üzere iç politikadaki sorunlarımızı, yara almadan atlatabilmek için bu şekilde çoğulcu katılımla Yasin'ler okuyup, içten ve samimice dualar edeceğiz inşaallah.

Sizden ricam bu Pazartesi akşam saat 21:00'da bu güzel niyetle bir Yasin-i Şerif okuyup, dualarınızı dualarımıza katmanızdır. Malum böyle bi olay için katılım ne kadar fazla olursa, sonuç ta o kadar güzel olacağından bu işi yapabileceğine inandığınız tüm dostlarınızı ve akrabalarınızı da bu güzel olaydan haberdar etmenizi de çok umursuyoruz. Sizin gibi gönlü güzel tüm insanlarımızdan Allah razı olsun...
 

esma_yk

Üye
Katılım
13 Kas 2006
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Puanları
0
bende okurum inş ömrümüz varsa neden olmasın ki

selam ve dua ile...
 

meliha

Paylaşımcı
Katılım
24 Ara 2006
Mesajlar
133
Tepkime puanı
0
Puanları
0
bende okurum inşallah ALLAH şimdiden dua ve niyetlerimizi kabuletsin
selam ve dua ile
 

hamza

Üye
Katılım
11 Ağu 2006
Mesajlar
94
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
59
Konum
türkiye
İnşaallah sevgili doslar.okuyup dualarınıza katılacağımı bildiririm.:clap2:
 

merter

Üye
Katılım
26 Eki 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Helal,eşme

http://www.hadisderyasi.azbuz.com:uzgunum[1]: üzgünüm ama size bir kıssa anlatmak istedim bu konuyu görünce. çok güzel olmuş ama birde büyüklerin dediğini dinlesek bira.enbaşta hakkınızı helal edin arkadaşlar benden yana helal olsun.
KISSA:Bir ilçeye kaymakam atanmış. ve kaymakam çok şidetli eziyetler etmeye başlamış. buduruma dayanamayan halk toplanıp bir karar almışlar ve yatsı namazının ardına dua etmişler ve sabah kaymakam vefat etmiş.
Diğer ilerliyen zamanlarda birkaymakam daha atanmış ve diğer kaymakamın başına gelenlere aldırış etmeden kendi bildiğini okumuş.ve halk yine bir karar almış ve ertesigün tabi istekler kabul olmuş birdurumda vali ölmüş.
Tabi ilerliyen günlerde birkaymakam daha atanıyor ve vali olayı duyunca ister istemez etkileniyor budurumdan. ve hiç kimseye kötü bir muamele etmiyor ama tabi arayış içerisinde nefis isteklerine nasıl kavuşurum diye günler geçerken.
Birtane uyanık kaymakamın yanına çıkıp bir fikir öneriyor. ve diyorki herkesten birer yumurta toplıyalım ve hayır yapılacak diye duyuralım.ve herkes gönüllü olark birer yumurta veriyor .verilen yumurtalar fikri veren tarafından saklanıp istif yapılıyor.ve ilerliyen günlerde yardım yapılmadı aksilik oldu diye yumurtaları herkese geri verilmek üzere kasaba halkı çağırılıyor.ve herkese yumurtalar biri diğerine biri diğerine şeklinde karışık dağıtılıyor.ve günler geçip gidiyor.vali zulme ve eziyetlere başlıyor. tabi halk buduruma çok bozuluyor ve neden baştan iyiydi,de şimdi ne oldu bu vali değişti diye. zulüm artınca tabi halk toplanıp karar alıyor ve yatsı namazı ardından dualar ediliyor.
sabah tık yok ertesigün yine aynı yine kaymakam yerinde.tabi şaşırıyorlar buduruma ve eziyetligünler geçerken.birinin aklına mevla düşürüyor yumurta toplama meselesini...
ve halkı topluyor yine yatsı namazından sonra herkes biri biri ile helalleşiyor ve dua ediyorlar.
sabah kaymakam,ın selası veriliyor ...
umarım arkadaşlar öncelikli konumuzu anlamışızdır bu konudan dolayı veya bir başka meseleden dolayı bana kızan veya buz eden kardeşlerim var ise haklarımı ben sizlere HELAL ETTİM sizlerinde atmenizi dilerim ..
TÜRKİYE yada dünya çapında bir hellal,eşme kampanyası başlatılsa umarım çok daha fayda sağlanır inşALLAH.
selam ve duaile hoşçakalın...
 

