cehennem

Risale-i Nur Talebesi

Diyar-ı Bekirli
Katılım
30 Haz 2006
Mesajlar
1,460
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Cehennem hakkında biraz bilgi verir misiniz?
Şu dünyadaki hapis hayatı cehennemin küçük bir numunesidir. Bu dünyada bazı ağır suçlular idam edilir, bir kısım suçlular müebbet hapse mahkûm olur, bir kısmı ise cezası kadar kalır, sonra çıkar. Cehennemde de benzeri bir durum olacağı ayetlerden anlaşılmaktadır. Ancak şu kadar var ki; cehennemde idam yoktur. Bilindiği gibi, idama mahkûm olan birinin cezası müebbet hapse çevrilse idamdan kurtulduğu için sevinir. Cenab-ı Hakkın kâfirleri yokluğa göndermeyip, hayatlarını devam ettirmesi onlar için bir rahmettir.

Cehennemin yaratıcısı olan Cenab-ı Hak, onun kâfirler, zalimler, Allah’a isyan edenler için hazırlandığını haber vermektedir. Kâfirler ebedi cehennemde kalacak, Allah’a imanı olduğu halde günahları fazla olanlar durumlarına göre bir müddet cehennemde olacaklardır. Fakat bu müddet ebedi değildir.

Cehennemi sadece ateş olarak görmek yanlış olur. Kur’an-ı Kerim’de cehennemle ilgili ayetler incelendiğinde, cehennem ehlinin cesetleri cismani ateşle yanarken, ruh ve vicdanlarının pişmanlık ateşiyle yanıp kavrulduğu görülür.

Genel bir ifade ile şöyle demek mümkündür: Cennet, cismani ve ruhani bütün lezzetleri kendisinde bulundurduğu gibi, cehennem dahi cismani ve ruhani bütün ızdırapları ihtiva eder.
 
Üst