Çarşaf Giyen Bacılarımıza Rahibe Benzetmesi

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
Çarşaf Giyen Bacılarımıza Rahibe Benzetmesi

CHP İstanbul'dan çirkin afiş
Yerel seçimler öncesi çarşaf açılımıyla gündeme gelen Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) referandum için İstanbul'da astığı afişlerde çarşaf, rahibe kıyafetine benzetiliyor.

Cihan
--------------------------------------------------------------------------------


"Müslüman kadınların rahibe gibi giyinmesi için Evet" yazılı afişler apar topar kaldırıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Başörtüsünü biz çözeriz." şeklindeki sözlerinin ardından CHP'nin 12 Eylül'deki halkoylamasına yönelik billboardlara astığı afişler, vatandaşların tepkisini çekti. "AKP'nin Hazırladığı Anayasa Paketine Neden Evet" başlıklı bölümde tepki çeken ifadelerden bazıları şöyle:

"Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için Evet…

Ulu önderimiz Mustafa Kemal'i tarihten silmek için Evet…

Yetim hakkı yemekten dosyaları bulunan Recep beyi kurtarmak için Evet…

Bebek katilini kurtarmak için Evet…

Parçalanacak topraklarımızda Kürdistan'ın kurulması için Evet…"

Afişteki ifadelere tepki gösteren çevre esnafından Mehmet Bakan, çarşaf açılımı yapan CHP'nin Müslüman kadını rahibeye çevirdiğini söyledi. CHP'yi şiddetle protesto ettiğini belirten Bakan, "Bir süre önce çarşaf açılımı yapan CHP, şu an Müslüman kadınları rahibeye çevirmiş. Anayasa oylamasında örtü ile alakalı bizim bilmediğimiz bir madde varsa bize izah etmesini istiyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü olayının çözeceği doğrudur. Baş ile başörtüsünü ayırarak başörtüsü olayını çözer. Ama başörtüsünü baş üzerindeyken çözemez. Sadece başörtüsünü baştan çıkararak çözer. Buna inanıyorum. Anne ve bacımın başörtüsüne rahibe kıyafeti diyen birini şiddetle protesto ediyorum." şeklinde konuştu.

Halkın billboarddaki ifadelere bakıp Kılıçdaroğlu'nun gerçek yüzünü görmesi gerektiği dile getiren Avcılar esnafından Recep Ekingen de, "Kılıçdaroğlun'a göre 'evet' dersek, Müslüman kadınlarımız rahibe gibi örtünecekmiş. Ne kadınlarımız ne de Türk milleti aptal değil, kimseyi aptal yerine koymasın. Anayasa Mahkemesi'ne gidip başörtüsü için itiraz ediyor. Sonra da kalkıp 'ben başörtüsünü halledeceğim' diyorsa kusura bakmasın insanlarımızı kandıramaz. İnsanlarımız bunları görsün buna göre hareket etsinler." ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden Şüheda Şark da, "Lütfen bizim başörtümüzden ellerinizi çekin! " diyerek siyasilere seslendi. Başörtüsü taktığından dolayı üniversite mağduru olduğunu dile getiren Şark, "Zaten CHP, daha önce başı açmayı öne sürdü. Yarım açma-yarım kapama şöyle böyle dedi. Lütfen bizim başörtümüzden ellerini çeksinler. Biz başörtülerimizi hiç kimseye, hiçbir siyasi partiye mal etmek istemiyoruz. Üniversite okuyamıyoruz, ben bir üniversite mağduruyum. Başörtümüzü siyasi işlerine alet etmesinler. Kendi alanlarında kozlarını paylaşsınlar. Başörtümü bana bıraksınlar ben özgür yaşamak istiyorum, özgür okumak istiyorum. Bütün siyasi partileri uyarıyorum bizim başörtümüzden ellerini çeksinler. Okuma hakkımızı bize teslim etsinler. O pankartı da kim asmışsa zaten düşüncesini de ortaya koyuyor demektir. Bizde onları protesto ediyoruz." diye konuştu.

