Cizre'de fitili ateşlediler...Seçime kadarTürbülansa hazır olun...

levent48

Kıdemli Üye
Katılım
12 Şub 2012
Mesajlar
3,518
Tepkime puanı
142
Puanları
0
Bu gün Cizre'de Şengal'de ölen pkk'lıların cenazesinde Hüda Par taraftarları ile PKK yandaşları arasında çıkan çatışma 7 saat sürdü....

Hüda Par başkanı bu gece yoğun çatışma ve katliam beklediklerini açıkladı...Açıklamaların devamında ise güvenlik güçlerinin olaya müdahale etmediğini,yanan evlere Belediye tarafından İtfaiye gönderilmediğini, yaralılar için de ambulans gönderilmediğini beyan etti....

Bu kadar açıklamadan sonra (şayet doğru ise) derinlerde yuvalanan şer koalisyonunun halen ayakta ve meydan okumaya devam ettiğini görüyoruz...

İlk işaret fişeği Hanefi avcının göz göre göre Yargıtay'ın şekillendirilmesi beklenmeden alelacele ceza evine gönderilmesiydi...Bu devleti yönetenlere açıkça meydan okumaydı...peşinden Cizre olayları patladı...

Seçim barajlarının AYM tarafından iptal edilmesi her ne kadar geriye doğru işlemeyip TBMM'ye 1 yıllık düzeltme süresi vererek önümüzdeki seçimlerde bağlayıcı olamayacaksa da Meşruiyet tartışmalarına yol açarak toplumsal hareketleri tetikleyecektir...Bu sefer gerçekten tüm güçleri ile saldıracaklar... Hanefi Avcı ve Cizre bu saldırının ilk safhasıdır...

Ak Parti hükümeti maalesef hukuk-guguk diyerek hem kendilerini hem de bu milletin geleceğini ve güvenliğini tehlikeye atmaktadır...

Bir sezgim de bu tür hareketleri seçimlerde oya devşirmeye alışan Ak parti iktidarının krizi kontrollü olarak devam ettireceğini söylüyor...Zira düzeltilmesi gereken bir yığın yapısal sorunla uğraşmaktansa Bir düşman yaratıp kavga etmek kolaylarına geliyor....

Her zaman söyledik ya devlet başa ya kuzgun leşe...

Cizre'de polis (kimin polisi bunlar?) olaylara müdahale etmiyorsa....

Zekeriya Öz halen zurnasını sallayarak Tweeter'de meydan okuyorsa...

Sağ görüşlü Hanefi Avcı yayınlatmadığı bir kitap yüzünden Sol fraksiyonlu bir örgütün yöneticiliği ile derdest ediliyorsa...

Mit Tırlarını durduranlar hakkında halen dişe dokunur bir sonuç yoksa...

Fuat-Avni en gizli operasyonlardan halen haberdar olup önceden duyuru yapıyorsa...

Ak Parti iktidarı da halen bu durumu vatandaşa şikayet ederek oy avlamayı düşünüyorsa....


Durum çok vahim demektir...

Biz notumuzu düşmüş olalım....


saygılarımla

levent 48
 

levent48

Kıdemli Üye
Katılım
12 Şub 2012
Mesajlar
3,518
Tepkime puanı
142
Puanları
0
DBP'den Cizre uyarısı: Çatışmaları emniyet güçleri körüklüyor
dbp-den-cizre-uyarisi_m.jpg



TIMETURK / HABER MERKEZİ

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Cizre’de dünden bu yana süren çatışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, devletin ve Hüda-Par’ın çatışmaları körüklediğini belirterek “Bu güçlere, halkımıza ve partimize yönelik saldırılara son verme çağrısında bulunuyoruz. Bu bir oyundur, tuzaktır” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Şırnak’ın Cizre ilçesinde Hür- Dava Partisi (Hüda-Par) ile Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) arasında yaşanan çatışmalar ile ilgili açıklama yaptı.
Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Kışkırtmalarla olayların çıkması isteniyor. Dünden bu yana olaylar patlak vermiş durumdadır. Gelişmelerin yaşanmaması için, Hüda-Par ile birçok kez görüşmeler yaptık. Provokasyona girmemelerini söyledik. Kimi mutabakatlar olmasına rağmen yeniden böyle bir provokatif olaylar gerçekleşti. Bu kesimlerin amacı Türkiye’deki çözüm sürecini provoke etmektir.

“Devletin ve Hüda-Par’ın saldırı girişiminde olduğunun bilincinde ve farkındayız. Bu provokasyonlara gelinmemesi için haftalardır çaba sarf ediyoruz. Ancak buna rağmen dünden beri olayların yaşanıyor. Diğer illere yayılması isteniyor.

