Cayır Cayır Yanan İsrail'e Türkiye'den Yardım

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
İsrail'in kuzeyinde, sahil kenti Hayfa'nın hemen yakınındaki Karmel dağlarında başlayan ve hala devam eden yangında en az 40 kişi yanarak ölürken kurtarma ve itfaiye görevlilerinden de çok sayıda kişi yaralandı.

''Ülke tarihinin en ölümcül doğa felaketi'' olarak tanımlanan yangın nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bütün programını iptal edip yangın bölgesine geldi.

Netanyahu, yangını bügüne kadar benzerini görmedikleri bir felaket olarak nitelendirdi.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres de ''Bir mucize için dua ediyoruz'' dedi.

OTOBÜSTEKİLERİN KURTULMA ŞANSI YOKTU

Yaklaşık 50 gardiyan ve cezaevi personelinin bulunduğu otobüsün alevlere yakalanması sonucu içindekilerin büyük çoğunluğu yaşamını kaybetti.

Yangın nedeniyle binlerce dönüm ormanlık alan yanarken elektrik hatlarının zarar görmesi nedeniyle bölgedeki Dürzi kasabası Daliyat a-Karmel'de ve civardaki Dürzi köylerinde elektriklerin kesildiği de ifade ediliyor..

''FİLİSTİNLİLER'E BİR ŞEY OLMADI''

Bu arada, Filistin Yönetimi'nin Tutuklulardan Sorumlu Bakanı İssa Karake, genellikle Filistinli kadın mahkumların tutulduğunu söylediği Damon cezaevindekilerin güvenli bir şekilde tahliye edildiklerini, yangında mahkumlardan kimsenin zarar görmediğini kaydetti.

Karake, Filistin Ma'an haber ajansına yaptığı açıklamada, devrilen ve içindekilerden 40'ının öldüğü, gardiyan ve diğer personeli taşıyan otobüsün, mahkumların tahliyesine yardımcı olmak amacıyla gönderildiklerini de kaydetti.

Karake, Filistinli mahkumların Haşaron cezaevine naklediklerini de bildirdi.

TÜRKİYE'DEN YARDIM

İsrail'in Hayfa kentinde çıkan yangına müdahale etmek üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla iki yangın söndürme uçağının İsrail'e gönderileceği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, İsrail'in Hayfa kentinde çıkan yangının ardından Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Çevre ve Orman Bakanlığından kiralanan Türk Hava Kurumuna ait iki yangın söndürme uçağı bölgeye gidecek.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Ersoy, yaptığı açıklamada, yangın söndürme uçaklarının uluslararası havacılık kuralları gereği gerekli işlemler tamamlandıktan sonra İsrail'e gönderileceğini bildirdi.

Ersoy, iki yangın söndürme uçağının bölgeye gönderilmesinin Türkiye Cumhuriyeti'nin İsrail'e ''insani bir jesti'' olduğunu ifade etti.

İSRAİL MEMNUN

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinin, Türkiye'nin yardım önerisinden memnuniyetini dile getirdi.

AP'nin haberinde, ''Netanyahu'nun ofisinin, Türkiye'nin yardım teklifinde bulunduğunu açıkladığı'' belirtilerek, bunun ''aylar süren gerginliğin ardından olumlu bir iyi niyet gösterisi olduğu'' kaydedildi.

ULUSLARARASI YARDIM

İsrail Kanal 2 televizyonu, Türkiye'nin yanısıra Yunanistan, İspanya, Rusya, Fransa, Azerbaycan, Mısır ile Güney Kıbrıs Rum kesiminin de yardım için harekete geçtiğini duyurdu.

Yangın söndürme çalışmalarına destek vermesi beklenen ülkelerden bugün sabaha karşı en az 10 yangın söndürme uçağı ve helikopterinin İsrail'de olması bekleniyor.

İsrail, yangını, ''ulusal yas günü'' olarak ilan etmeye hazırlanıyor.

ABD BAŞKANI OBAMA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail'in Hayfa kentinde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

ABD'nin başkenti Washington'da Yahudilerin Hanuka bayramı dolayısıyla Bayaz Saray'da verdiği resepsiyonda konuşan Barack Obama, İsrail'in kuzeyinde yer alan Hayfa kentinin ormanlık alanında meydana gelen yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına ''en samimi başsağlığı dileklerini sunduğunu'' belirtti.