Bu arada, çekim yapıldığının görülmesi üzerine apar topar afişler kaldırıldı. Billboarddan sökülen afişleri kamyonete koyan görevliler, basın mensuplarının ve çevre esnafının soruları karşısında susmayı tercih etti.

http://www.milligorusforum.biz/mgfo...saf-giyen-bacilarimiza-rahibe-benzetmesi.html
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
Başörtülüler başkan Değirmenci'yi istifaya çağırdı

Başörtülüleri rahibeye benzeten ilanların planlayıcısı Mustafa Değirmenci'ye tepkiler sürüyor.
Salı, 07 Eylül 2010 16:52

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Avcılar Belediyesi Başkanı Mustafa Değirmenci'nin talimatıyla astırıldığı açıklanan, başörtülülere rahibe benzetmesinin yapıldığı afişlere tepkiler devam ediyor. Avcılar Belediyesi binası önünde bir araya gelen başörtülü kadınlar, Değirmenciyi istifaya çağırdı.

Kamuoyunun büyük tepkisini çeken ‘rahibe benzetmesi’ nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi ve olayın sorumlularına yönelik tepkiler devam ediyor. Avcılar Belediye Başkanlığı binası önünde bir araya gelen sivil toplum örgütleri, Belediye Başkanı Değirmenci'yi kınayıp, istifaya çağırdı. Örgütler adına konuşma yapan İnsani Değerler Platformu (İDEP) Başkanı Nigar Başar, Mustafa Değirmenci'nin Müslüman kadınlara açıkça hakaret ettiğini söyledi. Rahibe benzetmesi konusunun sadece Müslümanları değil Hristiyanlık dinine mensup Türk vatandaşları da rahatsız ettiğini dile getiren Başar, “Rahibe benzetmesi ifadesinin benzetme konusu olan rahibeliği de açıkça küçümseyerek tahkir etmektedir. Halbuki onlar da dini inançları gereği öyle örtünmektedirler. Bu ifadelerin sahibi olduğu ortaya çıkan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ve CHP kadrosunun inançlara ve özgürlüklere nasıl yaklaştıkları çok açık ortadadır” dedi.

Örtünmenin tüm dinlerde var olduğunu ve kadim değerlerden biri olduğunu belirten Başar, örtünmenin en insanın en doğal haklarından biri olduğunu belirtti. Kadınların bu çoğrafyada yüzyıllardır örtündüğünü dile getiren Başar sözlerine şöyle devam etti: "Kadınlar Allah’ın emri olduğuna inandıkları örtülerinin sahibi olmuşlardır. Bugün de aynı hür iradeyle örtümüze sahip çıkıyoruz ve ona uzanan elleri ve dilleri telin ediyoruz. Mustafa Değirmenci bu son icraatı ile zihnen hem bugünden, hem inançlı insanları dünyasından, hem de düşünce derinliğinden ne kadar uzakta olduğunu ortaya koymuştur. Biz Avcılar bölgesinde yaşayan vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları olarak bu zihniyeti kınıyor, bu zihniyetin bizi yönetmeye layık olmadığını düşünüyoruz ve Mustafa Değirmenci’yi istifaya davet ediyoruz.”

Başörtüsü gibi bir sorunun olmadığını, sorunun CHP olduğunu öne süren İnsan ve Medeniyetleri Hareketi Başkanı İkram Soltan ise çarşaf açılımı yapanların çarşafı yırtanlar olduğunu söyledi. Rahibelerin kendi iradesiyle kapandığını dile getiren Soltan, “Bizim eşlerimiz, hanımlarımız bin yıldır örtünüyorlar. Bu Allah’ın emridir. Bunu anlamak istemiyorsanız bu kafanızda bir sorun vardır demektir. Afişlerde sadece Müslüman kadınların rahibeye benzetilmesi geçmiyor. Hanımların eve kapatılmasından da bahsediyor. Müslüman kesim hanımlarını eve kapatmıyor. Kapatmak senin gibilere yakışır. Örtülü hanımlar burada. Acaba sen nerdesin. Eve kapanan belli oluyor” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasından sonra Belediye Başkanı’nı istifaya çağıran kalabalık bazı CHP seçmenlerinden tepki aldı. Kısa süreli tartışmalar yaşandı. Bazı CHP’li vatandaşlar ise Belediye Başkanı’nın çıkıp basın açıklaması yapmasını, suskun kalmamasını istedi.

