Cemaat Okulları Kapatılıyor

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
bu satın alma sadece maslahat icabı olacak.okullar milli eğitim bakanlığına devredilecek. o okulların parasını millet vemiş zaten feto nun malı değil. Saniyen işten atılan parleleciler(ilerde olacak bu) belediyede çöpçü olarak işe alınmaları karşılığında okulların devrdilmesinde cemaatlerine karşı silah olarakda kullanılacak. hizmet aşkıya yanana saadet partililer ,Kenya ,Kongo ,mali gibi devletlere hizmet için gönderilecek!

Keşke bonzaiyi bu kadar fazla çekmeseydin be kardeş :)
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
Kırmızıları birleştirince ifaden anlamlı hale geldi:)

Ah be kafkas, bu kadar takla atacağına bir kere yahu bir kere DOĞRUYA DOĞRU YANLIŞA YANLIŞ desen dişin mi kırılır?

İster kırmızıla ister mavile farketmez, MAKARA vs. işinin kime yakıştığını bütün dünya gördü, duydu, tek görmeyen, duymayan siz YANDAŞLARSINIZ!

Ha bu arada cemaate montaj vs. diyorsunuz ama bakıyorum da asıl montaj vs. konusunda uzman olan sensin, seni kırmızılı seni:)
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Ah be kafkas, bu kadar takla atacağına bir kere yahu bir kere DOĞRUYA DOĞRU YANLIŞA YANLIŞ desen dişin mi kırılır?

İster kırmızıla ister mavile farketmez, MAKARA vs. işinin kime yakıştığını bütün dünya gördü, duydu, tek görmeyen, duymayan siz YANDAŞLARSINIZ!

Ha bu arada cemaate montaj vs. diyorsunuz ama bakıyorum da asıl montaj vs. konusunda uzman olan sensin, seni kırmızılı seni:)
:)Yine bir ayran tahtırevan muhabbeti daha :)değirmene su taşımaktan bahsediyorduk:) Gel gelelim makaraya sardın azizim:)En büyük milli görüşçü Atatürk diyelim mevzuyu tatlıya bağlayalım:)
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
İlk etapta da okulların yönetimi ve öğretmenleri değişecek

Milli Eğitim Bakanlığı, 160 ülkede 2 bine yakın Türk okulunun içindeki Paralel Yapı'yı temizlemek için planlama yaptı. 2015- 2016 eğitim öğretim döneminde, yurtdışındaki okullarda Paralel Yapı'nın öncelikle yönetim ve öğretmen kadrosu değiştirilecek. 17-25 Aralık darbe operasyonlarının arkasında olduğu iddia edilen devlet içerisindeki Paralel yapılanmanın yurtdışındaki okulları mercek altına alındı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Türk okulu adı altında yurtdışında faaliyet gösteren tüm okulları tek tek inceledi. Eğitim faaliyetleri dışına çıkan Paralel Yapı'nın okullarının kapatılması için yol haritası belirlendi. Buna göre, öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliklerine bağlı 66 okulda Paralel yönetici ve öğretmenler tasfiye edilecek. TİKA bünyesinde bir çatı vakıf kurulacak. Farklı ülkelerde farklı statülerde açılmış Türk okulları vakıf çatısı altında birleşecek. Yabancı ülkelerden sadece bu vakfın okullarının dikkate alınması istenecek.

MAAŞLAR VAKIFTAN...
Öğretmenler gönüllü olarak Türkiye'den görevlendirilecek ve ücretleri vakıf aracılığıyla ödenecek. MEB, gönüllü olarak yurtdışında görev yapan öğretmenlere ücretsiz izin ve dönüşte yeniden göreve dönüş hakkı verecek. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, mümkün olan en kısa sürede yurtdışındaki Türk okullarının sadece eğitim veren kuruluşlar haline getireceklerini belirterek, "Önümüzdeki eğitim öğretim yılında Paralel okulların dönüştürülmesini arzu ediyoruz" dedi. Milli Eğitim Bakanı Avcı, geçmişte Paralel Yapı okullarının Türkiye'deki makamların referansıyla açılabildiğine dikkat çekerek, "Türkiye'de yaptıkları ortaya çıktıktan sonra kimse bu okullar için referans olmaz. Ancak bu okulların yerine yine sivil bir vakıf aracılığıyla eğitim ihtiyacı giderilir. Tüm dünyada olduğu gibi bu vakıf devlet tarafından da desteklenir" diye konuştu.

