Çocukları

DAVUD

Üye
Katılım
11 Eki 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Peygamberimizin (s.a.s.) üçü erkek, dördü kız olmak üzere yedi evlâdı dünyaya gelmiştir. İlk oğlu Hz. Kasım olduğu için, Efendimiz "Ebu'l-Kasım/Kasım'ın Babası" lâkabıyla anılmıştır. Diğer oğulları da Hz. Abdullah ve Hz. İbrahim'dir. Kızları Hz. Zeyneb, Hz. Rukayye, Hz. Ümmü Külsûm ve Hz. Fâtıma'dır. Yalnız Hz. İbrâhim, Hz. Mâriye'den doğmuş, diğerlerinin hepsi Hz. Hatice'den olmuştur.


Oğulları bebek halinde, kızları ise evlilik hayatı sürerken Peygamberimiz (s.a.s.)'dan önce vefat etmişlerdir. Yalnız Hz. Fâtıma, babasından altı ay sonra 24 yaşında dünyadan ayrılmıştır. Hz. Rukayye ile Hz. Ümmü Külsûm, sırasıyla Hz. Osman b. Affan ile evlenmişlerdir. Bu sebeple Hz. Osman'a "Zinnûreyn/İki Nur Sahibi" lâkabı verilmiştir. Hz. Zeyneb, Hz. Ebû As b. Rebî ile, Hz. Fâtıma da Hz. Ali ile evlenmişlerdir.


Peygamberimizin (s.a.s.) soyu, kızı Hz. Fâtıma'nın oğulları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin neslinden devam etmiştir. Diğer kızlarından olan torunları yaşamamıştır. Hz. Fâtıma'nın, Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin'den başka Muhsin adında bir oğlu, Ümmükülsûm ve Zeyneb adında iki kızı daha vardır.


Salât u selâm O'na, âline, ashâbına ve kıyâmete kadar O’nun izi üzerinde yürüyen ümmetine olsun. (1)
 
Üst