dünya bülteni
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
Afiş tartışması büyüyor, sivil toplum ayakta


CHP'nin 'Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için Evet' yazılı afişlerine tepki yağıyor.
Çarşamba, 08 Eylül 2010 11:50

CHP'li Avcılar Belediyesi'nin astığı, 'Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için Evet' yazılı afişlere tepki yağmaya devam ediyor.

Dün Avcılar Belediyesi önünde toplanan 6 sivil toplum örgütü, Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'yi istifaya davet etti. Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik de sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. Eskişehir'deki kadın dernekleri, "CHP'den özür bekliyoruz." açıklaması yaptı. Tepkiler, CHP'yi de karıştırdı. Afişten il yönetiminin haberi olduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci sırra kadem bastı, kamuoyundan kaçıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Avcılar Belediye Başkanı'nı disipline sevk edeceklerini açıkladı.

Avcılar Belediyesi önünde toplanan sivil toplum kuruluşları, Değirmenci'ye istifa çağrısı yaptı. İnsani Değerler Platformu (İDEP) öncülüğünde Avcılar Kadınları Grubu, Avcılar İlim Kültür Vakfı, Erdem Kültür Ahlak ve Dayanışma Derneği, Gülen Çocuk ve Gençlik Derneği, İlk Adım Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Karınca Eğitim Kültür Çevre ve Yardımlaşma Derneği üyeleri belediyeyi protesto etti. Belediye önünde 'Önce saygı' yazılı büyük bir pankart açan grup, 'Rahibin örtüsüne de saygı', 'Çarşaf açılımı rahibeye takıldı' ve 'Örtünmek Allah'ın emridir' yazılı dövizler taşıyarak çeşitli sloganlar attı.

Bu arada Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ve Avcılar Belediye Başkanı Değirmenci başta olmak üzere afişte sorumluluğu olan CHP yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Çevik, dilekçesini Bolu'nun Gerede ilçesi Cumhuriyet Savcısı Uğur Ay'a teslim etti. Eskişehir Sarmaşık Eğitim ve Kültür Derneği de, afişi asan CHP'yi, inançlı inançsız bütün kadınlara hakaret etmekle suçladı. Eskişehirli kadınların eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunmak üzere kurduğu derneğin başkanı Elif Akarsu, "CHP, daha iyi bir Türkiye oluşturmak, hoşgörü ortamı sunmak yerine insanların kılık kıyafetleri ve inançlarıyla, özgürlükleriyle uğraşıyor. Bunun adına da demokrasi diyor. Çok yazık. Bunlar demokrasiyi de özgürlüğü de hazmedemiyor. Bu hakaretler kesinlikle unutulamaz ve kabullenilemez. CHP'den özür bekliyoruz." diye konuştu.

Öte yandan NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını cevaplayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bu konuda daha önce gerekeni yapacaklarını söylediğini hatırlattı. Avcılar Belediye Başkanı ile telefonda görüştüğünü bildiren Kılıçdaroğlu, "Rahibe afişi diye bir şey yok. Kadınların rahibe gibi giyinmesine karşı olduklarını anlatan bir afiş. Ben daha önce 'özür dilemesini biliriz' diye açıklama yaptım. Bu konu MYK'de tartışılacaktır. Disipline sevk edeceğiz." şeklinde konuştu.