“Seçim dönemine girilmişken AKP’nin de bundan nemalanmak istediğini biliyoruz. Daha fazla insanın hayatını kaybetmesine, daha fazla insanın zarar görmesine, çözüm sürecinin kendi mecrasında akmasına engel olacağından başka bir şey yaratmayacaktır.
“Bu güçlere, halkımıza ve partimize yönelik saldırılara son verme çağrısında bulunuyoruz. Bu bir oyundur, tuzaktır. Bizleri, insanlarımızı şiddet içerikli bir tuzağa çekmeye çalışıyorlar. Cizre’de yurtsever bir gencimiz hayatını kaybetti. Ama asla silahla karşılık verilmemeli.

http://timeturk.com/tr/2014/12/27/dbp-den-cizre-uyarisi.html#.VJ7Wu89gsA
 

levent48

Kıdemli Üye
Katılım
12 Şub 2012
Mesajlar
3,518
Tepkime puanı
142
Puanları
0
HÜDA PAR'dan PKK saldırılarıyla ilgili açıklama
huda-par-dan-pkk-saldirilariyla-ilgili-aciklama_m.jpg

Dün gece saat 03.00 sıralarında başlayan ve polisin bilindik tavrıyla müdahale etmekte ağır davrandığı Cizre saldırıları hakkında bir basın açıklaması düzenleyen HÜDA PAR, yaşanan bu saldırıların barışa hizmet etmediğini ve DBP'nin de açıklamalarıyla ateşe benzin döktüğünü söyledi.
Dün gece saat 03.00 sıralarında Şırnak'ın Cizre ilçesi Nur Mahallesinde dindar halka ve HÜDA PAR üyelerine yönelik saldırılar hakkında bir basın açıklaması düzenleyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, yapılan saldırıların hedefinde Müslüman ve dindar kürt halkının olduğunu söyleyerek gerek PKK gerekse de HDP'nin bölgede kendileri ile yaşamayı öğrenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“Hatip Dicle DBP Eşbaşkanının yaptığı açıklamayı kabul etmediğini söyledi”

Açıklama öncesi bir soru üzerine basın açıklamasının gecikmesine neden olan telefon konuşması hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunan Hüseyin Yılmaz, telefonun DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle'den geldiğini ve konunun da dün gece Cizre'de yaşanan saldırılar olduğunu söyledi.

Yılmaz, “Konuşmamız da Sayın Hatip Dicle, herkesin fikrinde özgür olduğunu, yaşanan bu olayları tasvip etmediğini, özellikle DBP Eşbaşkanının yaptığı açıklamayı kabul etmediğini ve bunun yanlış olduğunu belirti.” ifadelerini kullandı.

“Bu durum sürecin işlemesine yönelik arzumuzu ve şevkimizi kırmaktadır.”

Bu bölgede barışın ve huzurun hâkim olmasını istediklerinin altını çizen Yılmaz, parti olarak ta barış ve huzur ortamının sağlanması için sürekli olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Yılmaz, “Biz sürekli sağduyulu davrandık ve bütün saldırılara, tahriklere, provakatif eylemlere rağmen sağduyumuzu muhafaza ettik ve ediyoruz da. Ama maalesef provakatif saldırılarda bulunan ve provakatif saldırılara alet olan insanlar ve kesimler halen partimizi ve üyelerimizi bir yerler ile ilişkilendirme ve kendi yaptığı provakatif eylemleri bizim üzerimize yıkmaya çalışıyorlar. Bu da gerçekten iyi niyetli olmadıklarını gösteriyor ki, bu durum bizim, sürecin işlemesine yönelik çözümün biran önce gerçekleşmesine yönelik olan arzumuzu ve şevkimizi kırmaktadır.” İfadelerini kullandı.

“Bir parti üyesi hayatını kaybetti”

Açıklamasına dün gece saat 03.00 sıralarında başlayan olay hakkında bilgi vererek başlayan Yılmaz, olayın Şırnak'ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi'nde hendekler kazıldıktan sonra, mahallede bulunan Hür Dava Partisi üyelerinin evlerine yönelik PKK - YDGH'liler tarafından uzun namlulu silahlarla başlatılan saldırılarla başladığını söyledi.

Yılmaz, “Evler saatlerce ateş altında tutulmuş, bunun sonucunda bir parti üyesi hayatını kaybetmiş, birden fazla ev de yakılmıştır.” bilgisini de paylaştı.