http://www.ahaber.com.tr/gundem/2015/01/31/gulen-okullari-icin-mebden-ilk-hamle-1422665355
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Yurtdışı okullar için vakıf kurulacak

Bülent Arınç, Bakanlar Kurulunun ardından, bir gazetecinin, yurtdışındaki okullarla ilgili nihai bir karar verilip verilmediğine ilişkin sorusu üzerine, geçen haftaki kurulda bu konuda ön görüşmelerin yapıldığını ifade ettiğini söyledi, üç konuyu öncelikli olarak tasarladıklarını belirtti.

Yurtdışındaki farklı ülkelerde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 66 okul bulunduğunu bildiren Arınç, birinci konunun, bunların çalışma şartlarının, eğitim kalitesinin daha da artırılması, fiziki şartlarının düzeltilmesi olduğunu anlattı. Arınç, ikincisi konunun, Türk okulları olarak bilinen ve dünyanın pek çok ülkesinde faaliyet gösteren okulların da şirket mi, dernek mi, vakıf mı, hangi şartlar altında çalışıyorsa çalışsın, Milli Eğitime veya kurulacak vakfa devredilmesi konusunda bir gelişme yaşanıp yaşanmayacağı olduğunu belirtti.

Arınç, üçüncü konunun ise bu ülkelerde yeni kurulacak sistem içerisinde yeni okulların, kursların veya burs imkanlarının verilmesinin sağlanıp sağlanmayacağı olduğunu aktararak, "Bunun gönüllülük ilkesine dayanması konusunda da bir mutabakat oluştuğunu ifade etmiştim. Bugünkü toplantımızda size müşahhas olarak sunacağım, 'Şöyle bir sistemi düşünüyoruz' şeklinde, dört dörtlük bir sunumu maalesef mümkün görmüyorum. Ancak şu konudaki kararlılığımızı tekrar ifade etmek isterim: Okullar konusunda yapabileceğimiz çalışmaların mutlaka elzem olduğunu, gerekli olduğunu, bunun Türkiye'nin menfaatleri açısından fevkalade açık ve yakın bir ihtiyaç olduğuna karar verdik" diye konuştu.

Ancak hukuk devleti olmanın ilkeleri içinde, bunun nasıl gerçekleştirilebileceğinin etraflı olarak düşünmek mecburiyetinde olduklarını söyleyen Arınç, şunları kaydetti:
"Şunu örnek vermek istiyorum: Geçtiğimiz toplantıdan sonra da açıkça ifade etmiştim, 'Yani biz kapattık, bu iş bitti.' Böyle bir mantığın dünyanın hiçbir ülkesinde geçerli olmadığını bilmenizi isterim. Bir şirket olarak, ticari faaliyet olarak kurulmuşsa bu okullar, onun sahibi o şirkettir ve onun ortaklarıdır. Bir dernek, bir vakıf veya o ülkedeki ortaklar aracılığıyla kurulmuşsa yine bir hükmi şahsiyete haizdir, onlara Türkiye'den hükmetmek, el koymak, elbette mümkün değildir."

Arınç, bazı gazete yazarlarının bu sistemi beğenmediklerini, "Kapansın", "El koyulsun" dediklerini dile getirerek, "Hatta savaş tamtamları içerisinde ellerinden, kalemlerinden kan damlıyor. Biz bunu yapamayız. Kendileri de yapamaz ama onlar yazılarında, köşelerinde veya televizyonlarında bazen bu sözleri söyleyebiliyorlar. Biz de hayretle dinliyoruz. Biz böyle bir şey yapmayacağız" dedi.

