Çin Türk Ortak Yapımı İpekyolu'yla Küresel Terör Çetesine Darbe

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Erdoğan, Yeni İpek Yolu'yla paydaş ülkeler arasında ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel anlamda birlikteliğin gelişeceğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Özellikle dünyada gelişmekte olan teröre karşı bu girişim, terörü adeta yerle yeksan edecek bir girişim olacaktır. Çok geniş bir coğrafyada hayata geçirilen bu girişim, ekonomik, siyasi, sosyal, kültürel alanlarda birbiriyle bağlantılı yepyeni bir sistemin tesisi anlamına geliyor." dedi.

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:
"Önümüzde barışa ve istikrara hizmet edecek bir kazan-kazan projesinin bulunduğuna inanıyorum. Dolayısıyla Çin Halk Cumhuriyeti'nin bu girişimi, her türlü takdirin üstündedir. Çok geniş bir coğrafyada hayata geçirilen bu girişim, ekonomik, siyasi, sosyal, kültürel alanlarda birbiriyle bağlantılı yepyeni bir sistemin tesisi anlamına geliyor. Bu projenin sürdürülebilir büyüme ve kalkınma vasıtasıyla vatandaşlarımızın hayat standartlarında gerçekleştireceği artış, hepimizin ortak başarısı olacaktır.Herkes için fayda sağlayacak bu işbirliği modelinin başarılı olacağını düşünüyorum. "

GÜNEY AMERİKA'YI BİLE BAĞLAYACAK

Erdoğan,
Pekin Olimpiyat Merkezindeki Çin Ulusal Kongre Merkezi'nde düzenlenen, "Kuşak ve Yol Forumu"nun açılış törenindeki konuşmasına,"Yeni İpek Yolu' olarak da adlandırılan bu girişimi Asya'yı, Avrupa'yı, Afrika'yı ve hatta Güney Amerika'yı birbirine bağlama hedefiyle geleceğe damga vuracağına inanıyorum." diyerek başladı.

ULAŞIM KORİDORLARI GELİŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuşak ve yol güzergahındaki ülkelerin altyapı planlarının ve teknik standartlarının yükseltilmesinin, kıtalararası ölçekte özellikle kara, deniz ve hava yolu koridorlarının geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Projenin başarısının, güzergah ülkelerinin ticareti kolaylaştırmalarına, gümrük alanında işbirliğine gitmelerine, tarife dışı engelleri kaldırmalarına ve yatırımları teşvik etmelerine bağlı olduğuna işaret eden Erdoğan, İpek Yolu fonu yanında güzergah ülkelerinin milli fonlarının devreye alınmasının, projenin finansal entegrasyonunu derinleştireceğini söyledi.
Erdoğan, hükümetler arası işbirliğinin teşvik edilmesinin ise siyasi alanda güçlü bir dayanışma ikliminin yeşermesine imkan tanıyacağını ifade etti.

"ÇİN VE DİĞER GÜZERGAH ÜLKELERİYLE HAREKET ETMEK İSTİYORUZ"

Asya ile Avrupa arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin süratle geliştiği ve derinleştiği bir dönemden geçildiğini belirten Erdoğan, dünya ekonomisinin ağırlık merkezinin kimilerine göre senede 60, kimilerine göre ise senede 120 kilometre hızla doğuya doğru kaydığını dile getirdi.
Erdoğan, sadece Avrupa ile Çin arasındaki ticaret hacminin 600 milyar dolara ulaşmasının dahi, bu değerlendirmeyi teyit ettiğini kaydetti.
Asya ve Avrupa'nın kesişme noktasında bulunan
Türkiye'nin, özel coğrafi konumuyla İpek Yolu coğrafyasının önde gelen ülkelerinden birisi olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Çin'in, İpek Yolu ekonomik koridoru girişimi, ülkemizin Avrupa'nın Anadolu üzerinden Orta Asya’ya ve oradan da Çin’e bağlanmasını hedefleyen Orta Koridor Projesiyle bütünleşiyor.