Obama ayrıca, ABD'nin, İsrail'deki yangın söndürme çalışmalarına yardımda bulunmak amacıyla bütün hazırlıklarını tamamladığını bildirdi.

habervaktim
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
İsrail size minnettar

İsrail Başbakanı, yangın sonrası Türkiye'den uzanan yardım eli için Erdoğan'ı arayıp minnettarlığını ileterek, bunun ilişkilerin iyileşmesine giriş olacağını belirtti. Erdoğan, 'Mavi Marmara için özür ve tazminat' talebini yineledi

İSRAİL tarihinin en büyük yangın felaketiyle boğuşurken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Hayfa'ya 2 yangın söndürme uçağı gönderildi. Mayıs ayındaki kanlı Mavi Marmara baskını sonrasında Tel Aviv-Ankara ilişkileri en düşük düzeydeyken, Türkiye'den yardım gönderilmesi İsrail'de çok büyük memnuniyet yarattı. Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Türkiye'den böyle bir teklif beklemediklerini belirterek, 'Erdoğan'ın talep olmadan yardım önermesi çok güzel, özellikle İsrail-Türkiye ilişkilerindeki kriz göz önünde tutulursa' dedi.

Eşsiz karşılığın sembolü

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da olağanüstü kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yangınla mücadelede kendilerinde destek veren aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu liderlere teşekkür etti.

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'dan 'Gerçek dost' diye bahseden Netanyahu, Başbakan Erdoğan'a da özellikle teşekkür ettiğini belirtti. Netanyahu Türkiye'nin yardımı konusunda, 'Bunun, uluslararası yardım çağrımıza verilen eşsiz karşılığı sembolize ettiğini düşünüyorum' diye konuştu.

İsrail Başbakanı daha sonra Başbakan Erdoğan'ı aradı ve minnettarlığını ifade etti. Netanyahu, Türkiye'nin İsrail'deki yangında verdiği destek konusunda, 'bunun, iki ülke ilişkilerinin iyileşmesine bir giriş olacağına emin olduğunu' söyledi. Başbakan Erdoğan da Netanyahu'ya geçmiş olsun dileklerini iletti.

Herkes uçaklarınızın uçtuğunu görüyor, ben de

Türkiye ve İsrail Başbakanları arasında gerçekleşen telefon görüşmesi şöyle:

Netanyahu: Türk halkının ve sizin bu yardımınızın çok büyük ve anlamlı olduğunu belirtmeliyim. Şu anda herkes Türk uçaklarının yangını söndürmek için uçtuğunu görüyor, ben de görüyorum. Hem hükümetim hem de halkımın minnettarlığını ifade etmek için sizi şahsen aramak istedim.

ErdoĞan: Vatandaşlarınızın hayatını kaybetmesini üzüntüyle öğrendim. Bu afet karşısında insani ve İslami bir görev olarak yardım etmemiz gerekiyordu. Olayı öğrendiğim andan itibaren gerekli talimatları verdim. Millet olarak size başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Yaralılar konusunda da her türlü yardımı yapmaya hazırız. Yangın sönene kadar uçaklarımız ülkenizde kalacaktır.

Özür ve tazminat ilişkileri düzeltir

İsrail Başbakanı Türkiye'den uzanan yardım elinin iki ülke ilişkilerinin iyileşmesine 'giriş' olacağını belirtirken, Başbakan Erdoğan iyileşmenin ancak Mavi Marmara baskını konusunda İsrail'den gelecek özür ve tazminata bağlı olduğunu vurguladı. Başbakan Erdoğan, İsrail Başbakanı ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''Sayın Netanyahu bizi teşekkür için aradılar. Türkiye'nin böyle bir dönemde yaşadıkları bu yangın olayına karşı gösterdiği ilgi sebebiyle bunun geleceğe yönelik ilişkilerde de olumlu bir vesile teşkil etmesi taleplerini de telefonlarında ifade ettiler.

Ama bizim biliyorsunuz bu konu ile o konuları birbirine karıştırmamak ve bizim taleplerimiz zaten belliydi. Bu talepler çözülmediği sürece münasebetlerimizin geçmişteki gibi olamayacağını da ifade etmiştik. Bu taleplerimizin bir kısmı yerine geldi, ama gelmeyen neydi? Gelmeyen de özür meselesi bir de tazminat konusu, bunların çözümü gerekirdi. Bunun halli geleceğe yönelik olumlu bir sürecin başlamasına vesile olabilir'' dedi.

