ÇİKOLATA KAPLAMALI PUF KURABİYE
Malzemeler:
3 Su bardağı un
180 Gr. Kakao
Yarım paket kabartma tozu
½ Çay kaşığı tuz
125 Gr. Yumuşak tereyağı
250 Gr. Toz şeker
1 Büyük yumurta
125 Ml. Süt
1 Paket vanilya
12 Adet marshmalow (yumuşak) şeker
Üzeri için:
250 Gr. Pudra şekeri
2 Çorba kaşığı erimiş tereyağı
30 Gr. Kakao
30 Ml. Süt
Yarım paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
Un, kakao, kabartma tozu ve tuz elenip karıştırılır.
Bir kapta yumuşamış tereyağı ve toz şeker çırpılır. Yumurta, süt ve vanilya eklenip karıştırılır. Kuru karışım da ilave edilip karıştırılır. Yağlı kağıt serilen tepsiye hamurdan 1’er tatlı kaşığı alarak aralıklı olarak dizilir. Isıtılmış fırında 10-12 dk. pişirilir.
Şeker boyuna ikiye kesilerek pişen kurabiyelerin üzerine dizilir. Tekrar fırına verip 1-2 dk. fırında pişirilir, hemen fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır.
Kremanın hazırlanışı:
Pudra şekeri bir kaba alınıp, erimiş tereyağı ve kakao eklenir. İyice çırpılarak karıştırılır. Üzerine süt ve vanilya eklenerek homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpılır.
Kurabiyelerin üzerine birer kaşık dökülüp üzerine dekorasyon şekeri veya pirinç fıstık dökülür. Donunca servis yapılır.
Afiyet olsun.