“Hükümettin kamu düzeninden anladığı kamu görevlilerinin güvenliğidir”

http://timeturk.com/tr/2014/12/27/huda-par-dan-pkk-saldirilariyla-ilgili-aciklama.html#.VJ7fOM9gsA
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
emrah atila‏@atilaemrah 34 dk.34 dakika önce

cizre'de olanların özeti: pkk süreç devam ederken tüm muhaliflerini özellikle de dindar kürt halkını bölgeden uzaklaştırmaya çalışıyor.

eski devletin 90'larda yaptığı köy boşaltmaları şimdi pkk kendi yöntemleriyle yapıyor.
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
MASKE‏@maske3g 33 dk.33 dakika önce

PKK'nın Şehir yapılanması KCK Hüda Par Üstünden Bölge de yaşayan Dindar ve Muhafakazar Aileri Sindirmek istiyor. Amaç Belli Rakipsiz kalmak.

Bölge Halkı PKK Tarafından sergilenen kirli oyunu görüyor.!! Amaç Kürt Hizbullahını Canlandırmak ve Aktif Hale getirmeye Çalışmak mı.?

Kürt Hizbullahı Tam Anlamıyla Sahneye çıktığı anda PKK Sempatizanları O Topraklarda yaşayamaz.!! Hizbullah Onları Tek tek Avlar.!!

Kürt Hizbllahı Barış Sürecine zarar verecek eylemlerden uzak durmaya çalıştıkça KCK Onlara saldırıyor.Kendi elleriyle mezarlarını kazıyorlar
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
emrah atila @atilaemrah · 55 dk. 55 dakika önce

bölgede pkk'ya direnebilecek tek yapı hüda-par karşılık verince de utanmadan hükümet paramiliter unsurlarını üzerimize salıyor diyorlar.

pkk'nın amacı müslüman halkı bölgeden uzaklaştırıp -göçe zorlayıp- süreç sonlandığında bölgedeki tüm temsili kendilerinin sağlaması.
 

bi husben

Kıdemli Üye
Katılım
7 Mar 2007
Mesajlar
5,664
Tepkime puanı
322
Puanları
83
koca devletsın ya devlet mılyon askerın var dunden berı catısma suruyor ve mudahele etmıyorsan devlet devlet olmaktan cıkmıştır
 

levent48

Kıdemli Üye
Katılım
12 Şub 2012
Mesajlar
3,518
Tepkime puanı
142
Puanları
0
Bizim demek/sormak istediğimiz şudur...

Güneydoğu'da her kesim kendi ajandasına göre hareket edebilir...Provokasyondur...Sindirmedir...Göçe zorlamadır...vs.vs....Hepsi doğrudur....

Peki Devlet nerede?...

Eğer PKK yanlısı belediye İtfaiye göndermiyorsa Tomaları neden kullanmıyorlar?...

Belediye Ambulans göndermiyorsa Sağlık bakanlığının ambulansı nerede?...

Gerçekten devlet güvenlik güçleri vatandaş yerine kendilerini mi koruyarak maaş alıyor?....
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,988
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Batıda oturup ta doğuda yaşananları anlamak anlayabilmek zor.

Bu nedenle Dua Nur'un eklediği twitler hiç bir şey ifade etmiyor.

Allah oradaki mazlum müslüman halkın yardımcısı olsun.

Allah PKK'lıları ıslah etsin.

Islah olunmuyorlar ise kahru perişan eylesin.

Batıdaki müslümanlar, hiç bir şey yapamıyorsanız ellerinizi kaldırıp doğudaki müslümanlara dua ediniz.

PKK'nın bölgedeki müslüman halka yaptıklarının Myanmar'da müslümanlara yapılan zulümden hiç bir farkı yok.

Selam ve dua ile...
 

Hakperest

Kıdemli Üye
Katılım
13 May 2013
Mesajlar
10,139
Tepkime puanı
3,185
Puanları
113
Konum
:::::YerKüre:::::
pkk ve hüdaparın metodlarının iflasının kırılma noktasında bir dönüm noktası göstergesidir.

terörist yapısından vazgeçemeyen BDP liler;
ile kapalı devre, sert bir hiyerarşiye dayalı hüda-parın, buna binaen halktan ve sosyo-psikolojisinden uzak kalmaları,
malasef gerilime sebebiyet vermektedir.
bu gerilim zahirde paralel israilin işine yaramaktadır;
ancak uzun vadede paralel israilin iflasına ilk adımdır.

