Chrome'dan sevindiren yenilik!

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
Google, sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift için Chrome tarayıcısını güncellemeye hazırlanıyor. Oculus Rift sayesinde, Chrome tarayıcıda sanal turlara çıkmak mümkün olacak.


Google için çalışan bir geliştirici olan Brandon Jones, blogunda yayınladığı bir makale ile heyecana neden oldu. Chrome tarayıcının yeni sürümlerine eklenecek olan bir özelliğin teknik detaylarını açıklayan Jones böylece Chrome'a Oculus Rift desteğinin geleceğini ortaya çıkarmış oldu.
Bu gelişmeye göre, sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift sayesinde, Chrome tarayıcıda sanal turlara çıkmanın mümkün olacağı anlaşılıyor. Web sayfalarını 3D'ye dönüştürmek için WebVR isimli yeni bir API'nın kullanılacak ve böylece web tasarımcıları Oculus Rift ile içinde sanal olarak dolaşmanın mümkün olacağı 3D web sayfalarının yaratabilecekler.


oculus1d9dfaef.jpg


Bu arayüz sayesinde, kullanıcılar örneğin Amazon alışveriş sitesine gözlükle girdiklerinde, satın alacakları eşyaların arasında sanal olarak dolaşabilecekler. Jones'un verdiği bilgilere göre, WebVR API'si henüz çok yeni ve hala geliştiriliyor. Ancak Oculus Rift piyasaya çıktığında,internette yepyeni deneyimlerin ortaya çıkacağı da anlaşılıyor.

Y.ş

 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,990
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Üstte adamın gözünde görünen cihaz şuan oyun sektöründe kullanılıyor.

Sağ ve sol gözün gördüğü görüntü iki farklı açıdan çekilen görüntü ve siz 3 boyutlu olarak izliyorsunuz.

Fiyatı şuan için biraz pahallı.

Bu cihazı ve kulaklıkları kulağınıza takip filmin içindeymiş gibi 3D filmler izleyebilirsiniz.

Örneğin alttaki görüntüde bu cihazı takan kişi ciddi ciddi düştüğünü sanıyor. :)

cbz0iavomzpzzfaipngz.gif
 
Üst