Kundaklama ihtimali gündemde

İsrail'in sahil kenti Hayfa'da devam eden orman yangınında ölenlerin sayısı 42'ye yükseldi. Karmel Dağları'nın doğusunda çok geniş bir alana yayılan yangın rüzgarın etkisiyle batıya yayılıyor.

Krayot bölgesinde bir benzin istasyonu ile sanayi bölgesinde yeni yangınların çıkması, kundaklama ihtimallerini tekrar gündeme getirdi.

Yangınla mücadele çalışmalarının sivil savunma ayağının başında bulunan Türk asıllı Rafael Sadi, '10 bin dönüm dolayında orman yandı ve binlerce dönüm daha tehlike altında. Yoğun rüzgar nedeniyle yangın deniz kıyısına, yerleşimlerin yoğun olduğu bölgelere ilerliyor' dedi. Yedek Yarbay Rafael Sadi, birkaç gün içinde yangının kontrol altına alınmasının şart olduğunu söyledi.

bugün
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Filistin Bile Yardım Etti

İsrail tarihinin en büyük yangını olan Hayfa’daki yangında en az 41 kişi öldü, 17 bin kişi de evlerini terketmek zorunda kaldı.

Filistin Bile Yardım Etti

Yangın söndürme çalışmalarına başta Türkiye olmak üzere birçok ülke yardımda bulundu.

İsrail medyası ise hükümeti eleştirerek, bu kadar silaha sahip bir ülkenin böyle bir yangına müdahale edecek uçak ve personeli olmamasının kabul edilemez olduğunu yazdı.:clap2:

Netenyahu ise teknolojinin doğal afetler karşısında her zaman aciz kalacağını söyledi.

Netenyahu, "En gelişmiş ülke olabilirsiniz. Dünyadaki en gelişmiş orduya ve teknolojiye de sahip olabilirsiniz. Ancak bu tip felaketler uluslararası işbirliği gerektirir." dedi.

Tarihinin en büyük yangınını yaşayan İsrail’e, Filistin Yönetimi bile yardıma koştu. Filistin itfaiye araçları, İsrail’deki söndürme çalışmalarına katıldı.

Amerika Birleşik Devletleri’ne ait "süper tanker" olarak bilinen ve tek seferde 80 ton su taşıyabilen bir uçak da İsrail’e ulaştı. Ancak, Başbakan Netanyahu, uçağın Amerika Birleşik Devletleri’nde bir şirketten "kiralandığını" açıkladı
 

serkan..

Profesör
Katılım
5 Eyl 2009
Mesajlar
1,305
Tepkime puanı
169
Puanları
0
filistinlileri bir yere kadar anlarım nede olsa aynı topraklarda yaşıyorlar kerhende olsa yardım etmeleri kabul edilebilir

ama türkiye ne halt yemeye uçak gönderir..

yok orman yok çevre vss

saçmalık..

bu domuzların tuttukları her dalı kesmek icap ederken ..:evil:
 

Ebu'l-Feth

Doçent
Katılım
6 Ocak 2008
Mesajlar
648
Tepkime puanı
114
Puanları
0
Konum
dünya
Türkiye Osmanlı olma yolunda ilerliyor ve bu yolda devam ettiği müddetçe en kısa zamanda dünyanın en büyük gücü olmayı başaracak biiznillah... İsraile yardım etme meselesine gelirsek bu dinimizin şiarıdır, bilmeyenler açıp islam tarihini Resulü Ekrem Muhammed Mustafa(S.A.V)'nın hayatını islam halifelerinin hayatını veya bir Allah(C.C.) dostunun hayatını okuyabilir ki en bariz özelliklerden biri olarak da düşüne yardım etme hususunu görür bu düşmanda olsa yahudi de olsa... Böyle davranış dinimizin güzelliklerini ve yüceliğini kafir guruha karşı bir kez daha gösterecek ve kimi yüreklerin islama kaymasına vesile olacaktır... bilmem anlatabildim mi, vesselam
 

serkan..

