CHP Seçimden Önce Cami İmamına Lojman Yaptı Seçim Bitince Yıktı

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Bodrum Belediyesi, 30 Mart seçimleri öncesi yaptığı cami lojmanını, seçimlerden bir süre sonra geri yıktı.
Saldır Şeyh Türbe Camii'nde yaşanan, trajikomik olay mahalle sakinlerini şaşkına çevirirken, caminin imamını da mağdur etti.

Mahalle sakinleri ısrar etti CHP'li belediye yeni lojman yaptı

Edinilen bilgiye göre, camiinin yakınında yaklaşık 25 metrekarelik depoyu andıran bir imam lojmanı bulunmaktaydı. Mahalle halkının yoğun isteği üzerine CHP'li belediye, bu küçük binanın üzerine bir kat daha atarak, caminin imamı için daha kullanışlı bir lojman inşa etti.

9 Ay sonra apar topar yıkıldı
Ancak lojmanın ömrü sadece 9 ay sürdü. Türbe Cami'nin imamı olan Recep Eren'in ikamet ettiği lojman hakkında apar topar yıkım kararı çıkartıldı, ve yıkım 1 saat içinde gerçekleştirildi.

İmamı mahalle sakinleri misafir ediyor
Öte yandan, İmam Recep Eren'e kararın tebliğ edildiği, lojmanın ay sonuna kadar yıkılacağının söylendiği, ancak bu sürenin dolması beklenmeden binanın yıkıldığı, imamın ise halen bir mahalle sakininin evinde misafir olarak kaldığı belirtiliyor.

Yıkım kararı nereden çıktı?
Lojmanın yıkım sebebi ise mahalle sakinlerini şaşkına çevirdi. Lojman, Halikarnas Balıkçısı olarak da tanınan ünlü yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın mezarının hemen yanında, yani mezarla aynı arsada yer almakta. Bu durumdan rahatsız olan bir takım çevrelerin şikayeti üzerine belediyenin bu kararı aldığı iddia ediliyor.

Lojmanın yapımı esnasında Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın kızının inşaata gelerek, binadan duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği de iddialar arasında.

İmamı dışarıda bırakacak kadar acil miydi?
Bodrum'da onca yıkılması gereken bina varken, (belediyeye ait bir arsaya) belediyenin kendi inşa ettiği lojmanın şikayet üzerine apar topar yıkılması, imamın adeta sokağa atılması mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Mahallede imam yeni bir eve taşınana kadar yıkımın ertelenmesi için imza kampanyası başlatılmasına rağmen belediye yıkımı ertelemedi.
Yıkım ekibinin bu aceleci tavrı şaşkınlıkla karşılanırken, imamın nerede ikamet edeceği henüz netlik kazanmadı.

http://www.kanalahaber.com/haber/ye...imami-icin-yaptigi-lojmani-geri-yikti-210205/

CHP bilir işini, iyiki imama meydan dayağı çekmemişler. Seçim öncesi çarşaflıya rozet takıp, seçim otobüsünden yaka paça atıp, çarşafını çiğneyen bir CHP o !!!

Cemaatin kankası CHP .
 
Üst