"VAKIF SİSTEMİ"

"Devletten devlete bir ilişki şeklinde eğitim konusunu düşünmediklerini" belirten Arınç, şunları söyledi:
"Bunun mutlaka bir gönüllülük, bir vakıf düşüncesi içinde olmasını arzu ediyoruz. Çünkü düşünün ki başka bir ülke, Türkiye'de belli amaçlarla bu tür okullar ve eğitim kurumları açmaya kalksa hepimiz kuşku içinde yaklaşırız. 'Bunun arka planında ne var acaba' deriz. Hükümetten hükümete ilişkilerde, ticari ilişkiler, siyasi ilişkiler, diplomatik ilişkiler vardır ama bir ülkenin, bir başka ülkede eğitim faaliyeti adı altında ne yapacağını, o ülkenin iç istihbaratının da devlet adamlarının da düşünmesi gerekir. Dolayısıyla açık ve şeffaf olmak zorundayız. Biz bir hükümetiz. Hükümetimiz de hukuk kuralları içerisinde faaliyetlerini devam ettirecek.

Bir defa, 'Buna ihtiyaç var mı' diye sorarsanız, evet, Sayın Cumhurbaşkanımızın da defalarca söylediği gibi, Sayın Başbakanımızın da bunu teyit eden ifadelerinden bildiğimiz gibi hükümetimizin de ortak kararı, Türkiye içinde ve dışında yeni, nitelikli bir eğitim faaliyetinin başlamasına ihtiyacımız vardır. Bu ihtiyacı gidermek mecburiyetindeyiz ve olabildiğince bunun bir vakıf sistemi içerisinde, örnekleri de vardır biliyorsunuz, Yunus Emre Vakfı vb. gibi. Nasıl kurabilir, nasıl kaynak temin edebilir, bunlar nasıl denetlenebilir? Bu sistem üzerinde çalışıyoruz.

Bizim bugün söyleyebileceğimiz elbette şudur: Kuracağımız sistem, mutlaka vakıf olacaktır. İsmini de tespit ettik ama bugünden ismini söylemeye herhalde gerek yok. Bir vakıf, yani vakıf senedi olacak, mahkeme tescil edecek ve örneklerinde görüldüğü gibi mutlaka kamu desteğinde ama sivil bir yapılanma olacak. Kamu desteğinin bulunmadığı böyle ciddi bir vakfın ayakta durması da mümkün değildir. Ama pay olarak sorarsanız, herhalde yüzde 70'inin sivil bir yapılanma olması, yüzde 30'unun da kamu desteğinin bulunması gibi belki bir oran düşünülebilir."

Arınç, kurulacak sistem içinde her ülke açısından bir esnekliği düşündüklerini kaydederek, o ülkelerdeki eğitim çalışmalarına nasıl katkısı olacağının, ülkelerin şartlarını dikkate alarak, yapmayı arzuladıklarını aktardı.
Bu çalışmaların misyonerlik düşüncesiyle değil, eğitim diplomasisi veya kültürel diplomasi açısından değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Arınç, bu konularda fikir birliği içinde olduklarını vurguladı.

Arınç, "Şüphesiz böylesine büyük ve değerli organizasyonun hem altyapısını güçlü kılmalıyız hem de sistemini güçlü bir şekilde kurmalıyız, diye düşünüyorum. Çalışmaların devam etmesi ve Milli Eğitim Bakanımızın elindeki projeyi sonuçlandırması talimatını verdi, Sayın Başbakanımız. Önümüzdeki günlerde Bakanlar Kuruluna da ihtiyaç yok, bu konu üzerindeki görüşmeler, teknik anlamda sonuçlandığı takdirde, Sayın Milli Eğitim Bakanımızın sizlere dört dörtlük bir bilgi sunabileceğini şimdiden söyleyebilirim."

http://www.sondevir.com/manset/279184/yurtdisi-okullar-icin-vakif-kurulacak.html
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Gülen okullarını Maarif Vakfı satın alacak

Yurt dışındaki paralel yapı okullarını bünyesine alacak ve yönetecek olan Maarif Vakfı projesinin ayrıntıları netleşti. Maarif Vakfı’nda bin kişilik bir ekip görev alacak. 160 ülkede bulunan 2 bini aşkın okulda eğitim alan 12 bin 824 öğrenciye vakıf bünyesinde eğitim verilecek.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın açıkladığı ve yurtdışındaki cemaat okullarını bünyesine alacak “Maarif Vakfı” ile ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı.

