Cennet&Cehennem

&Ta-Ha&

Doçent
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
1,044
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Web sitesi
hayattanizler.spaces.live.com
Bismihi Sübhanehü

Cennet,Cehennem nedir ki?'' Gözümde ne cennet sevdası,ne cehennem korkusu var'' dedi o gönül sultanı.Müminin cenneti kalbindeydi zaten,kafirin cehennemi de öyle.Yerlerini değiştirsen acaba halleri çok değişir miydi?Kafir cennetten o kalple zevk alabilir miydi? Cehennem mümini o kadar yakar mıydı?

meğer cennet müminin kalbinin cismaniyete dökülmüş haliymiş,cehennem de kafirin...

Cennet ve Cehennem aslında içimizdeymiş ...


Anladım vesselam;) ....
 

ÇiLe-i AşK

Asistan
Katılım
21 Eki 2006
Mesajlar
542
Tepkime puanı
2
Puanları
0
İbrahim olanları cehennem yakmaz, yakamaz!!!...

nitekim Mevlana'nın şı sözü çok manidardır :


Sen ateşlere degil, kendinde ibrahimlik olup olmadıgına bak! Çünkü ateş bile, İbrahim olanları tanır ve Allah'a onun gibi layıkıyla teslim olmuş gönülleri yakmaz...

yani sen, her şeyden önce;
O Halilullah İbrahim!in yüce halinden hisseler almaya ve onun Hakka yakınlık feyzinden nasiplenmeye bak! böylece iyice olgunlaş! Ta ki, ahirzamanın azgın alevleri seni yakamasın; kahredici felaketleri sana zarar eriştirmesin..

Burada bahsedilen sadece ahiretin cenneti-cehennemi degil su yasadıgımızın dönemden de bahsetmektedir...
İnşAllah ateşlerin yakmadıgı İbrehimlerden olabiliriz....
 

müttaki

Profesör
Katılım
20 Kas 2006
Mesajlar
2,775
Tepkime puanı
75
Puanları
48
Konum
istanbul
7:40
"Ayetlerimizi inkar edenlere ve onlara karşı büyüklük taslayanlara göğün kapısı açılmaz ve deve iğne deliğinden geçmedikçe de cennete girmezler. Suçluları böyle cezalandırırız"

Deveye sormuşlar neren eğri... nerem doğru ki demiş...

bizde deve gibiyiz.. benliğimiz eğri.. eğri büğrü yazıyoruz heryere...

benliğimizi Tek Bir Nokta dan geçirmeden... Cennete giremiyoruz demek ki :)

valla bu topici biz açsaydık şimdi başlarlardı kafamızı niye karıştırıyonuz diye bekledik kimse karşı çıkmadı :D
 

dayi

Profesör
Katılım
15 Kas 2006
Mesajlar
1,918
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Yaş
69
İÇ,iniz Huzurluysa Cennet..sıkıntılıysa Cehennem..gördüğünüz eksiklikler..çirkinlikler sizin kendi Cehenneminiz..sıkıntı yapar çünki..görebildiğiniz Güzellikler ise Cennetiniz..Huzur verir çünki..

Bizim görüşümüz değiştikçe etrafımızda değişecektir..görüşümüzün değişimi içinde hayata bakış için DURUŞUMUZU ayarlamamız gerekir..bu ayar sürekli yapılmalıdır..çünki hayata DURDUĞUMUZ yerden hep aynı açıdan bakamakla hataların en büyüğünü yaparız..

Ahıret denilen yeri Merak ediyoruz değilmi..;)bizlerin İÇ alemi..siretimiz..işte AHIRETİMİZ..bakalım İÇ Alemlerimize..görelim Ahıretimizi..Cennetmi Cehennemmi..ve bundan sonraki hayatımızın kalan kısmının tanziminide buna göre yapalım..

dayı, ya anlatılan Cennet ve Cehennem..işte orada dururuz biz..nasılsa gidilecek..gidince aslını göreceğiz deriz..bu gün buradakini ...bu dünyada olduğu söylenilen CENNETİ bulalım deriz..çünki tasvirlerde verilen örnekler hep dünya yaşamından..