ERZURUM'DA DA AYNI HAKARET

CHP'nin eski Erzurum İl Başkanı Nevzat Özpeker'in de 2 yıl önce türban için 'rahibe örtüsü' dediği ortaya çıktı. Özpeker şunları söylemişti: "Başörtüsünün kamusal alanda olmasına karşıyız. Başörtüsü Kur'an'ın hiçbir ayetinde kesin bir hüküm değildir. Kur'an'ı, Diyanet İşleri başkanı kadar bilirim. CHP'li yöneticiler olarak, dinimizi de onun nasıl uygulanması gerektiğini de biliriz. Din simsarlarının bir metre bezi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin üzerine örtmesine izin vermeyeceğiz. Türban ile başörtüsü arasındaki farkı iyi bilmek gerekir. Başörtüsü Müslüman örtüsüdür, türban ise rahibe ve Frenk örtüsüdür."

CHP'li kadınlara dayak iddiası

CHP Bahçelievler İlçe Örgütü Kadın Kolları'ndan 3 kadın, Yenibosna'da broşür dağıtırken saldırıya uğradıklarını iddia etti. Kadının yerde uzanan fotoğrafları CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek tarafından basına servis edildi. Başörtülülere hakaret içeren afişler nedeniyle zor günler geçiren Berhan Şimşek, henüz olayın faili yakalanmadan tahrikkar ifadeler kullandı. Şimşek, "AK Parti gerillalarını sokaklarda CHP örgütüne saldırtıyor. Çakallar gibi, kurtlar gibi saldırıyorlar." diye konuştu. Darp raporu alan kadınlar karakola giderek şikayetçi oldu. Kayıplara karışan Ç.E isimli şahsın 1 ay önce İstanbul'a geldiği belirlendi.AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Hayati Güllük de söz konusu şahsın AK Parti ile hiçbir ilgisi olmadığını belirtti. Kadınların emniyet ifadelerinde de AK Parti ile ilgili herhangi bir ifadenin yeralmadığını açıkladı. CHP il örgütünün kendilerini tahrik etmeye çalıştığını ancak bunda başarılı olamayacaklarını söyledi.


Kaynak: Ajanslar
dünyabülteni
 

Yitik Lale

“Men dakka dukka”
Katılım
3 May 2010
Mesajlar
3,282
Tepkime puanı
810
Puanları
0
Bu kadar alçalabildiler ya bişey demiyorum...
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
belediye başkanının istifası yetmez. O hayır ben yapmadım demedi hiç olmazsa. Asıl isitfa etmesi gerekenler il başkanı artis berhan şimşek ile meydanlarda bizim ilgimiz yoooook, hükümet sorumluyu bulsunnnn diye ter ter tepinen kıılçdaroğludur.
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
İSTİFA ya çağırmakmış gülerim ben yaaaaaaaaaaa

ADAM BENZETME YAPMIŞ YAPABİLİR ÇÜNKÜ YAPMA SEBEBİ BAŞTA BEN im ona bu imkanı verdiğim için.

ÖNCE KENDİMİZİ İSTİFAYA ÇAĞIRALIM.
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
CHP Rahibe afişi ile ilgili kararını verdi

CHP'li Hakkı Suha Okay referandum süresince başörtülü kadınların örtünme şekillerini rahibeye benzeten Bilboardları Astıran Avcılar Belediye Başkanı ile ilgili CHP'nin MYK'sı kararını verdi.



CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini bildirdi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), saat 13.00'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Okay, toplantının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda referandum çalışmaları kapsamında yapılan yurt gezilerinin değerlendirildiğini söyledi.

Parti sözcüsü Okay, ayrıca MYK'da ''afiş tartışmaları'' ile ilgili olarak, tüzüğün 68 ve 70. maddelerinin ilgili fıkralarına göre, Avcılar Belediye Başkanı Değirmenci'nin, kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini belirtti.