Ceyhun

Üye
Katılım
19 Eki 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Duanin kabulu

Selamun aleykum

Imam Gazalinin kalplerin kesfi kitabinda yaziyorki ülke capinda duanin kabul olmasi icin gereken noktalardan birtanesi bütün islam üyeleri bu haksizliga karsi gelmesidir!!! Tabiki burada yazilan imam gazalinin kitabindan harfi harfine degil magna olarak alinmistir. Genede yapilsin deniliyorsa herkez kendi bilir. Ama nasil dünya kanunlari varsa, islamda´da duanin kabul olmasi icin gerekceler var. Tabiki duayi kabul eden allah (c.c) dir!!!!


Es selamu aleykum
 

ewindar

Üye
Katılım
26 Eki 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Es-selamun Aleykume kardesler
oncelikle ben merter kardesimize katiliyorum bendende herkese hakkim helal olsun yine de siz bilirsiniz ama ben yine de bilgilendirmek icin yazdim bu mesaji:

OLUM DOSEGINDE BULUNAN KIMSE ICIN YASIN OKUYUNUZ...

Ölüm döşeginde bulunan kimsenin yaninda Yasin-i Şerif okumak sünnettir. Peygamber (sav):

"Ölülerinize Yasin okuyunuz” buyurmuştur. (Ebu Davud ve Ibn Hibban rivayet etmişlerdir).
Ibn
Hibban: Ölülerinize Yasin okuyunuz!” demekten maksat ölüm döşeginde bulunan yani
ölmek
üzere olan kimseye Yasin-i Şerif okuyunuz demektir, der. Yalniz Ibn er-Rif'a hadisi
te'vil
etmeden oldugu gibi kabul ediyor: "Yani ölmüş olan kimseler için Yasin-i Şerif

okuyunuz”.

Peygamber (sav) bir hadis-i şerifinde şöyle buyuruyor: "Ölüm döşeginde

bulunan kimsenin yaninda Yasin okunsa mutlaka Allah Teala ölümünü
kolaylastirir..

Allah dualarinizi kabul eylesin insallah...
 
Katılım
26 Ara 2006
Mesajlar
55
Tepkime puanı
1
Puanları
0
ooooo gakgom okumaz mıyım ya.. elazığlı mısın? ben de elazığlıyım ama istanbulda okuyorum.. gakgom ister de yapmaz mıyım ya..elazığ hasretiyle yanıyom valla... inşallah okuruz...

Allah'ın rahmet ve bereketi üzerine osun...
 

metin33

Üye
Katılım
29 Eyl 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
dua

]
çok güzel bir düşünce Allah (c.c) kabul etsin. Dualarımıza cenabı hakkın bol bol rahmet yağışlarını talep edersek inşaallah iyi olur. Vereceği yağışların her bir damlasına milyar kere milyar şükürler olsun. Allah (c.c) inşaallah kabul eder
 

kalun

Üye
Katılım
10 Ara 2006
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
selam

inşallah bizler de okuruz.hayırlı bir girişim olmuş.Allah razı olsun
 

seymen76

Üye
Katılım
9 Ocak 2007
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Gec Kaldim..

Bu güzel fikirden ne yazik ki gec haberdar oldugum icin, okuyamadim.. :uzgunum[1]: oysa ki katilmayi cok isterdim.
Rabbim hepinizden razi olsun..
Selamlar ile..

http://www.nursema.de
 
Üst