Clinton'a kara parayla 'Paralel bağış' yapmışlar

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Gülen'in kasası olarak bilinen ve ABD'de vergi kaçırmaktan tutuklanan Adem Arıcı ve birlikte yargılandığı ortaklarının, Hillary Clinton'ın kampanyasına 250 bin dolar bağış yaptığı ortaya çıktı

ABD'de, 56 milyon dolar vergi kaçırdığı tespit edilerek geçen yıl tutuklanan marketler kralı Adem Arıcı'nın, Fethullah Gülen'e bağlı New York'taki Sema Eğitim ve Sağlık Hizmetleri Şirketi'nin başkanı olduğu ortaya çıktı. Arıcı ile aynı davada yargılanan ortaklarının vergi kaçırdığı yıllarda, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın seçim kampanyasına 250 bin dolar bağış yaptığı da belirlendi. Üstelik Gülen'in kasası olarak bilinen Arıcı'nın tek suçu vergi kaçakçılığı da değil. Arıcı, 2011'de ABD'nin ambargosunu delerek Küba'da yatırım yapma suçuyla da bir süre tutuklu kaldı. Toplanan bağışlarla 200 kurban kesmek için Küba'ya gittiğini savunan Arıcı'nın asıl amacının otel kurmak olduğu kanıtlandı.

TEK SEFERDE 250 BİN DOLAR
Türkiye'nin yurtdışındaki imajını karalamak için çalışan ABD'li senatörlere yüklü miktarlarda bağışlar yapan Gülen örgütünün ABD'yi bile dolandırdığı ortaya çıktı. Gülen'in ABD'deki kasası olarak anılan, New York'taki Zeytuna isimli marketler zincirinin sahibi Adem Arıcı geçen yıl vergi kaçakçılığı suçundan 54 yıl hapis cezası istemiyle tutuklandı. Arıcı ile birlikte Ömer İpek ve 7 isim daha 56 milyon dolar vergi kaçırma suçuyla yargılandı. Gülen'in ABD'deki en büyük şirketlerinden biri olan Sema Eğitim ve Sağlık Hizmetleri'nin başkanlık görevini yaptığı da öğrenilen Arıcı ile ortaklarının vergi kaçırdığı yıllarda, eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın seçim kampanyasına tek seferde 250 bin dolar bağış yaptığı belirlendi. Arıcı ve 8 ortağının 2004-2009 yılları arasında vergi kaçakçılığı yaptığı tespit edilince, Clinton'a yapılan bu bağışların kaçak vergiden elde edilen gelirlerle mi finanse edildiği sorusu da gündeme geldi.

KÜBA'DA OTEL AÇACAKTI
Arıcı'nın ABD'deki tek suçu vergi kaçakçılığı da değil. Arıcı, avukatı Marc Verzani ile ABD'nin Küba Ambargosu'nu delmek ve Küba'da yatırım yapmak suçuyla da yargılandı. Arıcı, ifadesinde Ankara'da toplanan paralarla "dini bir grup adına" 200 adet kurban kesmek için Küba'ya gittiğini savundu. Ancak, asıl amaç başkaydı. Adem Arıcı, yatırım yapmak için ABD'nin yasağını delerek Küba'ya gitti. Avukatı Verzani ile otel kurmak için Küba'da bulunduğu Federal Mahkeme tarafından fotoğraflı belgelerle kanıtlandı. Arıcı bu suçtan 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sabah
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,995
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Bu olayı cemaat içindeki bir yakınımızdan yıllar önce dinlemiştim.

ABD 'de ki paralel yapının işleri sekteye uğramasın, Hillary Clinton iktidar olursa her türlü kolaylığı sağlasın diye 250.000 dolar bağış yaptık diye anlatmıştı.

Bunu neden yazdım.

Diğer haberleri bilmem ama bu yukarıda bahsedilen 250.000 dolar mevzusu masa başı bir haber değil.

Hatta hatta o dönemde bunu övüne övüne anlatırlardı şu kadar bağış yaptık diye.

Anadolu'da ki saf gariban halkın dişinden tırnağından arttırdığı 250.000 dolar Hillary Clinton'da...

Ne güzel...
 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Tereddütte idim ben de ..Haber yalan mı acaba diye ..
Teşekkür ederiz bilgi için..
 
Üst