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, ''Bahçelievler'de partili 3 kadın arkadaşımızı çivili sopalarla dövdüler. Kimi zaman 'hayır' broşürlerini dağıtan arkadaşlarımız gözaltına alındı, kimi zaman 'hayır' tişörtü giyen gençlerimiz gözaltına alındı. Tüm bunlar iktidarın bu referandumdan 'hayır' çıkması halindeki gelecek endişesinden kaynaklanıyor'' dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Genel Başkan Yardımcısı Okay, toplantının ardından yaptığı açıklamada, toplantının 13.00'te başladığını 15.30'da sona erdiğini, MYK'da halk oylamasına ilişkin genel değerlendirme ile 12 Eylül'de yapılacak referanduma ilişkin örgütlerin çalışmasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

Okay, referandum çalışmaları kapsamında bugüne kadar 70 ilde miting yaptıklarını, bazı illere ise iki kez gittiklerini, 181 ilçede 300 civarında belde ile köyde vatandaşlarla buluştuklarını söyledi.

-YARIN CHP'NİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

Yarın CHP'nin kuruluşunun 87. yıl dönümü olduğunu anımsatan Okay, ''11.00'de Genel Başkanımız önderliğinde CHP'nin kurucu Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesi önünde saygı duruşunda bulunup, bağlılığımızı sunacağız'' dedi.

Okay, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yarından itibaren referandum çalışmasını İstanbul'da sürdüreceğini, cumartesi günü saat 16.00'da Kartal mitingi ile referandum çalışmalarının tamamlanacağını söyledi.

Okay, ilk kez bir referandum sürecinin adeta seçim süreci haline dönüştüğünün görüldüğünü, siyasal iktidarın bunu bir ölüm kalım mücadelesi haline çevirdiği, referandumda ''hayır'' çıkarsa, iktidar için sonun başlangıcı olacağı endişesini yaşadığını ileri sürdü.

İktidarın referandum sürecinde devletin her türlü imkanını kullandığını savunan Okay, şöyle konuştu:

''Bunu iş adamlarına yönelik 'bitaraf olan bertaraf olur' sürecinde yaşadık. İktidarın baskısından medya da kurtulamadı. Medya kuruluşlarının yüzde 90'ı günde 2-3 saat özel olarak iktidarın sözcülerine tahsis edildi. Valiler, kaymakamlara da bu baskı yapıldı. Valiler ve kaymakamlar, tıpkı iktidarın il ve ilçe başkanları gibi bu referandumda aktif rol aldılar. Yardım dağıtılmasının yanında, 'hayır'a ilişkin afişlerin toplatılmasında bu görüldü. En sonunda İçişleri Bakanlığının talimatıyla vali ve kaymakamlar referandum sürecinde dağıtılmayan seçmen kartları ile sandıklarda görevli olanların telefon numaralarını istedi. Bu referandumda vali ve kaymakamlarının, bu sandıklarda görevli olanların telefon numaraları ile ne ilgisi var, niçin istiyorsun. Yalnız bu konuda YSK'nın telefon numaralarının vali ve kaymakamlara verilmeyeceği yönünde bir kararı oldu.''

Okay, referandum sürecinde partilerine yönelik fiili saldırılar yaşandığını da ileri sürerek, ''Bahçelievler'de partili 3 kadın arkadaşımızı çivili sopalarla dövdüler. Kimi zaman 'hayır' broşürlerini dağıtan arkadaşlarımız gözaltına alındı. Kimi zaman 'hayır' tişörtü giyen gençlerimiz gözaltına alındı. Tüm bunlar iktidarın bu referandumdan 'hayır' çıkması halindeki gelecek endişesinden kaynaklanıyor, panik ve telaşını gösteriyor'' dedi.

CHP'nin halk oylamasında sandık sonuçlarını gösteren ''tasdikli sandık kurulu tutanaklarının siyasi parti temsilcilerine verilmesinin'' karar altına alınması isteğiyle Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvurduğu bildiren Okay, YSK'dan başvurunun gözönüne alındığına dair bir yazının kendilerine ulaştığını söyledi.

