Çardak Kebabı

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
590_500


Malzemeler
½ Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
2 Adet Kuru Soğan
4 Diş Sarımsak
2 Adet Domates
3 Adet Sivri Biber
2/3 Su Bardağı Süt
5 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
100 Gr ***** Peyniri
1 Tatlı Kaşığı Salça
Tuz, Kara Biber, Kekik


Hazırlanışı
Önce kuşbaşı eti, soğan, sarmısak, domates, biberle kavurarak pişirin.
Tuz ve tereyağ ekleyin. Suyunu çekince karabiber ve kekik ekleyerek bırakın.
Diğer tarafta unu, yumurtayı ve sütü iyice çırparak pürüzsüz bir krep hamuru yapın.Tuz ekleyin.
15 cm. çapında bir teflon tavayı hafifçe yağlayarak bir kepçe krep hamurundan koyup, iki tarafını kızartın.
Krebi bir kaseye koyarak pişen etlerden iki- üç kaşık içine doldurun.
Kasenin dışında kalan krep hamuru ile üstünü kapatıp, krep bohçasını kaseyi ters çevirerek bir tepsiye yerleştirin.
Bütün krepleri aynı şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra üzerlerine birer dilim ***** peyniri koyun.
Peynirin üzerine sulandırılmış salça gezdirerek 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar kızartın.


alinti​
 

fas

Ordinaryus
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
2,581
Tepkime puanı
320
Puanları
0
590_500


Malzemeler
½ Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
2 Adet Kuru Soğan
4 Diş Sarımsak
2 Adet Domates
3 Adet Sivri Biber
2/3 Su Bardağı Süt
5 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
100 Gr ***** Peyniri
1 Tatlı Kaşığı Salça
Tuz, Kara Biber, Kekik


Hazırlanışı
Önce kuşbaşı eti, soğan, sarmısak, domates, biberle kavurarak pişirin.
Tuz ve tereyağ ekleyin. Suyunu çekince karabiber ve kekik ekleyerek bırakın.
Diğer tarafta unu, yumurtayı ve sütü iyice çırparak pürüzsüz bir krep hamuru yapın.Tuz ekleyin.
15 cm. çapında bir teflon tavayı hafifçe yağlayarak bir kepçe krep hamurundan koyup, iki tarafını kızartın.
Krebi bir kaseye koyarak pişen etlerden iki- üç kaşık içine doldurun.
Kasenin dışında kalan krep hamuru ile üstünü kapatıp, krep bohçasını kaseyi ters çevirerek bir tepsiye yerleştirin.
Bütün krepleri aynı şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra üzerlerine birer dilim ***** peyniri koyun.
Peynirin üzerine sulandırılmış salça gezdirerek 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar kızartın.


alinti​

süper gözüküyo olsada yesekkkk
 

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
Çardak kebabı Bursa'nın yöresel lezzetidır. deniliyor..

Evet yurd disindayim kardesim..
 

fas

Ordinaryus
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
2,581
Tepkime puanı
320
Puanları
0
bursaya gidip yemem zor bizim buralarda da duymadım ama belki vardır
Allah yardımcınız olsun sizinde oralarda:)
 
Üst