Vakıfta, yaklaşık bin kişi görev alacak. 2 bini aşkın okuldaki 12 bin 824 öğrenciye vakıf bünyesinde eğitim verilecek…
Vakfın yüzde 70′ini özel, yüzde 30′unu da, kamu kaynakları oluşturacak. Türkiye’de eğitim faaliyetleri gerçekleştiren sivil toplum kuruluşları ve vakıflarla İşbirliği yapılabilecek.

Vakfın en önemli amaçlarından biri; Cemaate bağlı okulları satın alma ve devir yöntemiyle vakfa kazandırma olacak. Vakıf yurtdışında yeni okullar açabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 66 okulun standartları ise yükseltilecek.

SATMAZLARSA LİSANSLARI İPTAL EDİLECEK

Cemaat okullarının özellikle Afrika ve Asya ülkelerinde Türk büyükelçilikleri aracılığıyla ruhsat aldıkları göz önünde bulundurularak, Maarif Vakfı’na devredilmeyen veya satılmayan okulların lisansları iptal edilecek.

Vakfın bir mütevelli heyeti olacak. Vakıf, Yurtdışı Türkler Başkanlığı’nca yürütülen öğrenci bursları, öğrenci değişim programları gibi faaliyetleri de bünyesine alacak. Ayrıca mastır ve doktora yapmak için yurtdışına gidecek öğrenciler de Vakıf üzerinden gönderilecek.

Vakfın yönetiminde görev yapacak isimler diplomatik pasaport sahibi olacak. Yurtdışında görevlendirilecek öğretmenler için Harcırah Kanunu’nda değişiklik yapılacak.

KAÇ ÖĞRENCİ VAR?

Yurtdışındaki öğrencilerin yüzde 47′sini kız, yüzde 53′ünü de erkek öğrenciler oluşturuyor. Okullardaki 12 bin 824 öğrencinin 8 bin 648′i Türk… (a haber)

http://www.medyagundem.com/gulen-okullarini-maarif-vakfi-satin-alacak/
 

can feda

Profesör
Katılım
11 Ocak 2015
Mesajlar
1,014
Tepkime puanı
13
Puanları
0
Konum
dünya...
Yurt dışındaki paralel yapı okullarını bünyesine alacak ve yönetecek olan Maarif Vakfı projesinin ayrıntıları netleşti. Maarif Vakfı’nda bin kişilik bir ekip görev alacak. 160 ülkede bulunan 2 bini aşkın okulda eğitim alan 12 bin 824 öğrenciye vakıf bünyesinde eğitim verilecek.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın açıkladığı ve yurtdışındaki cemaat okullarını bünyesine alacak “Maarif Vakfı” ile ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı.

Vakıfta, yaklaşık bin kişi görev alacak. 2 bini aşkın okuldaki 12 bin 824 öğrenciye vakıf bünyesinde eğitim verilecek…
Vakfın yüzde 70′ini özel, yüzde 30′unu da, kamu kaynakları oluşturacak. Türkiye’de eğitim faaliyetleri gerçekleştiren sivil toplum kuruluşları ve vakıflarla İşbirliği yapılabilecek.

Vakfın en önemli amaçlarından biri; Cemaate bağlı okulları satın alma ve devir yöntemiyle vakfa kazandırma olacak. Vakıf yurtdışında yeni okullar açabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 66 okulun standartları ise yükseltilecek.

SATMAZLARSA LİSANSLARI İPTAL EDİLECEK

Cemaat okullarının özellikle Afrika ve Asya ülkelerinde Türk büyükelçilikleri aracılığıyla ruhsat aldıkları göz önünde bulundurularak, Maarif Vakfı’na devredilmeyen veya satılmayan okulların lisansları iptal edilecek.