Profesör
Katılım
5 Eyl 2009
Mesajlar
1,305
Tepkime puanı
169
Puanları
0
osmanlıyı ifrat derecesine varan merhameti bitirdi..(başka nedenlerin yanında)

en yakın örnek abdühamid han (cennetmekan)

mevcut yahudi zihniyetine bırak yardım etmeyi elimde olsa nefes bile aldırmazdım ..gah politikacısı gah halktan sempetizanı..

bu benim görüşüm :) kimseyi bağlamaz endişe etmeyin :Cool:
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
filistinlileri bir yere kadar anlarım nede olsa aynı topraklarda yaşıyorlar kerhende olsa yardım etmeleri kabul edilebilir

ama türkiye ne halt yemeye uçak gönderir..

yok orman yok çevre vss

saçmalık..

bu domuzların tuttukları her dalı kesmek icap ederken ..:evil:


Bu tavır Bizim Önderimiz Peygamberimiz Efendimiz in onaylayacağı bir tavır mıdır kardeş?
 

tebeyyün

Doçent
Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
548
Tepkime puanı
38
Puanları
0
Konum
istanbul
Barışmak için nasılda can atıyoruz.seçimlere bir ay kalada özür diledimi değme...
Başbakanımızın israile yardım etmediğimizi, bir yeryüzü sakinleri olarak bu olaya karşı eli kolu bağlı duramayacağımızı söylemesi daha güzel olmazmıydı?(ne söyledi tam olarak bilmiyorum ama inşaAllah bir gün o günler gelecek)

Geçmişte osmanlı'nın ne olduğu değil şimdi gönüllerimizde yatan osmanlı'nın ne olduğuna göre değişir,osmanlı olup olmadığımız.(Ayrıca bir gelecek ortaya koyacaksak ve güzel bir gelecek ortaya koymaya çalışıyorsak güzelliklerden-geçmişteki- destek almak gerekli değil mi?)

Bir müstakbale! mazisini feda eden osmanlılar.
 

Ebu'l-Feth

Doçent
Katılım
6 Ocak 2008
Mesajlar
648
Tepkime puanı
114
Puanları
0
Konum
dünya
Barışmak için nasılda can atıyoruz.seçimlere bir ay kalada özür diledimi değme...
Başbakanımızın israile yardım etmediğimizi, bir yeryüzü sakinleri olarak bu olaya karşı eli kolu bağlı duramayacağımızı söylemesi daha güzel olmazmıydı?(ne söyledi tam olarak bilmiyorum ama inşaAllah bir gün o günler gelecek)

Geçmişte osmanlı'nın ne olduğu değil şimdi gönüllerimizde yatan osmanlı'nın ne olduğuna göre değişir,osmanlı olup olmadığımız.(Ayrıca bir gelecek ortaya koyacaksak ve güzel bir gelecek ortaya koymaya çalışıyorsak güzelliklerden-geçmişteki- destek almak gerekli değil mi?)

Bir müstakbale! mazisini feda eden osmanlılar.

Sayın ihvanım olaya sadece islam çercevesinde bakın ve sonra değerlendirin aksi takdirde sizler gibilerinin yapmak istediği şeyi zamanında Adolf Hitler yaptı fakat yine yahudilerin işine yaradı... Eğer Osmanlı Devletini yeniden kazanmak istiyorsak Osmanlı'yı Osmanlı yapan değerlere sahip çıkmamız gerekir nedir o değerler, İslamdır sünnettir, edeptir, hoşgörüdür... bunun hakkında daha fazla söz söylemeyeceğim açın biraz İslam okuyun, Efendimizin hayatını okuyun... siyasi emeller için nutuk okuyup nutuk atmayın lütfen...
 

YagmuR

Üye
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
2,504
Tepkime puanı
586
Puanları
0
Yaş
35
Konum
¤´ UnuTuLu§taN `¤
Web sitesi
www.gencislam.com
Bize yakışan bir tavır diye düşünüyorum, Bundan sonrası için güzel bir basamak olacaktır inşallah...
Ayrıca özür dilemekle akalası var mı bu bir insanlık göstergesidir, Biz ne olursa olsun insanlığımıza yakışanı yapmalıyız ki karşı taraf İsrail olsa da ne kadar anlayışsız da olsa bunu altında ezilecektir...
 

tebeyyün

Doçent
Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
548
Tepkime puanı
38
Puanları
0
Konum
istanbul
Sayın ihvanım olaya sadece islam çercevesinde bakın ve sonra değerlendirin aksi takdirde sizler gibilerinin yapmak istediği şeyi zamanında Adolf Hitler yaptı fakat yine yahudilerin işine yaradı... Eğer Osmanlı Devletini yeniden kazanmak istiyorsak Osmanlı'yı Osmanlı yapan değerlere sahip çıkmamız gerekir nedir o değerler, İslamdır sünnettir, edeptir, hoşgörüdür... bunun hakkında daha fazla söz söylemeyeceğim açın biraz İslam okuyun, Efendimizin hayatını okuyun... siyasi emeller için nutuk okuyup nutuk atmayın lütfen...