Bilindiği gibi Orta Koridor, Türkiye’den Gürcistan ve Azerbaycan’a yönelen oradan Hazar denizini aşarak, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan’ı geçen, Afganistan ve Pakistanı da kapsayacak şekilde Çin'de nihayet bulan bir ticaret yolu projesidir.

Biz bu çerçevede Çin'le ve diğer güzergah ülkeleriyle birlikte hareket etmek istiyoruz.
2015 yılındaki G20 Antalya zirvesi sırasında Çin ile imzaladığımız mutabakat zaptı, ülkelerimiz arasındaki ikili işbirliği açısından önemli bir adım olmuştur. Kuşak ve Yol'un ana ve tamamlayıcı unsurlarından biri olmasını hedeflediğimiz Ortak Koridor'u, ülkemizde ve bölgemizde yürüttüğümüz çeşitli projelerle hayata geçirme yolunda ilerliyoruz."

"BU TARİHİ PROJEYİ, ÇİNLİLERLE GERÇEKLEŞTİRMEKTEN MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin birkaç ayda faaliyete geçmesiyle Orta Koridor'un önemli bir ayağının tamamlanmış olacağına dikkati çekti.

Gümrükler arası işbirliğine yönelik geliştirdikleri Kervansaray Projesi'nin, ticaretin ve hizmetlerin hızlı bir şekilde akmasını temin etmeyi amaçladığını anlatan Erdoğan, "Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan Marmaray, 26 Ağustos 2016'da hizmete giren Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 20 Aralık 2016'da açılan Avrasya Tüneli ile İstanbul'da inşası süren yeni havalimanı ve inşasına başlanan Çanakkale Köprüsü, projenin ulaşım altyapısı bakımından çok önemli diğer adımlarıdır." diye konuştu.

Erdoğan, Zonguldak Filyos, İzmir Çandarlı ve Mersin limanlarının inşaasının da projenin deniz ayağını oluşturan önemli çalışmalar arasında yer aldığını kaydetti.

Türkiye'yi bir uçtan diğer uca kat eden Edirne-Kars Hızlı Tren Demiryolu projesinin, yine Türkiye tarafından ortaya konulan önemli bir proje olduğunu belirten Erdoğan, bu tarihi projeyi, Çinlilerle birlikte gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti

http://www.ensonhaber.com/cumhurbaskani-erdogandan-cinde-aciklamalar.html
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
mxglfs2l.jpg
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Yeni İpek Yolu'nun sloganı, 'Tek Kuşak, Tek Yol' oldu. Bu büyük güçler için hem büyük bir tehlike hem de büyük bir fırsat.

Bu büyük proje ile 3 kıtayı birbirine bağlıyorsunuz. Ancak etkisi 5 kıtaya oluyor.
65 ülkenin içinde yer aldığı ticaret birliğini kuruyorsunuz. Çin, Yeni İpek Yolu ile Asya-Pasifik, Orta Asya ve Orta Doğu'yu da içine alan yeni ekonomik gücü kendine bağlamak istiyor.

Tabii bunu isteyen Çin değil aslında.
Arkadaki akıl Britanya… İşte böylesine büyük bir operasyonu yapmak için özellikle İNGİLTERE gibi akıllı devletler elin taşı ile elin kuşunu vurur!
Çok örnek vardır.

YENİ YOL 1 trilyon dolar alt yapı ile hayata geçecek. Projenin finans kaynağı Körfez ülkelerinden gelecek. Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman, Yeni İpek Yolu'nun maliyetinin büyük bir bölümünü karşılayacak. 6 Körfez ülkesi Yeni İpek Yolu ile önemini daha da artıracaktı.
İngiltere'nin planı böyleydi.