Okay, YSK'nın temenniden ziyade, tutanağın her siyasi parti müşahidine verilmesi yönünde derhal bir ilke kararı alması gerektiğini ifade ederek, ''Bunun düşünülmüş olması dahi kafalarda referandum sonucuna ilişkin çok ciddi şüpheler, şaibeler doğurmuştur'' dedi.

-AVCILAR BELEDİYE BAŞKANI-

Okay, MYK'da ayrıca İstanbul Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ile ilgili incelemenin tamamlandığını söyledi.

Okay, ''Değirmenci, tüzüğümüzün 68. maddesinin B ve F bendi, 70. maddesinin büyük A, B bendi uyarınca önlemli olarak kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmiştir'' dedi.

Açıklamalarının ardından soruları da yanıtlayan Okay, ''Değirmenci tarafından yaptırıldığı iddia edilen afişlerin, İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in bilgisi doğrultusunda hazırlandığının söylendiği'' şeklindeki bir soruya, şu yanıtı verdi:

''Bize gelen bu konuda Avcılar İlçe örgütünün suç duyurusu ve suç duyurusu sonrasında alınan ifadeleri değerlendirdik, şu aşamada Sayın Değirmenci ile ilgili bir değerlendirmede bulunulmuştur.

İl Başkanımızla ilgili Sayın Değirmenci'nin basına yaptığı açıklamanın dışında hiç bir iddia ve isnat yoktur.

Kaldı ki Avcılar ilçe örgütünün hazırladığı broşürler elimizdedir ve bunu doğrudan doğruya belediye başkanını bireysel inisiyatifi olduğu yönünde bize gelen evraklar içerisinde de bilgiler bulunmaktadır.

Kaldı ki İstanbul İl Başkanı da bu konuda kendisi ile ilgili hiç bir ilgisi olmadığını net olarak ifade etmiştir. Buna ilişkin hiç bir somut delil bulunmamıştır.

CHP'nin bu süreçte kullandığı söylem, afiş ve ilanlardaki üslubu belli. 'Türban sorununu biz çözeriz' söylemini genel başkanımız söylerken, bu konuda CHP'nin üslubu ile bağdaşmayan bir afişin hazırlanması bana göre partideki sorumluluk ve görev anlayışı ile bağdaşmayan bir durumdur.''

DİYARBAKIR'DAKİ AFİŞ

Okay, aynı afişlerin ''Diyarbakır'da da görüldüğünün'' hatırlatılması üzerine de, şunları kaydetti:

''Aslında bilgi sahibi olması gereken Hükümet. Sayın İçişleri Bakanı, Avcılar'da asılan afişle ilgili en ufak ayrıntıya kadar açıklamada bulundu.

Aynı afiş her nasılsa Diyarbakır'da AKP'nin yapacağı miting öncesi kısa bir süre asılıyor ve indiriliyor. Provokasyon olduğu çok açık ve net.

Diyarbakır İl Başkanımız hiç bir bilboardı kiralamadıklarını, ayrıca 'afişin kendileriyle hiç bir ilişkisi olmadığını, orada bulunan Mobese kameralarından da afişin kimler tarafından, AKP'ye tahsis edilmiş olan bilboarda asılmış olabileceğinin tespit edilebileceğini', hem yazılı olarak hem de televizyonda ifade etti ama bu konuda her nedense her şeyi gören, her şeyi dinleyen ortamı bilen, Mobese kameraları elinde olan İçişleri Bakanı işin hiç o tarafına dokunmuyor.

Sadece Avcılarda takılı kalıyor, çünkü eğer Diyarbakır'daki Mobese kameralarını incelerse bilesiniz ki işin içerisinden kendisi çıkacaktır.

Çünkü enteresandır Diyarbakır mitinginde Başbakan, 'Diyarbakır'daki afişi gördün mü Beşir?' diyor, O da 'evet' diyor. İkisinden başka onu bilen yok.''