Vakfın bir mütevelli heyeti olacak. Vakıf, Yurtdışı Türkler Başkanlığı’nca yürütülen öğrenci bursları, öğrenci değişim programları gibi faaliyetleri de bünyesine alacak. Ayrıca mastır ve doktora yapmak için yurtdışına gidecek öğrenciler de Vakıf üzerinden gönderilecek.

Vakfın yönetiminde görev yapacak isimler diplomatik pasaport sahibi olacak. Yurtdışında görevlendirilecek öğretmenler için Harcırah Kanunu’nda değişiklik yapılacak.

KAÇ ÖĞRENCİ VAR?

Yurtdışındaki öğrencilerin yüzde 47′sini kız, yüzde 53′ünü de erkek öğrenciler oluşturuyor. Okullardaki 12 bin 824 öğrencinin 8 bin 648′i Türk… (a haber)

http://www.medyagundem.com/gulen-okullarini-maarif-vakfi-satin-alacak/

Okullarını satmazlarsa ne olacak peki???
 

can feda

Profesör
Katılım
11 Ocak 2015
Mesajlar
1,014
Tepkime puanı
13
Puanları
0
Konum
dünya...
Ruhsatsız okulu kabul edebilirler mi, onu zaman gösterecek.

İyi de...bizim ülkemizdeki aynı şekilde olan okulların ruhsatını kendi ülkeleri mi veriyor...yani bir fransız okulunun ruhsatını fransızlar mı veriyor...hayır...cemaatin okulları içinde aynı şey geçerli olması gerek...
bakalım...her derde deva zaman...beklemek gerek...
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Tacikistan'dan Fetullahçı okullara büyük darbe

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman’ın, ülkede faaliyet gösteren ve “Paralel Yapı”ya ait Şelale Eğitim Kurumları’na bağlı okulların isimlerinin değiştirilmesine ve devlete devrine ilişkin kararı imzaladığı bildirildi.

Tacikistan’ın “Hovar” Devlet Ajansı’nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Rahman tarafından imzalanan karara esasen, ülkede faaliyet gösteren Şelale Eğitim Kurumları’na ait 7 Tacik-Türk Lisesinin adı, “Üstün Yetenekli Çocuklar Lisesi” olarak değiştirilerek, devletin eğitim kurumu statüsünü aldı.

İmzalanan kararla ayrıca, hükümet tarafından Tacikistan Eğitim Bakanlığı ve ilgili diğer bakanlıklara konuyla ilgili gerekli belgelerin hazırlanması talimatı da verildi.

Tacikistan Eğitim Bakanlığının, okulların devlet denetimine verilmesi sürecini yönetecek kurum olduğu vurgulanan kararın son maddesinde, liselerin faaliyetine izin veren 19 Ağustos 1994 tarihli Tacikistan Bakanlar Kurulu kararının geçersiz olduğu belirtildi.

Tacikistan Eğitim Bakanlığı, yılbaşından itibaren Şelale Eğitim Kurumları’na bağlı faaliyet gösteren liselerin anlaşmasının sona erdiğini duyurmuştu.

Türkiye’deki “Paralel Yapı”, Tacikistan’da ilk okulunu 1992′de açtı. Son 10 yılda bu okulların amaçlarına ilişkin tartışmalar ve kapatılmasına ilişkin talepler zaman zaman gündeme geldi. Şelale Eğitim Kurumları çatısı altında olan ve “Tacik-Türk Lisesi” ismini taşıyan okullar, başkent Duşanbe ve bazı şehirlerde faaliyet gösteriyordu.

http://www.medyagundem.com/o-ulkeden-fetullahci-teroristlere-buyuk-darbe/
 

Dut_agaci

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
7,219
Tepkime puanı
330
Puanları
0
Web sitesi
www.Menzil.Net
bigün altın nesil gelecek diyorlardı

böyle gözlerini uzaklara daldıra daldıra

meğer altın ile sülempe oynayan nesil harbiden gelmiş de habarımız yok

vesselam
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
8 aydır yurtdışındaki cemaat okullarını kapatmaya uğraşıyor akp ama somut bir şey yok gibi. Hatta bırakın yurt dışındakileri yurt içindekileri bile kapatamadılar.
 
Üst