Muhterem kardeşim Allah aşkına nasıl bir siyasi emelim olduğunu düşünüyorsun.Hemde akp'ye oy vermiş biri olarak :) kafayı siyasetle yersek her hareketi siyasi yorumlarız.Bir edepsizlik yaptık mı? yok.eee o zaman ne rahatsız ediyor sizi.Yeryüzü sakinleri müslümanlardır zaten diğerlerini kur'an yeryüzünün zalimleri olarak adlandırıyor.Bende dediğiniz gibi yapıyorum açıyorum islam okuyorum,kur'an okuyorum duyduğum andan itibaren sanki vahiy o an inmişte efendimizden duymuş gibi hissediyorum!!! keşke ama ne güzel olurdu...Yani diyeceğim o ki biraz hoşgörü istiyorum. çünkü yahu daha eleştirmeye bile başlamadım :)vesselam
 

türkü

Kıdemli Üye
Katılım
18 Tem 2007
Mesajlar
4,973
Tepkime puanı
975
Puanları
0
muktedir'in adil olması istenir/beklenir.. dahası bu bir şart ve gereklilik huzurun inşası adına.. da...henüz o kişi sen degilsin ki..hayır yani minnet duyacak, utanacak bir yüz'e de ikram yapmış degiliz..inancı referans göstererek iyimser bir tablo çizmek haksızlıgımızı daha da bir çirkin kılıyor sanki:)
 

oguz

Yeni
Katılım
29 Eki 2006
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
36
Puanları
0
Türkiye İsraili ilk tanıyan ülkelerden ,herhangi bir durumda yardımınada yine biz devlet olarak koşuyoruz ,onlarla ittifak etmekten çok mutluyuz (devlet baba)onların biz Türklere attığı kazıklara bakmıyor,elimizden gelse mayınlı bölgelerimizi 50 yıllığına deyip tümden devretmeye bile razı gözükebiliyoruz
bizim bu yahudi aşkımız ta Osmanlı zamanından bu güne kadar gelmiş,devlet baba özellikle onlara çeşitli ayrıcalıklar tanımış,tanımışki devletin ülkenin
en zengini bunlardan teşekkül etmiş .tabiki zenginlik demek aynı zamanda siyasi otoriteyede kendi ağırlıklarını koymalarını sağlamış
bunlar ne yapmış ilk önce kendilerine yardım eden Osmanlıyı parçalamak için ellerinden geleni ardılarına komamış amaçlarınada ulaşmışlardır
pkk yı yıllarca eğiten teröre destek veren,filistinde lübnanda ırakta kundaktaki çocukları dahi katleden binlerce milyonlarca müslümanın kanının dökülmesine sebeb olmuşlar yinede hep iyi ilişkilerimiz olmuş .
iyi güzel yardım edelim yanlız hep taviz veren bizler olmayalım ,bir yaptırım gücümüz devamlı olsun
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Türkiye İsraili ilk tanıyan ülkelerden ,herhangi bir durumda yardımınada yine biz devlet olarak koşuyoruz ,onlarla ittifak etmekten çok mutluyuz (devlet baba)onların biz Türklere attığı kazıklara bakmıyor,elimizden gelse mayınlı bölgelerimizi 50 yıllığına deyip tümden devretmeye bile razı gözükebiliyoruz
bizim bu yahudi aşkımız ta Osmanlı zamanından bu güne kadar gelmiş,devlet baba özellikle onlara çeşitli ayrıcalıklar tanımış,tanımışki devletin ülkenin
en zengini bunlardan teşekkül etmiş .tabiki zenginlik demek aynı zamanda siyasi otoriteyede kendi ağırlıklarını koymalarını sağlamış
bunlar ne yapmış ilk önce kendilerine yardım eden Osmanlıyı parçalamak için ellerinden geleni ardılarına komamış amaçlarınada ulaşmışlardır
pkk yı yıllarca eğiten teröre destek veren,filistinde lübnanda ırakta kundaktaki çocukları dahi katleden binlerce milyonlarca müslümanın kanının dökülmesine sebeb olmuşlar yinede hep iyi ilişkilerimiz olmuş .
iyi güzel yardım edelim yanlız hep taviz veren bizler olmayalım ,bir yaptırım gücümüz devamlı olsun

Onlar yaptırım gücü falan tanımaz.

