Charlie Hebdo Yönetmeni : Türkiye'de Laiklik Tehlikede Bu Yüzden Dergiyi Türkçe Olarak da Basacağız

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Charlie Hebdo Yönetmeni : Türkiye'de Laiklik Tehlikede Bu Yüzden Dergiyi Türkçe Olarak da Basacağız

Charlie Hebdo Genel Yayın Yönetmeni Gerard Biard, derginin Hz. Muhammed karikatürlü sayısının Türkçe baskısının önemli olduğunu söyledi ve ekledi: "Çünkü Türkiye’de anayasal laiklik saldırı altında"

Fransa'nın başkenti Paris'teki ofisine geçen hafta silahlı saldırı düzenlenen haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun saldırıdan sonraki ilk sayısı yayımlandı.

Derginin kapağında beyaz kıyafetler giyen ve Hz. Muhammed'in tasvir edildiği bir karakter göz yaşı döküyor. Karakter elinde "Ben Charlie'yim" yazılı bir kağıt taşıyor. Derginin isminin altında ise "Her şey affedildi" ifadesi yer alıyor.

"EN ÖNEMLİSİ TÜRKÇE BASKI"

Kağıt baskı olarak sadece Fransızca, Türkçe ve İtalyanca basılan dergi 25 ülkede dağıtıldı. Derginin saldırıdan sonra göreve gelen Genel Yayın Yönetmeni Gerard Biard Hz. Muhammed karikatürünün de yer aldığı baskının Türkiye'de dağıtımının önemli olduğunu vurguladı.

"TÜRKİYE'DE LAİKLİK SALDIRI ALTINDA"

Paris’te basın toplantısı yapan derginin Biard, dün akşam yaptığı açıklamada, Türkçe baskının önemli olmasının sebebine ilişkin olarak “Çünkü Türkiye’de anayasal laiklik saldırı altında” ifadelerini kullandı.

http://www.habervaktim.com/haber/402690/charlie-hebdo-yayin-yonetmeni-turkiyeye-saldirdi.html

Hah şöyleeeeeeeee dilinizin altındaki baklayı çıkarın. Olay eninde sonunda gelip Türkiye'yi karıştırmak için kullanılacak. Geziciler Haziran için hazırlanıyor, mesele ağaç değil, din, iman. ZULÜM 1453 BAŞLADI diyen şebelekler ile gelin gelin. Bir şey deneyeceğiz korkmayın.
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
A0zGD0.jpg
 

Hakperest

Kıdemli Üye
Katılım
13 May 2013
Mesajlar
10,139
Tepkime puanı
3,184
Puanları
113
Konum
:::::YerKüre:::::
dinime, peygamberime sav hakarete, mahkemeler/yasalar ses etmeyecekse
müminler devreye girerler diye düşünüyorum
ancak bu da imaj sarsıcı olabilir.
bu yüzden bu tür hakaretlere, yasalar ağır cezalar vermeli.
çünkü bu darbeye zemin ve ulusal imaj kaybına tekabül eder.
MECLİS GÖREVE
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Dergi neden Türkçe basıldı ? Charlie Hebdo’nun Türkiye şifreleri!

Yayın yönetmeni “Türkiye’de laiklik tehlike altında” diye açıklama yaptı. Aynı anda ülkemizdeki bir gazete, derginin skandal çizgilerini yayınladı. Dini bir grup ise o gazeteye destek mesajları yolladı!

Derginin Türkçe basılması akıllarda soru işareti bıraktı. "Neden Türkçe baskı yapıldı" sorusuna cevap aranırken, derginin yeni genel yayın yönetmeni Gerard Biard dün sahneye çıktı. O da durup dururken Türkiye'yle ilgili açıklama yaptı. "Türkiye zor bir dönemden geçiyor ve orada laikliğe saldırı var" dedi.

Biard, Türkçe baskı için açıklama yaparken Türkiye'de bir gazete Charlie Hebdo Dergisi'nden 4 sayfa yazı ve karikatür seçkisine yer verdi. İki yazarı da derginin Hz. Peygamberimiz'i hedef alan kapağı köşesinde yayınladı. Gazetenin genel yayın yönetmeni ise "Dini hassasiyetlere özen
gösterdik" açıklamasını yaptı.

Söz konusu gazete her kesimden tepki aldı. Ancak onlara destek olan da vardı. Bir dini cemaat, gazeteye sahip çıktı. Yazarları "Sizinleyiz" mesajlarını attı. Dış basında ise "Türkiye'de düşünce özgürlüğü yok" algısı yaratıldı.

Bu gelişme sürerken bir başka grup da sosyal medyada ortaya çıktı. "Biz Charlie değiliz. Hepimiz Osmanlıyız" "ÜlkemdeCharlieHebdoDağıtılamaz" başlıkları Twitter'ın dünya listesine girdi.

Gözler Türkiye'ye çevrilmişken bu kez devreye ABD girdi! ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu, ikiyüzlü, terör devleti başı diye niteledi. Buna yorumunuz nedir" sorusuna "Şiddetle karşıyız" yanıtını verdi. "Charlie Hebdo'nun yayınlaması hakkını kesinlikle destekliyoruz" dedi.

Şok bir karar da İspanya'dan geldi. İspanya İçişleri Bakanlığı, Türkiye'den gelenlerin gerek görüldüğünde takip edilmesine karar verdi.

MÜSLÜMAN DÜNYASI AYAKTA

Charlie Hebdo'nun son sayısına İslam aleminin önemli kurumlarından tepkiler yağdı. Ortak açıklamada, derginin "Müslümanlar'ın arzu ettiği birlikte yaşam ve kültürel diyalog" amaçlarına ters düşen bir tavır içinde olduğu belirtildi. Katar merkezli Dünya Müslüman Alimler Birliği de Hz. Muhammed'in (SAV) karikatürünü çizmenin "aklı selim bir davranış olmadığını, ne mantıklı ne de akıllıca olduğunu" belirten bir açıklama yaptı.

Yusuf El Karadavi'nin başkanlık ettiği kurum "Eğer bu saldırıların Müslümanlar'ı temsil etmeyen bir azınlık tarafından yapıldığı konusunda hemfikirsek, niçin bir buçuk milyar Müslüman'ın kutsal Peygamberi'ne saygısızlık ediliyor?" sorusunu ortaya attı.

http://www.ahaber.com.tr/gundem/2015/01/15/charlie-hebdonun-turkiye-sifreleri
 

Dut_agaci

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
7,219
Tepkime puanı
330
Puanları
0
Web sitesi
www.Menzil.Net
Son 60 yılı avrupa birliğine gireceğim diye münasip bir yerimizi patlatırsak

Adam da döner sana "ülkende laiklik yok" diyerek saçma - salak tedbirler almaya kalkar

Neden bizim gösterdiğimiz tepkiyi Malezya, Cezair, yada Mısır göstermez, bi düşünelim bakalım.
 

kilicarslan

Kıdemli Üye
Katılım
14 Mar 2013
Mesajlar
4,054
Tepkime puanı
41
Puanları
0
serefsizlere bak kendileri diyordu biz fransa ile ilgileniyoruz, baska yerler bizi ilgilendirmez. Noldu bu serefsizlere... Kimin usagi bunlar böyle?
 

Yahayy

Kıdemli Üye
Katılım
25 Ocak 2014
Mesajlar
4,603
Tepkime puanı
147
Puanları
63
Konum
İstanbul
Resmen tahrik, mizah olsa hadi neyse kara mizah der geçersin, ama kışkırtma ve hakareti prensip edilmişler.
 
Üst