CHP'de Fuatavni Çatlağı

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
CHP- cemaat ilişkisi partilileri rahatsız etti. Fuatavni üzerinden CHP ve cemaat arasındaki işbirliğine, yıllarını CHP’ye vermiş eski partililerden sert tepki geldi. İşte CHP’lilerin ortaya çıkan kirli ilişkiye tepkileri;

Balyoz'dan sonra ne değişti

Kemal Anadol: Cemaat illegal bir örgüttür. Milletin muhalefetinin bu anlayışla flört etmesini aklım almıyor. Balyoz'dan sonra ne değişti de CHP bunlara yanaştı bilmiyorum.

Düşmanımın düşmanı!

Şahin Mengü: Eğer CHP yetkilileri göreve geldikleri zaman kaset oyununun üzerine gitselerdi bu kepazelikler yaşanmazdı. Bu tavır düşmanımın düşmanı dostumdur anlayışıyla harekettir.

Derhal istifa etsin

Savcı Sayan: Kılıçdaroğlu ‘paralel örgütün Türkiye şubesi’ olarak çalışıyor. Çünkü paralel örgütün oyunuyla genel başkanlığa oturtuldu. Bir an önce istifa etmelidir.

İlkeleriyle yürümeli

Cevdet Selvi: Bu partinin en kötü günlerinde bile koruyucularındandım. Ama bugünlerde bazı olayları üzülerek izliyorum. CHP, ilkeleriyle yürümesi gereken bir parti. Bu yaşananlar üzüntü verici.

Laiklik tabanına ters

Onur Öymen: Anayasamıza göre dini kuruların siyasi alanda faaliyet göstermeleri yasak. Aynı şekilde laiklik anlayışımıza göre de bunların siyasette yeri olamaz.

Mayasına uymaz

Prof. Dr. Necla Arat: Biz her zaman cemaat ve böyle yapılara karşı olduk. CHP’nin mayası itibariyle böyle bir yaklaşımı kabul etmek mümkün değil.

Kemalist değerlere aykırı, bu olamaz

ALGAN HACIOĞLU: Cemaat ya da cemaat adı altındaki başka yapılarla ilişki CHP’ye uymaz. Devletin yıllardır içeriden kuşatıldığını anlıyoruz. CHP, bu ülkede demokrasiyi ve laikliği benimsemiş, Kemalist değerlerle siyaset yapan bir partidir.

http://www.haber7.com/siyaset/haber/1302489-chpde-fuatavni-catlagi
 
Üst