Cepte sabit hattı olan yandı

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
Faturalı hatlarda yapılan tarife değişiklikleriyle sabit ödenen ücretlerde yüzde 150'yi geçen oranlarda artış oldu.

1 Nisan itibarıyla GSM aramalarında azami ücret dakikada 64 kuruştan 40 kuruşa çekilmiş, bu düzenleme ile tüketicinin daha ucuza cepten haberleşme hizmeti alabileceği belirtilmişti.

Ancak böyle olmadı. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, azami ücret tarifesindeki 24 kuruşluk gelir kaybını telafi etmek isteyen operatörlerin, kontörden liraya geçişte gizli zam yaparak eski karlarını korumayı amaçladığını vurguladı.

Kaya, kontörlü hatlarda gece yarısı zammını yapan operatörlerin faturalı hatlarda da çeşitli tekniklerle artış hesapları içinde olduğunu söyledi.

Bazı tarife değişiklikleri sonucunda sabit ödenen ücretlerde yüzde 150'yi geçen oranlarda artış olduğunu belirten Kaya, şöyle devam etti:

''Yeni tarifelerle daha ucuza konuşulacak savunmasıyla tüketici ikna edilmeye çalışılmakta olup, azami ücretteki indirim oranı yüzde 38'lik bedel indirimi tüketiciye yansımayacaktır. Mevcut fiyatlarla devam edilmesi halinde faturalarında düşüş bekleyen tüketici, aynı bedelde faturaları ödemeye ikna edilmeye çalışılmaktadır. Yeni tarife ve paketlerin müjde olarak sunulması, daha önceden izlediğimiz sahneleri andırmaktadır. 'Doya doya konuş, kuruş kuruş öde' gibi tatlı sözlere aldanan tüketici çok ağır bedeller ödemiştir.''

FATURALARINIZI MUTLAKA KONTROL EDİN
Kaya, sayısız tarife ve kampanyaların arasında boğulan tüketicilerin yeni dönem faturalarını mutlaka kontrol etmesini isteyerek, ''Özellikle sabit alınan ücretlerde ciddi artışlar söz konusu. Yapılan artışlardan genellikle tüketicinin haberi olmuyor. Vatandaş, artışı faturayı gördüğünde anlıyor'' dedi.

 
Üst