Derken DERİN AMERİKA'nın planı devreye girer gibi oldu!
Biz gözden kaçırdık ama günlerdir yazmaya çalıştığım Lockheed Martin'in Başkanı Marillyn A. Hewson'ın ekibi, Mayıs ayı boyunca Körfez ülkelerinde bulundu. Trump, 21 Mayıs'ta Körfez ülkelerinde Büyük Amerika hayalinin finansal ayağını hazırlarken, Marillyn A. Hewson'ın ekibi Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Bahreyn'de Katar'a yapılacak ablukanın detaylarını konuşuyordu. Trump ve Marillyn A. Hewson'ın ekibi ülkelerine döndükten birkaç gün sonra Haziran ayının ilk günlerinde Katar ablukası açıklandı. Lockheed Martin, Trump ve Pentagon'ın net baskısı ile Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Bahreyn, Katar'ı uluslararası toplumdan ayırma kararı aldı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Bahreyn, ABD'nin tehditlerine boyun eğmek zorunda kaldı. Çünkü Pentagon'un ciddi olduğunu gördüler.
İngiltere, ABD'nin bu büyük atağına karşılık vermek için aslında çok beklemedi.
ABD içinde başlayan ırkçı saldırılar, İngiltere'nin ABD'ye karşı en ciddi operasyonuydu. ABD'nin en hassas yeri kaşınıyordu. Pentagon da şimdilerde İngiltere'de SALDIRI planı yapıyordu!
Karşılık vermek için! Tabii ABD'nin atacağı adımları MI6 saniye saniye takip ediyor.
Rakiplerinin yapacakları konusunda bilgileri var. Pentagon özellikle IRKÇI saldırılardan sonra LONDRA 'ya fatura kesmek için sabırsızlanıyor. Ama İngiltere de Amerika'yı içeriden kaşıyarak inanılmaz rahatsızlık veriyor. Çünkü olaylar tırmanırsa kimse nerede duracağını kestiremez.

Londra bunu bilerek yürüyor… Eğer sokak hareketleri artarsa en büyük zararı PENTAGON görecektir.
ABD ile İngiltere'nin, ABD ile Rothschild ailesinin kavgası artık savaşa dönüştü… ABD DANIŞMANLAR KONSEYİ'nin feshi savaşı ilan etmenin diğer bir yoluydu!
Trump, ABD ile İngiltere'nin ortaklık ihtimaline karşı Danışmanlar Konseyi'ni kurdu. Üyeleri arasında Pentagon'da görev almış isimler ve büyük şirketlerin CEO'larını aynı masada buluşturdu.
Aslında bu büyük ortaklık masasıydı.

ABD'deki olaylarla birlikte istifa eden 8 CEO, "Trump'a savaş başladı" dedi.
İstifa eden konsey üyesi Brian Krzanich, "Gelecekte pişman olacak şansın dahi olmayacak. Hata yaptın. ABD bu hataları kaldıramayacak ve bedel ödenecek" diyerek net şekilde tehdit etti. Onlar ailenin güçlü temsilcileri olarak ABD'de bulunuyorlar. Elbette Pentagon bu istifalara karşı bir önlem almış olabilir. Ancak ne gibi önlem alırsanız alın, savaşın kazananı da büyük zarar görür. Washington da Londra da bu savaştan yara alacak.

Elbette kazanan dünyanın yeni şeklini verebilecek güce ulaşacak. Bu savaşın en etkili olacağı yer de aslında ne ABD ne de İngiltere. Ortadoğu ve özellikle Afrika.

Türkiye ve Katar'a son dönemde giden önemli Amerikan ve İngiliz isimlere dikkat edin. Hepsi de bu savaşın kazanılması için atılan adımlar. ABD, Katar operasyonunun arkasında yer alırken, Doha ile ilişkileri asla koparmadı. Aynı şekilde 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Ankara ile ilişkilere özel önem verdi.
YPG üzerinden kendi planını hayata geçirirken bile asla Türkiye'yi hedefe koymadı. Hep tansiyon düşürücü açıklamalar geldi… Hem ABD hem de İngiltere, batık bir Türkiye ve Katar istemez. Bu iki ülkenin güçlü bir şekilde kendileriyle ortaklık yapmasını istiyorlar.

O nedenle bu iki ülkeye karşı ABD sarsıcı bir hamlede bulunamadı. Türkiye güçlü olursa YENİ YOL güçlü oluyordu! Proje Türkiye'nin sırtında yükseliyordu. Kimse bunu kaybetmeyi göze alamazdı. Yerel operasyonlar yaşansa bile şu an Türkiye'yi bütün olarak karşısına alacak bir ülke yok.

