CHP ve MHP'nin 'yüzde 42 bizim' kavgası

Dergaz

Profesör
Katılım
31 Ara 2007
Mesajlar
1,685
Tepkime puanı
28
Puanları
0
Yaş
38
Konum
Ne fark eder ki
Referandumdan çıkan sonuç, 'hayır' cephesinde yer alan CHP ve MHP'yi birbirine düşürdü. Her iki parti de yüzde 42'lik oy oranını sahiplenmeye çalışırken diğer partiyi suçlama yoluna gitti. Tarafların sözleri şöyle:


CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, referandum çalışmasını tek başına sırtladıklarını iddia etti. 'Hayır' kampanyasına katkı verdiğini düşünen partilerin arkalarına dönüp bakmasını isteyen Ersin, "CHP dışındaki partilerin dönüp bir arkalarına bakması lazım. Bana göre CHP, bu kampanyadan yüzünün akıyla çıkmıştır ve bana göre başarılıdır." diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır ise referandumdaki yüzde 42'lik 'hayır' oyunun kendilerinin dile getirdiği endişeler sonucu çıktığını öne sürdü. Şandır, MHP Mersin İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, bazı CHP yöneticilerinin, MHP'nin tabanına sahip çıkamadığı yönündeki eleştirilerine tepki gösterdi. CHP'nin referandum sürecinde neye karşı çıktığını net olarak ortaya koyamadığını savunan Şandır, "Sokağa çıkın sorun, 'CHP bu anayasa değişikliğine ne için karşı çıkıyor?' diye, akılda kalan hiçbir şey söylenmeyecektir." görüşünü dile getirdi.

Zaman / haber7.com
 
Üst