Çin E-Postaları Yasaklayacak mı?

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Amerika'nın psikolojik savaş yöntemleri olan sinema ve popüler kültür baskıcı ülkelerde pek işe yaramıyor. Ancak Google bu konuda geliştirdiği sistemle sansürü de delecek gibi.

Google'ın Çin ile olan sanal savaşı bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz yıl, karşılıklı restleşmelerle dünyayı diplomatik bir sanal krizin eşiğine getien Google Çin'e karşı yeni bir silah geliştirdi.

Dünyanın en kalabalık ülkesinde Amerikan filmleri ve kitaplarına karşı sıkı bir sansür uygulanıyor. Halk Cumhuriyeti psikolojik savaştan etkilenmemek için bu sansürü uyguladığını savunuyor.

Google Amerika'ya Çin'e saldırması için ilginç bir çözüm sundu. Ülkeye televizyon ve sinema yoluyla giremeyen ABD yönetimi Çin'e internet yoluyla sızmaya çalışacak.


Sistem Nasıl Çalışıyor?

Google'ın geliştirdiği bir sistem, sadece e-posta yoluyla üyelerine dünya hakkındaki ilginç haberleri ve içerikleri sunuyor. Normal RSS'lerden farklı olarak bu sistemi kullanmak için tek tek sitelere de üye olmanıza gerek kalmayacak.

Amerikan'ın İnternet Özgürlüğü Projesi (FOE Project) kapsamında yürürlüğe girecek olan sistemle birlikte Çin'in sansürlerine karşı zafer kazanılması bekleniyor.

Ancak, ABD ve Google'ın hesaba katmadığı tek gerçek ise Çin'in sistemi de engellemek için internete sınırlamalar getirebileceği.


Kaynak
 

hacifersat

Doçent
Katılım
11 Nis 2010
Mesajlar
717
Tepkime puanı
59
Puanları
0
selam. çin işini bilir. gerek teknolojide gerekte zulümde çin gibisi nadirdir. burda şunuda unutmamak gerekir; Amerikan'ın İnternet Özgürlüğü Projesi (FOE Project) sakın esaret projesi olmasın. kitleleri yönlendirmek, psikolojik savaş . amerika biş işe özgürlük dediyse orda manayı muhalifi vardır !!!. selam ve dua ile.
 

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Haberi okurken inanın aynı şeyleri düşündüm. :)
 

hacifersat

Doçent
Katılım
11 Nis 2010
Mesajlar
717
Tepkime puanı
59
Puanları
0
selam .. "bu güne kadar yaptıkları , yarın yapcaklarının temşnatı olduğu için " biliyoruz. Irak afganistan va daha nicelerinde özgürlük ve adalet için geldiğini söylemeni rağmen zulüm ve esaret miras bıraktı ve bırakmaya devam ediyor ...
 
Üst