ÇeŞiT ÇeŞiT ŞeRBeT TaRiFLeRi

suveyda

Asistan
Katılım
23 Eki 2006
Mesajlar
470
Tepkime puanı
36
Puanları
0
Web sitesi
laletutkunu.blogcu.com
7650625264_5f8f82f282_c.jpg


Resulullah (sav) buyurdular ki: “Cennette Reyyan denilen bir kapı vardır. Oradan sadece oruçlular girer. Oruçlular girdiler mi artık kapanır, kimse oradan giremez.” (Tirmizi`nin rivayetinde şu ziyade var: “Oraya kim girerse ebediyyen susamaz.”)

Kütüb-i Sitte: HadisNo : 3111

Ramazan ayında şerbetlerin ayrı bir yeri vardır. Şöyle buz gibi ve helalinden şerbetlere kim hayır diyebilir? Meşhur bazı markaların şerbet adı altında satışa sunduğu yapay içeceklere lütfen itibar etmeyin. Hele gazoz, cola, katkılı meyve sularını evlerimize sokmasak daha iyi olacak.

Belki adını daha önce duymadığınız bir şerbet var sırada. Daha çok bulgurlu yemeklere, köftelere, salatalara kullanılan reyhanın birde şerbeti var ki, tadına doyum olmaz. Reyhan şerbeti, hem yapımı kolay hemde çok faydalı bir şerbettir. Tansiyon düşürücü etkisi vardır. Bu yüzden yüksek tansiyon hastaları için eşsiz bir içecektir.


REYHAN ŞERBETİ

Malzemeler

1 demet reyhan
8 su bardağı su
7 yemek kaşığı şeker
5-6 diş limon tuzu
Varsa yarı sıkılmış limon kabukları


Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır?

Reyhanları yıkayıp, elinizle bir kaç parçaya bölün. Sürahiye koyup üzerine kaynar su ve şekeri ekleyin. Şeker eriyince limon tuzunu ve limon kabuklarını ilave edin ve soğumaya bırakın. (Limon tuzu eklenince rengi koyu pembe olacak) Dışarıda soğuduktan sonra buzdolabına koyun. Bardağa buz ekleyerek servis edin.
Tadı bi nefis siddetle tavsiye ederim:)

buda internetten bulduğum resimli anlatım :)
ingilizcesi.jpg
 

suveyda

Asistan
Katılım
23 Eki 2006
Mesajlar
470
Tepkime puanı
36
Puanları
0
Web sitesi
laletutkunu.blogcu.com
418202_408796135834647_1192423631_n.jpg


KAVUN ŞERBETİ

1 kavun
1 lt. su
1 su b. toz şeker
1 limon
1 dal taze tane

HAZIRLANIŞI: Kavunun içini çıkarıp eziyoruz ve süzgeçten geçirerek çekirdeklerini ayırıyoruz. İçine şekeri, suyu ve sıkılmış limonu ilave edip karıştırıyoruz.

Nane yapraklarını içine atıyoruz ve soğutup servis ediyoruz.
 
Üst