Kendilerinde güç vehmedenler , esas gücü gördüler, görecekleride geride.

O gücü savacak bir teknolojileride yok.

Netenyahu teknolojinin doğal afetler karşısında her zaman aciz kalacağını söyledi.


Allah taviz vermiyor, onlarda öğrenecekler.
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
İsrafil’den İsrail’e uyan borusu

İsrail bir yangınla baş edemedi. Bundan dolayı da içeride epey eleştiriler aldı. Ve sıfırı tüketmiş bir durumda. İsrail basınında şöyle değerlendirmeler var. Ya yangın yerine bir İran saldırısı olsaydı halimiz nice olurdu?

Buna cevaben: Düşünmek bile istemiyoruz, diyorlar. Gerçekten de bir yangınla bile baş edemeyen ve bu yönüyle iflasını ilan eden İsrail hakiki düşmanlarla karşılaştığında ne yapabilir?

Yangınla birlikte İsrail çıplak vaziyete düşmüştür. Düşman kardeşler Netanyahu, Barak ve Lieberman çaresizliklerini ispat ettiler.

Dünyaya rezil olmaları bir tarafa, İsrail’in cılızlığı da görülmüş oldu.

Bu yangın İsrail’in sonunu bile getirebilirdi. Neden İsrail yangın karşısında bu kadar pür telaş oldu?

Bunun nedenlerinden birisi yangın mahallinde yani Mecdel ve Hayfa yakınlarında birkaç nükleer başlığın bulunma ihtimalidir. O yönde iddialar vardır.

Yangın nükleer silah stoklarına ulaşmadan söndürülmeliydi. Burada bir kez daha İsrail’in karşısına, fiziki darlığı veya stratejik derinlikten yoksun olması çıkıyor.

Küçük coğrafyanın her alanı tehlike noktası. Askeri yığınaklar ve stoklar her an alev alabilir. Bu da İsrail’in sonunu getirir. İsrail o kadar küçük ki, savunması oldukça zor.

Gerçek manada iradeli, zorlu ve zorba bir düşmanla karşılaşması halinde çözülmesi işten bile değil. Lakin yatıp kalkıp çevresindeki sahte düşmanlara dua etsin!

İsrail’in silahlarla yaptığını burada yangın yapmış ve adeta yangın Gazze’nin intikamını almış ve misillemede bulunmuştur.

Rum Suresi 41’inci ayet şöyle buyurmaktadır: İnsanların kendi işledikleri (kötülükler) sebebiyle karada ve denizde bozulma ortaya çıkmıştır. Dönmeleri için Allah, yaptıklarının bazı (kötü) sonuçlarını (dünyada) onlara tattıracaktır.

İster ilahi ikaz isterse misilleme deyin hakikaten de yangın Allah’ın askerlerinden veya bölüklerinden bir bölük olarak Filistinlilerin imdadına yetişmiş ve İsrail’e de bir uyarıda bulunmuştur.

Depremler, yangınlar, ilahi afetler aslında anlayana kuvvetli birer ilahi ikazdır. Anlamayan ise İsrafil’in suruyla uyanacaktır.

İsrafil, İsrail’e uyan borusu çaldı. Uyanamazsa kıyamete gözleri kapalı vaziyette gidebilir. Yangın İsrafil’in İsrail’e uyan borusuydu. Yangınla İsrafil Aleyhisselam bir defalık İsrail’in suruna üfürmüştür. Uyan borusuna icabet etmezse daha sertleriyle mukabele görecektir.

mustafa özcan

 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
İsrail Erdoğan'la Barışmak İçin Ormanı Yaktı!!"

Tuhafınıza gidecek olan bu sözcük,bu günlerde uluslar arası diplomaside(Başta Arap alemi) kullanılan bir kara mizah yansıması..

Daha açık bir anlatımla,Türk –İsrail gerginliğinde,sıkıştığına inanılan İsrail’le dalga geçilen (İnsan kaybı ile acı bir bilançosu olsa da) bir mizahi durum..

