Çarşaf illa çarşaf mı olacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ravza-gülü

Asistan
ALLAH(C.C)'ın farz kıldığı şey cilbab'tır.Onada sözümüz yok.çarşaf ona yakın bir kıyafet olabilir ama farz olunan cilbabtır.
Müslüman kadını baştan aşağı örten çarşaf, ferâce ve câr gibi dış kıyafet. Gerek Medine döneminde gerek daha sonra ki dönemlerde mümin kadınların evden dışarıya çıktıkları vakit üstlerine giydikleri bol ve geniş bir örtü olup, onları tanınmayacak şekilde örten bir nevi çarşaf demektir. Cilbab mümin kadınların Allah'ın tesettür emrine uymak için giydikleri dış örtünün Kur'an-ı Kerîm'deki adıdır.

gercek_musluman

Doçent
Bir nevi çarşaf demektir diyosun.çarşaf kesin farzdır yazdın daha önceki yazında ama.Ben o yazına karşılık olarak yazdım.ALLAHC.Cın emirlerini yapmasak bile boynumuz kıldan ince.ozaman bir nevi çarşaftır de.çarşaf farzdır deme .

gercek_musluman

Doçent
Ayrıca pardesünün girdiği yere niye küfür giriyor?onu da anlayabilmiş değilim ben.merak ediyorum mini eteklilerin gittiği yere ne giriyor ozaman.onada mı küfür diyeceksin?

ravza-gülü

Asistan
Bir nevi çarşaf demektir diyosun.çarşaf kesin farzdır yazdın daha önceki yazında ama.Ben o yazına karşılık olarak yazdım.ALLAHC.Cın emirlerini yapmasak bile boynumuz kıldan ince.ozaman bir nevi çarşaftır de.çarşaf farzdır deme .
işte çarşafın kur'andaki adı cilbab ben bu yüzden çarşaf farzdır diyorum

fakiri

Kıdemli Üye
işte çarşafın kur'andaki adı cilbab ben bu yüzden çarşaf farzdır diyorum

Kuranda geçen CİLBAB" kelimesi sadece çarşaf demek değildir. Çarşafın da içinde olduğu tesettürü sağlayan daha başka her türlü giysinin adıdır. Siz bu konuda yanlış bir saplantı içindesiniz.
:lac:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...