Chp, Akp'yi Neden İktidardan İndiremez

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
CHP BU HALİYLE İNDİREMEZ

Yaşar, "CHP, tasarladığı ekonomi politikasıyla ve savunduğu değerlerle Başbakan Erdoğan'ı koltuğundan indiremez" diye kıyas yaptığı yazısında indiremeyeceğinin nedenlerini sıraladı:

(...) Çünkü CHP hâlâ küresel ekonominin, hukukun ve siyasetin reddettiği, kapalı ve denetimsiz bir sistem olan asker ve yargı vesayetini savunuyor. Halk, referandumda gösterdi, kendi seçtiği temsilcilerin ülkeyi ve ekonomiyi yönetmesinde ısrar ediyor. CHP ise hâlâ bu vesayet sisteminin ekonomisini savunuyor.
Vesayet sisteminin ekonomisi nedir derseniz... CHP, kamu bütçesi harcamalarının dağılımında eğitime ve sağlığa az, savunmaya daha çok para ayrılmasını istiyor.

Askerin gücünü çoğaltarak, cumhuriyetin değerlerini koruyacağını zannediyor. Oysa vatandaş, çocuğunu vatan hizmeti diyerek askere alıp, ordu evinde garsonluk yaptıran askerlik sistemine karşı.

CHP ise ana muhalefet partisi olarak bırakın 'profesyonel ordu' konusunu, bedelli askerlik konusunda bile hiç sesini çıkarmıyor. Ayrıca CHP vatandaşına karşı sert bir devlet örgütünün taraftarlığını yapıyor. Dersim katliamını bile o dönemde haklı bulduğunu belirtebiliyor. Bu devletçi çizginin uzantısı olarak Kürt açılımına da karşı çıkıyor. Başörtülü kadını kamusal alana sokmuyor.
Gelelim ekonomiye... 2008 yılı güz döneminde Amerikan mali krizinin şoklarına karşı CHP, TÜSİAD'la el ele verip IMF ile anlaşma yapılmasında ısrar etti. Aksi halde Türkiye ekonomisinin batacağı görüşüne destek verdi.

Türkiye'ye yüksek faizlerle borç veren sermayenin yanında durdu. Bütçeden daha fazla faiz dışı fazla ayrılmasını istedi. Niye? Çünkü daha fazla faiz dışı fazla ayrılırsa, Türkiye aldığı borçları daha hızlı ödeyecek. Bunun için de daha az okul, daha az sağlık hizmeti yapacak. CHP böyle basit bir gerçeği bilmediğini söyleyemez. Daha fazla faiz dışı fazla isteyerek, rantiyenin yanında durduğunu reddedemez.

ERDOĞAN CHP'NİN SOLUNDA

Süleyman Yaşar, Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin daha solunda yer aldığını ifade ettiği yazısında "Erdoğan, vatandaşına karşı sertlik yapan değil hizmet veren bir devlet aygıtını savunuyor. Vatandaşlarını etnik kökene ve kıyafetine göre ayırmıyor. Eğitim ve sağlık harcamalarını artırıyor. Komşularla sıfır sorun politikasıyla askeri harcamaları azaltıyor" (Sabah Yazarı Süleyman Yaşar)

cafesiyaset
 
Üst