Yani İsrail ormanı yakmış ki Türkiye yardım eli uzatsın ve barışa bahane olsun diye!..(Türkiye’nin çevresindeki her felakete düşünmeden yardıma koşmasına da vurgu yapılıyor..

İşin mizahı bir yana,yayınlanan Vikileaks belgeleri ile İsrail’in Türkiye karşısında bir kez daha açık düştüğü de kesin..Ak Parti İkidarı,Vikileaks la patlayan “yazışmalardaki” ifadeleri dolduran ABD diplomatlarının ,bu tavrı İsrail çıkarları doğrultusunda sergilediklerinine inanıyor..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan,”İsrail” faktörünü işaret ederken şunları söylüyor..

“ belgelerin hükümeti itibarsızlaştırmaya dönük iddialar içermesi hiç tesadüf değil..”

Akdoğan,üstüne basa basa ,” Türkiye'nin ve Erdoğan hükümetinin bu belgelerin altında kalma ihtimalinin düşük olduğunu”belirtiyor...

İşte “alışılmadık”durum budur..

Türkiye Cumhuriyeti 1946’dan beri ABD Dışişleri ve Pentagon’un sarmalı altındadır..

ABD,Yapacağını yapar Türkiye boyun eğer..

60 ‘lı yıllarda bir “Johnson mejtubu” krizi vardır..ABD Başkanı,istekleri doğrultusunda Türkiye’ye zehir zemberek giydiren bir mektup yazmıştı..Türkiye ağır biçimde ezilmişti..Bu mektup,o zaman Hürriyet Gazetesine sızdırılmış,depremin etkisi giderilmek istenmişti..

Dönemin Başbakanı İsmet İnönü,ABD’ye tepki olarak “Dünya yeniden kurulur Türkiye orada yerini alır” diye “eksen kayması” sinyali vermiş,ABD’yi az da olsa etkilemişti..Anma ,hemen ardından ABD Türkiye’yi daha yoğun ablukaya alarak yolunda yürümüştü..

Ak Parti İktidarı,ABD ile ilişkilere dikkat ederken,dış politikasını,tğmüyle bu ülkenin dümenine emanet etmiyor..Türkiye’nin çevre ülkeleri ile ilişkilerinden sıçrayan yeni üslubu hem dikkat çekiyor ,hem de “bölge üzerine” oyun Kuran “büyükleri” rahatsız ediyor..

Türkiye ,bu rahatsızlıkları hissetse de geri adım atmıyor…

Vikileaks olayına tepki de bu çerçevede gelişiyor..

Ana Muhalefet CHP’nin üst perdeden Ak Parti’ye “Git ABD’ye çat” diye seslenmesinde,Türkiye’nin geleneksel sessiz üslubundan uzaklaştığını farkedememesinin yanlış değerlendirmesi var..!Ak Parti’nin “Vikileaks” saldırısı karşısında harekete geçemeyeceği,ABD’ye karşı bayrak sallayamacağına inanıyor CHP..

Oysa durum farklı…Ak Parti ve Erdoğan,ithamları ,”hazırlayanlara” KARŞI,YAPTIKLARINI YANLARINDA BIRAKMAMAYA KARARLI..

Bu arada,İsviçre Bankacılık Sisteminin elverdiği oranda bir “temiz kağıdı”nın sağlanıp CHP’ye karşı miting meydanlarında kullanmanın yolları aranıyor belli ki..

Ak Parti’nin asıl hedefi,Başbakan başta olmak üzere parti mensuplarını hedef alan ABD’li diplomatlar..Başta Edelman olmak üzere,”raporcu” diplomatların seceresi lime lime edilecek..Maksat,Obama yönetimine bu diplomatların ABD’den çok bazı Yahudi Lobilerinin doğrultusunda iş yapmalarını göstermek…

Böylece,ABD’ye Türkiye’de artık “çantada keklik” bir “müttefik” olmadığını göstermek..

Başbakan Danışmanı Yalçın Akdoğan, belgelerin yayınlanmasıyla ilgili ise İsrail'i işarete ediyor,bu da İktidarın hedefinde nerenin bulunduğunun işareti..

Siyasi kulislere düşen “Tayyip’le barışmak için ormanlarını yaktılar!!” esprisi de işaret ediyor ki..!

İsrail,AK Parti’nin öfkesini önemsiyor..


behiç kılıç


 
Üst