suveyda
Asistan
![7650625264_5f8f82f282_c.jpg](http://farm9.staticflickr.com/8432/7650625264_5f8f82f282_c.jpg)
Resulullah (sav) buyurdular ki: “Cennette Reyyan denilen bir kapı vardır. Oradan sadece oruçlular girer. Oruçlular girdiler mi artık kapanır, kimse oradan giremez.” (Tirmizi`nin rivayetinde şu ziyade var: “Oraya kim girerse ebediyyen susamaz.”)
Kütüb-i Sitte: HadisNo : 3111
Ramazan ayında şerbetlerin ayrı bir yeri vardır. Şöyle buz gibi ve helalinden şerbetlere kim hayır diyebilir? Meşhur bazı markaların şerbet adı altında satışa sunduğu yapay içeceklere lütfen itibar etmeyin. Hele gazoz, cola, katkılı meyve sularını evlerimize sokmasak daha iyi olacak.
Belki adını daha önce duymadığınız bir şerbet var sırada. Daha çok bulgurlu yemeklere, köftelere, salatalara kullanılan reyhanın birde şerbeti var ki, tadına doyum olmaz. Reyhan şerbeti, hem yapımı kolay hemde çok faydalı bir şerbettir. Tansiyon düşürücü etkisi vardır. Bu yüzden yüksek tansiyon hastaları için eşsiz bir içecektir.
REYHAN ŞERBETİ
Malzemeler
1 demet reyhan
8 su bardağı su
7 yemek kaşığı şeker
5-6 diş limon tuzu
Varsa yarı sıkılmış limon kabukları
Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır?
Reyhanları yıkayıp, elinizle bir kaç parçaya bölün. Sürahiye koyup üzerine kaynar su ve şekeri ekleyin. Şeker eriyince limon tuzunu ve limon kabuklarını ilave edin ve soğumaya bırakın. (Limon tuzu eklenince rengi koyu pembe olacak) Dışarıda soğuduktan sonra buzdolabına koyun. Bardağa buz ekleyerek servis edin.
Tadı bi nefis siddetle tavsiye ederim
buda internetten bulduğum resimli anlatım
![ingilizcesi.jpg](https://3.bp.blogspot.com/-8JfIZwTaiEI/T_BovylMnbI/AAAAAAAAAhA/1dHUxI528Ig/s1600/ingilizcesi.jpg)