problem hüda-par ın şeffaflaşıp halkla bütünleşmesi, katı örgüt anlayışından ümmet çizgisine gelmesi;
BDP nin de kültürel mücalelerini şiddetten ve din düşmanlığından uzaklaşmalarıyla
sorun ve gerilim Büyük Türkiye hedefine engel teşkil etmeyecektir.
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Pkk, Kuzey Suriye'de ve nihayet Kobani'de, tek aktör olmaya oynadı az kalsın yok oluyordu! :)

Pkk'nın içindeki bir grup da -bunların haşhaşilerin kankası olduğunu sanıyorum-, Ülkemizin doğusunda tek aktör kalmak istiyor. Avuçlarını yalayacaklar. Endşeye mahal yok. Anlaşıldı ki bölgedeki haşhaşi uzantısı emniyet ve bürokratlar yeni bir kobani çatışması planlamışlar.

Devletimiz bu sefer tam hazırlıklı. Göreceksiniz inşallah, haşhaşisi vandalı kısa zamanda hepsini enseleyecektir. Korkarım bu sefer devlet kan dökerek planı bozacak... Bu kez bölge insanı devleti kan döken zalim değil; işinin başında, çapulculuğa meydan vermeyen, hami devlet olarak karşılayacak.

Haşhaşilere kimler alet oluyorsa hepsi yok olacaktır.
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Pkk (kandil), bundan sonra halka, malına canına zarar veren eylemler yapmayacağız diye açıklama yaptıktan hemen sonra Cizre kışkırtması başladı... Zannım, bu sefer gerçekten haşhaşilere yakın elemanlar iş başında. Hem devleti hem de pkk'yı terbiye etmek için yola çıktılar.

Neticeyi önceki mesajda zaten söyledik. :)
 

Muminaga

Yeni
Katılım
19 Ara 2006
Mesajlar
8,208
Tepkime puanı
989
Puanları
0
Hükümetten nihayet ses çıktı!



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç katıldığı bir televizyon programında PKK'nin cizre saldırılarıyla iligili de açıklamalarda bulunarak, HÜDA PAR için 'mazlum ve mağdurdur' dedi.


İşte Arınç'ın Cizre olaylarıyla ilgili ifadeleri...
Yaşananların çok ağır bir suç olduğunu bilmemiz lazım. Son yıllarda terör örgütünün yandaşları Cizre ve birkaç ilçeyi pilot bölge olarak tayin etti. (Uludere olayı) Komplo değil, bunun tek sorumlusu var o da terördür. Bu olayın suçlusu hükümet ve asker değil, bu olayın suçlusu terör. Şuanda asayiş sağlanmıştır. Emniyet güçlerimiz, kolluk güçlerimiz orada hakimdir.

HÜDA-PAR MAZLUM VE MAĞDURDUR
HÜDA-PAR'ı evlerine giderek yakmak istediler, HÜDA-PAR mazlum ve mağdurdur. Hem 6-7 Ekim olaylarında hem de şimdi. PKK bölgede kendisinden başka hakimiyet istemiyor. Biz bu olayın elbette üstüne gideceğiz, adli soruşturma başladı.
 

levent48

Kıdemli Üye
Katılım
12 Şub 2012
Mesajlar
3,518
Tepkime puanı
142
Puanları
0
Hükümetten nihayet ses çıktı!



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç katıldığı bir televizyon programında PKK'nin cizre saldırılarıyla iligili de açıklamalarda bulunarak, HÜDA PAR için 'mazlum ve mağdurdur' dedi.


İşte Arınç'ın Cizre olaylarıyla ilgili ifadeleri...
Yaşananların çok ağır bir suç olduğunu bilmemiz lazım. Son yıllarda terör örgütünün yandaşları Cizre ve birkaç ilçeyi pilot bölge olarak tayin etti. (Uludere olayı) Komplo değil, bunun tek sorumlusu var o da terördür. Bu olayın suçlusu hükümet ve asker değil, bu olayın suçlusu terör. Şuanda asayiş sağlanmıştır. Emniyet güçlerimiz, kolluk güçlerimiz orada hakimdir.

HÜDA-PAR MAZLUM VE MAĞDURDUR
HÜDA-PAR'ı evlerine giderek yakmak istediler, HÜDA-PAR mazlum ve mağdurdur. Hem 6-7 Ekim olaylarında hem de şimdi. PKK bölgede kendisinden başka hakimiyet istemiyor. Biz bu olayın elbette üstüne gideceğiz, adli soruşturma başladı.

Bölgeyi ve tarafları en iyi tanıyan arkadaşımız sensin...Ne olacak?...ne yapılmalı?...Bir öngörün var mı?....
 
Üst