Çilekli Parfe Nasıl Yapılır?

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
  • Yarım kilo çilek
  • 1 kutu krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı koyu kıvamlı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı toz şeker

Çilekleri yıkayıp temizledikten sonra şekerle birlikte püre olana kadar robottan çekiyoruz. Diğer taraftan bir su bardağı soğuk sütle bir kutunun içinden çıkan 2 poşet krem şantiyi köpürtüyoruz ve çilek püresini içine ekliyoruz. Tekrardan çırpmaya devam ediyoruz Son olarak da içine 3 çorba kaşığı yoğurdun koyu kıvamlı olan kısmından ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz. Streç filmle kapladığımız herhangi bir kalıbın yada kabın içine karışımı boşaltıyoruz ve bir gece buzlukta bekletiyoruz. Ertesi gün çıkartıp dilimleyip servis ediyoruz.

Servis yaparken isterseniz üzerine orman meyveli sosta dökebilirsiniz, çok yakışıyor. Ben oruçlu olduğum için resmi gün içinde çektim, güzel çıksın diye. Tekrardan dondurucuya kaldırdığım için sos dökemedim. Siz yerken istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim dondurma tadında. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun, hayırlı ramazanlar.

cilekli-parfe-207650-fotografi-1.jpg

cilekli-parfe-207650-fotografi-2.jpg

cilekli-parfe-207650-fotografi-3.jpg

cilekli-parfe-207650-fotografi-4.jpg



http://www.nefisyemektarifleri.com/cilekli-parfe-nasil-yapilir/
 
Üst