cicek demeti
Sükut
- Katılım
- 7 Ocak 2011
- Mesajlar
- 11,683
- Tepkime puanı
- 3,778
- Puanları
- 0
Çikolatalı Elma Topları
Malzemeler:
2 elma
1 paket petibör bisküvi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
100 gr. bitter çikolata
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı yeşil fıstık
1 çay bardağı hindistancevizi
Hazırlanışı: Bisküvileri robottan geçirip parçalıyoruz. Elmaların kabuklarını soyup rendenin büyük yerinden rendeliyoruz. Hiç bekletmeden hemen üzerine pudra şekerini, tarçını, çekilmiş cevizi koyup elimizle karıştırıyoruz. Üzerine bisküvi ilave ederek hamur kıvamında bir karışım elde ediyoruz. Nekadar katı olursa okadar iyidir. Fındıktan biraz büyük veya ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinde yuvarlayıp tabağa koyup bir saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Bir kasenin içinde bitter çikolatayı koyup, kaseyide içinde su olan bir tavaya yerleştirip kaynatıyoruz. Kasenin içine su kaçmaması gerekli. Çikolata eriyince kaseyi sudan alıp içine elmalı toplardan birar birer atıp çatal yardımıyla yuvarlayıp yine çatalla fazla çikolataları üzerinden alıp burdan hemen fıstık dolu kaba alıp içinde yuvarlayıp her tarafını kaplıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
alinti
Malzemeler:
2 elma
1 paket petibör bisküvi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
100 gr. bitter çikolata
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı yeşil fıstık
1 çay bardağı hindistancevizi
Hazırlanışı: Bisküvileri robottan geçirip parçalıyoruz. Elmaların kabuklarını soyup rendenin büyük yerinden rendeliyoruz. Hiç bekletmeden hemen üzerine pudra şekerini, tarçını, çekilmiş cevizi koyup elimizle karıştırıyoruz. Üzerine bisküvi ilave ederek hamur kıvamında bir karışım elde ediyoruz. Nekadar katı olursa okadar iyidir. Fındıktan biraz büyük veya ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinde yuvarlayıp tabağa koyup bir saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Bir kasenin içinde bitter çikolatayı koyup, kaseyide içinde su olan bir tavaya yerleştirip kaynatıyoruz. Kasenin içine su kaçmaması gerekli. Çikolata eriyince kaseyi sudan alıp içine elmalı toplardan birar birer atıp çatal yardımıyla yuvarlayıp yine çatalla fazla çikolataları üzerinden alıp burdan hemen fıstık dolu kaba alıp içinde yuvarlayıp her tarafını kaplıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
alinti