Okay, ''villa tartışmalarına'' ilişkin bir soruya da, ''Sayın Başbakan, Genel Başkanımızın altından muslukları bulunduğunu söylediği villasının 7 milyon dolar değil, 3,5 milyon dolar olduğunu söylüyor.

Sayın Başbakanın çoğu vatandaşın asgari ücretle yaşam sıkıntısı çekerken 3,5 milyon doları küçümseyerek ifade etmesi şaşırtıcıdır.

Muslukları altın veya değil, sonuçta o villa 3,5 milyon dolar ediyor mu etmiyor mu? Kendi dilinle bir itirafın var. 3,5 milyon dolar da iyi para, Türkiye için çok iyi para'' diye konuştu.

AA
ajans5
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
İSTİFA ya çağırmakmış gülerim ben yaaaaaaaaaaa

ADAM BENZETME YAPMIŞ YAPABİLİR ÇÜNKÜ YAPMA SEBEBİ BAŞTA BEN im ona bu imkanı verdiğim için.

ÖNCE KENDİMİZİ İSTİFAYA ÇAĞIRALIM.

BU ZİHNİYET le kim geçmişte ORTAK HÜKÜMET KURDU ?
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
hoca chp ile ittifak mı kurdu,
lafın tansu hanımaysa kadın hocamızın hangi sözünden dışarı çıktı...
sanki hocaya %40 oy verdilerde o gitti ittifak kuru..
agbi böyle konularda bile chp ile yada din düşmanlığıyla şikayet etmek yerine hocaya çatıyorsun ya,
bişey demiyoruz.......
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
hoca chp ile ittifak mı kurdu,
lafın tansu hanımaysa kadın hocamızın hangi sözünden dışarı çıktı...
sanki hocaya %40 oy verdilerde o gitti ittifak kuru..
agbi böyle konularda bile chp ile yada din düşmanlığıyla şikayet etmek yerine hocaya çatıyorsun ya,
bişey demiyoruz.......


chp ile yada din düşmanlığıyla şikayet etmek

Bu sözlerinlene demek istiyorsun EV SAHİBİNİ BASTIRAN YAVUZ HIRSIZ MİSALİ.

AÇ BAKALIM KONULARIMI CHP ile kaç konu açmışım İSLAM DÜŞMANLARINla kaç konu açmışım SİZİN KAÇKONUNUZ VAR ? istersen açtığın konularda 11 den başla YARIM BİLE EDEMEZSİN.
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
biz yeniyiz daha:)
ama konuyu nerden nerelere getiriyorsun,
kardeş millet sana alışmış bakalım biz ne zaman alışacağız
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
biz yeniyiz daha:)
ama konuyu nerden nerelere getiriyorsun,
kardeş millet sana alışmış bakalım biz ne zaman alışacağız

Madem yenisin

chp ile yada din düşmanlığıyla şikayet etmek Bu düşünceyi cümlelere aktarırken O ZAMAN DÜŞÜN.

Yeni olmana rağmen İSLAM VAR OLDUKÇAİSLAM DÜŞMENLARINI İRDELEYEN KONU AÇMADIN veya ben göremedim varsa link adresini ver.

Ben Bu Forum ilk geldiğimde ÜSKÜDAR BÜLBÜL mezarlığından SAROS a kadar konu açtım YA SİZ ?
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
Madem yenisin

chp ile yada din düşmanlığıyla şikayet etmek Bu düşünceyi cümlelere aktarırken O ZAMAN DÜŞÜN.

Yeni olmana rağmen İSLAM VAR OLDUKÇAİSLAM DÜŞMENLARINI İRDELEYEN KONU AÇMADIN veya ben göremedim varsa link adresini ver.

Ben Bu Forum ilk geldiğimde ÜSKÜDAR BÜLBÜL mezarlığından SAROS a kadar konu açtım YA SİZ ?

son bir aydaki sizin başlılarınıza ve bizim başlıklarımıza bakalım lütfen
 
Üst