CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı gözüne kestirdi!

-Muhammed-

Profesör
Katılım
18 Kas 2010
Mesajlar
1,740
Tepkime puanı
234
Puanları
63
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı gözüne kestirdi!

180306.jpg




Kılıçdaroğlu yine iktidara karşı esti gürledi... Hedefine koyduğu iktidarı yargıyı siyasallaştırmakla suçladı. Tepkisi dinmeyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, yine 'Recep Bey' ifadesini kullandı: ''İktidar olacağız, Recep Bey'i oradan indireceğim, bu konuda kararlıyım.''

Kılıçdaroğlu, 11. Marka Konferansı kapsamında gerçekleştirilen Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın ''CHP Markası ve Siyasette Markalaşma'' konulu ''Teke Tek Marka 2010 Özel'' programına konuk oldu.

CHP'nin değiştiğini, yenileştiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Coca Cola lezzetini değiştirirse Coca Cola olmaktan çıkar mı? CHP'de değişim sürecini böyle eleştirenler var. CHP bugün gerçek bir sol parti olma yolunda mı?'' sorusuna karşılık, ticari markayla siyasi marka arasında ciddi fark bulunduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, ''Bir ticari markayı oluşturur ve güven verirseniz, tüketiciler o ticari markanın arkasından koşarlar. CHP gerçekten güven oluşturan bir marka mıdır? Evet. Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti siyasal tarihine baktığınız zaman CHP markası dışında ayakta kalan hiçbir marka yok'' dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu hedefin sıradan, aşılan bir hedef olmadığını, çağdaş uygarlığı, demokrasiyi, özgürlüğü, çok partili rejimi hedef gösterdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, eğer bir ülkede çağdaşlık, okuma yazma, kültür düzeyi yükseltilemezse o ülkede demokrasinin arzu edilen düzeyde olamayacağını ifade etti.

BİZ EĞİTİLMİŞ KİTLELERDEN OY ALIYORUZ

Kılıçdaroğlu, ''Eğer bir ülkede yurttaşlar ödedikleri vergilerin hesabını sormazlarsa o ülkede demokrasinin her zaman bir ayağı aksaktır. Temel sorunumuz budur. Sağlıklı sorgulamamız lazım. Bu ne ile olur? Eğitimle olur. Biz eğitilmiş kitlelerden yüzde 42 oy alıyoruz. Nereden oy alamıyoruz? Daha çok bizim kendimizi anlatmakta zorluk çektiğimiz kitlelerden...'' diye konuştu.

BAŞBAKAN DEĞİL MİSİN ÖNLEM AL

Kemal Kılıçdaroğlu, ''Sayın Başbakan ne diyordu? 'Bizim paramız çok değerli, bununla gurur duyuyoruz'. Gitti dışarıda bankalarla bir toplantı yaptı, gerçeği öğrenmiş olacak ki 'sıcak para çok tehlikelidir, önlem almak lazım' dedi. Sanki ben önlem alacağım. Sen Başbakan değil misin, önlem al... Merkez Bankası'nı bize bağlasınlar, Maliye Bakanlığı'nı, Hazine'yi bağlasınlar, önlem nasıl alınır görsünler. Türkiye tüketen değil üreten bir ekonomi haline nasıl gelecek, göreceksiniz'' şeklinde konuştu.

AİLE SİGORTASI

Önerilerinden de bahseden Kılıçdaroğlu, yolsuzluğu kesin yeneceklerini, aile sigortasını getireceklerini belirtti. Sıcak paraya karşı önlem almak için Brezilya örneğini verdiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Önlem alındı mı? Alınmadı. Türk Lirası çok değerli de olmamalı, çok düşük de olmamalı. Kararında olmalı'' dedi.

SAKİN BİR İNSANIM

Lider markasıyla ilgili bir soruya karşılık da Kılıçdaroğlu, ''Kendimi anlatmayı seven bir insan değilim. Sakin bir insanım. Karşımdaki insanı dinlemeyi bilirim, en aykırı fikir, düşünce olsa bile saygıyla dinlerim. Bana yönelik haksız suçlamalar zaman içinde yapıldı. Hiç kimseye kin tutmayı kendine ilke edinen bir insan değilim'' diye konuştu.

CHP'Yİ ÇÖZSELER TÜRKİYE'Yİ HALLEDECEKLER

Doğruları söyledikleri için bugün varolduklarını, güvene dayalı bir modeli Türkiye'de zorla da olsa inşa ettiklerini, bunun kavgasını verdiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, ''CHP'nin olmadığı bir Türkiye'yi düşünün, Sayın Başbakan'ın bir sözü var; 'Bir tek CHP'yi çözemedim' diyor, CHP'yi de çözseler Türkiye'yi halledecekler'' şeklinde konuştu.

''(BALYOZ DAVASI) DAVA BAŞTAN SİYASALLAŞMIŞTIR''

Balyoz Davasına başlamadan yargıçları değiştirmeye başladıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Eğer siz bir davanın savcısı olduğunuzu söylemişseniz o dava baştan siyasallaşmıştır. Eğer anayasa değişikliği sırasında 'biz kürsü yargıçlarını buraya getireceğiz' demiş Adalet Bakanlığı personelini buraya getirmişseniz, bu artık güven vermez. 'Siz peki nasıl yapacaksınız' diye sorarsanız, biz bakanı ve müsteşarı Hakimler Savcılar Yüksek Kurulundan çıkaracağız, bunda kararlıyız. İktidar olacağız, Recep Bey'i oradan indireceğim, bu konuda kararlıyım'' dedi.



 
Üst