cemaat bela ve nimet

cemaliii

Kıdemli Üye
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
982
Puanları
113
herkese merhaba.

malum kimilerine göre cemaat,kimilerine göre hizmet,kimilerine görede paralel yapı olarak bilinen cemiyetin zor günleri bu günler.

fakat allah belayı bazen nimetle birlikte gönderiyor.cemaat için zor günler.hem maddi hem manevi hemde üyeleri açısından sıkıntılı bir dönem yaşıyorlar.ancak bu zor dönemin nimet olan yönüne dikkat çekmek için bu yazıyı yazdım.

bildiğiniz üzere ak parti ve cemaat 10 yıldır ortaktılar.bildiğiniz ortak.hatta bürokraside ak parti neredeyse atama vs yetkilerini bile cemaate devretmişti.bir kuruma müdür amir olunacaksa cemaatin kapısı çalınıyordu.durum böyle oluncada cemaat ak parti döneminde epey zirve yaptı.yani ne kadar koltuk makam menfaat düşkünü kimse varsa,hepsi cemaate yanaştı,hatta bu çıkarcı kimseler 40 yıllık şakirtleri bile cemaatçilikte solladılar.zaten menfaatçi insanlar yalakalık vs işlerini çok iyi becerirler.

bu çıkarcı kişiler cemaat zor günlerde kalınca,gözden düşünce baktılarki koltuklarından olacaklar,veya makam kapmak için artık kapı değişti,konjonktür farklılaştı,eskiden cemaatçi olmak bütün kapıları açıyorken,şimdi aksine bütün kapılar kapanmaya başlayınca,hemen ak parti saflarında sıkı sıkı saf tutup cemaate küfür edip,paralel yapı kelimelerini dillerine doladılar. işte bahsettiğim nimet tamda burada.yani dost düşman,çıkarcı-gerçek şakirt böyle zor günlerde belli olur.iyi günde dost görünen pek boldur.cemaat şimdi gerçek şakirtleriyle,çıkarcı kişileri,menfaat makam için gelenlerle,gerçek hizmet gönüllülerini çok net ayırt etme imkanına sahip oldu.

cemaat açısından,bela aynı zamanda böyle bir nimetide getirmiş oldu.
 

cemaliii

Kıdemli Üye
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
982
Puanları
113
aynı durum başbakan erdoğan içinde geçerli.kişisel gözlemim başbakanın bu mücadelede yanında olanlar davutoğlu,beşir atalay,bekir bozdağ,efkan ala,hakan fidan. bence erdoğanın gerçek yol arkadaşları bunlar.bu mücadelede başbakanın yanında kararlılıkla ve azimle duran,sadece bu kişileri görüyorum.
 

dostluk

Kıdemli Üye
Katılım
18 Haz 2007
Mesajlar
5,663
Tepkime puanı
304
Puanları
0
Yaş
50
Konum
istanbul
aynı durum başbakan erdoğan içinde geçerli.kişisel gözlemim başbakanın bu mücadelede yanında olanlar davutoğlu,beşir ozdağ,efkan ala,hakan fidan. bence erdoğanın gerçek yol arkadaşları bunlar.bu mücadelede başbakanın yanında kararlılıkla ve azimle duran,sadece bu kişileri görüyorum.
Bende tam ayynisini dusunmustum ilk mesajinizi okuyunca belirtecektimki siz yazmissiniz..

Bu gibi durumlar olagan degilmi..?

Sonucta ak partiyi destekleyenler birle ikiyle degil milyonlarla..iclerinde tabiki cikar iliskisinde olanlar olacak..ayyni sey f, g xiler icinde gecerli..

Bu forumda misal mezhep yonunden anlasmadigimiz farkli goruste insanlar var atiyorum islamoglu sevenler var ama onlarla siyasi olarak ayyni dusunebiliyoruz..bu dwmwk degilki dini acidan islamoglunun hee dedigini tasvip edecegiz..

Acikcasi din ayyri siyaset ayyri..

Insanlarsa akp partiden dolayi cemaatle siyasi yonden catismamis olabilirler ama bu onlarin dine bakis axisini onayladik anlamina gelmiyor..

Hem gercek hayatta bir chp li ile bir alevi ile bile guzel dostluklar kuruluyor..siyaset konusmayacaksin kirmayacaksin ..siyasetini sandikta yapacaksin..

Ha bide ayyni sey yani sizin belirttiginiz sey eskiden pensilvanya dusmani olanlar bugun onlar akp e karsi diye onlarla dost mesela..chp ve mhp azmi saydiriyordu cemaate ama bugune bakin bide..
 

korbakor53

Doçent
Katılım
7 Ara 2012
Mesajlar
556
Tepkime puanı
24
Puanları
0
Gelince önüne son sandık,
inşallah demezsin: “Eyvah aldandık,
kendi yalanımıza kandık,
sandığı mahkeme-i kübra sandık!
Vah yandık, vah yandık
 
Üst