Olamaz da… Sadece TARAFINI seçmesi için ANKARA'ya baskı unsuru olacak adımlar atılabilir.
Pentagon'daki sıradan biri bile bilir ki
TÜRKİYE YOKSA ABD ORTADOĞU'da yok! Zaten YENİ YOL ORTADOĞU'nun can damarı!

Böyle bir denklemde kimse TÜRKİYE ile mücadeleye girmek istemez. Karşıdangelecek tüm adımlar rotamızı değiştirmekiçin olacaktır…Trump'ın DANIŞMANLAR KONSEYİ'nden istifa eden Intel'in İcraKurulu Başkanı (CEO) Brian Krzanich,ilaç devi Merck'in CEO'su KennethFrazier, Under Armour'ın efsane CEO'suKevin Plank, 3M'in CEO'su Inge Thulin,Rothschild ailesine yakın isimlerdir. Buisimlerin bir diğer özelliği de hem Türkiyehem de Katar'da çok önemli yatırımlarıolması. İki ülkeyi de çok iyi tanımaları veİstanbul ile Doha'daki önemli işadamlarıylaortaklık yapmaları.

Yeni Dünya Düzeni kurulurken yine merkez Ortadoğu ve çevresi oluyor. 100 yıl sonra dünya yeniden şekillenirken büyük ihtimalle Ortadoğu coğrafyasının haritalarının tamamı değişmiş olacak. Geleceği belirleyen çok önemli adımlar atılacak. ABD Başkanı Trump, Virginia'daki IRKÇI olaylardan sonra aslında HEYKELİ yıktırmamak için sokağa çıkan IRKÇILARA sert yüklenecekti. Ama DANIŞMANLAR KONSEYİ'nin yürümesini son bir ORTAKLIK teklifinin masaya gelmesini umuyordu… Ancak bu olmadı.

CEO'lar geri çekildi. İstifa etti. Trump da "UTANÇTAN AYRILDILAR " dedi… Son köprü de yıkıldı böylece… Şimdi gerilimin artacağı, mücadelenin kendisini çok daha kuvvetle hissettireceği bir iklime girdik! Bakın BEYAZ SARAY'ın arka plandaki önemli adam Steve Bannon "Çin ile savaşımız sürecek. Onların istediğini yaparsak biteriz…" dedi.
İngiltere merkezli ünlü düşünce kuruluşu Henry Jackson Derneği son raporunda YPG'ye yer verdi: "PKK ve YPG birdir.
YPG'yi destekleyenler terörizme karşı savaşmaktansa bir terör örgütüne karşı başka bir terör örgütünü güçlendiriyorlar.
YPG, vahşi ve kanlı bir terör örgütüdür…" KAVGAYA BÖYLE BAKIN!
Sözün bittiği yere doğru gidiş var!

NOT: Tam yazıyı bitirdiğim anda BARSELONA saldırısı haberi geldi. Düşünün bakalım bu operasyonun NEYMAR ile Katar ile İngiltere ile ne ilgisi var? Ve iki silahlı saldırgan neden BURKİNA FASO'daki gibi İSTANBUL isimli lokantayı bastı? Yarın yazarız!

Ergün Diler
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Yeni İpek Yolu'nu kimin yöneteceğini hala bilmiyoruz. Ancak Yeni İpek Yolu'nu Çin'in asla yönetemeyeceğini, para karşılığında yorum yapan stratejistler hariç, herkes anladı.

Çin, Yeni İpek Yolu'nun başlangıç noktası olduğu için önemli. Ancak Çin'i yöneten İngiltere, hala İpek Yolu'nun kumandasını eline alabilmiş değil. ABD, İpek Yolu'nu mutlaka kendisine bağlamak zorunda. Aksi takdirde dünyanın hiçbir yerinde terör saldırıları gerçekleştiremez.

Yeni İpek Yolu terör görünümlü Sahte Bayrak saldırılarını, DEAŞ, El Kaide, Taliban, El Nusra, YPG veya PKK'nın da sonunu hazırlayacak. Yani NATO'nun, CIA'in ve dolayısıyla Amerika Birleşik Devletleri'nin çöküşünü sağlayacak.

ERGÜN DİLER
 
Üst