..bugün zulmedici olarak ,kendi ellerinizle yazdığınız kitap yeter..Allah Zalim değildir....böyle bir ayet var sanıyorum..yani yine karşımıza Ellerimizle yaptığımız işler,kendi kitabımız çıkacak..okurken kekeliyorsak..okumaya utanıyorsak ...fakat çaresi yok..okutacaklar..yazdığımız gibi okuyacağız..

Yazmakta olduğumuz Kendi Kitabımızı okunaklı yazalım..olay bu..:D
HU..
 

abla

Doçent
Katılım
21 Kas 2006
Mesajlar
694
Tepkime puanı
16
Puanları
0
bu dünyanın cenneti ,rıza makamı olsa gerek.
zamanın hükümdarı,bir hastalığa tutulur. derler ki;ülkenin en mutlu insnını bul,gömleğini giy.dört bir tarafa adamlar salınır .en mutlu adam bulunur ama onunda gömleği yoktur..
bizi yaratan mutluluğun formülünüde vermiştir aslında.o bizi darüsselama(cennete)davet ediyor.ve zikirle gönlü mutmain olmuş kullarını,ircii emriyle rabbinden razı ,rabbide ondan razı olduğu halde ,girin cennete diyor....

"Ey huzura eren nefis, sen Allah'tan ve O da senden razı olarak Rabb'ine dön!... (lyi) Kullarımın arasına gir!.. Cennetime gir!.. " (el-Fecr, 89/27

ve yine diyorki;"agah olunuz ki kalpler ancak zikirle mutmain olur"....rabbim bizi,zikirle kalbi mutmain olmuş,ircıi emriyle cennete dahil olan,ondan razı ve onunda razı olduğu kullarından eylesin...amin
 

Arifane

Profesör
Katılım
27 Kas 2006
Mesajlar
843
Tepkime puanı
15
Puanları
0
Yaş
56
Konum
Bursa
arkadaşlar!... cehenneme bir de iyi tarafından bakalım. bu bölge birine veya bir şeye ulaşabilmek için verilen gayret sıkıntılı bölgedir. düşünün ki birini seviyorsunuz mecnun gibi ulaşamamak sizce cehennem değil mi . aslında bu yakıcı gibi görünen yer cennetin emri altındadır.
 

abla

Doçent
Katılım
21 Kas 2006
Mesajlar
694
Tepkime puanı
16
Puanları
0
evet arifane ağabey,
ekmek bile sofraya gelinceye kadar ne çilelerden geçiyorda insanın ağzına layık hale geliyor. ekiliyor,toprak altına gömülüyor,keskin oraklarla biçiliyo,göğe savruluyor,taşlar arasında öğütülüyor, ,fırınlarda dağlanıyoda ekmek olmaya hak kazanıyor. yetmiyor,çöpü boylamazssa,insan bedeninde can oluyo......
ne diyo rabbim;
"Yoksa siz, sizden öncekilerin basina gelenler gibisi sizin de basiniza gelmeden cennete gireceginizi mi saniyorsunuz? ...2/214
 

fani

Üye
Katılım
4 Ara 2006
Mesajlar
51
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Bedenİ Arindiran Su Ruhu Arindiran AŞk AteŞİ,bulamadiysak AŞki AŞiĞi MaŞuĞu,baŞimiz ÜstÜne Cehennem AteŞİ.
 

yunusemrem

Üye
Katılım
23 Ara 2006
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
0
huuu...

Kim demiş cehennem kötü biyer diye.İnsanın fenalarını yakan onu arındıran yer kötü olurmu.Bütün fenalarınızdan arınacaksınız sonrada orası iyi bir yer değil diyeceksiniz.Allah kötü hiç birşey yaratmamış.Sevdimde yarattım dediğine eziyet edermi be kardeşler.Kurtulalım kendi zanlarımızda.

Aşkınız Gani olsun inşaallah...
 

Arifane

Profesör
Katılım
27 Kas 2006
Mesajlar
843
Tepkime puanı
15
Puanları
0
Yaş
56
Konum
Bursa
kaleler bazen içerden feth edilir! mürşid bu insan kalesinin önce masivasını yani iç alemini besleyen sıfatları keser (ilmini)içerisi zayıflamaya başlar ve ilimle beslenen fena mülkü yani (zatını)yok eder . gerçek zatının zatiyesi tecelli eder ve kale gerçek komutanına kavuşur.
 
Üst