Can kurban yoluna...

Alper...

MarmaranınKralı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Tepkime puanı
452
Puanları
0
Konum
İsLamBol
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
CAN KURBAN YOLUNA…

Bismillah.Elhamdülillah.Allahu ekber ,Allahu ekber, La ilahe illallahu vallahu ekber,Allahu ekber velillahil hamd.Allahumme salli ala Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed, kema salleyte ala İbrahime ve ala ali İbrahim, inneke hamidüm mecid.

Mevla Teala Hazretleri buyuruyor ki; “ Rabbin için namaz kıl ve kurban kes”Her gün namazlarımızda okuduğumuz bir suredir Kevser suresi.Hiç manasını merak edip ,okuduk mu tefsirini?Acaba burada Allah bana ne emrediyor?Hiç düşündük mü? Eski kavimlerin edildikleri gibi, imtihan edilmeden kevsere varacağınızı mı zannediyorsunuz?

Kevsere giden yolu merak edeniniz yok mu?Nasıl gidebilir, nasıl çıkabilirim doğru yola.? Doğru yolun tek adresi vardır ki o da , Milleti İbrahim.Yani İbrahim aleyhisselamın milletinden olmak ve Hazreti Muhammed Mustafa ‘ya Sallallahu aleyhi vessellem iman edip, getirdiği dini kabul edip, o yolda karınca misali bir şeyler yapmaya çabalamaktır.İşte bu kevsere giden yolun sokağıdır.Kimileri dar ve çamurlu yollardan geçerler ki eteklerine diken ve çalılar takılır.Çamur sıçrar sırtlarına kadar.Kimileride asfalt yoldan ,temiz yoldan gider.Ne diken takılır ne de çamur sıçrar eteklerine.İşte bunlar varış yerinde ayrı bir muamele görmeksizin girerler evlerine.Ama diğerleri temizlenmeleri için ayrı odaya alınıp ,ayrı bir muamele görürler. Kısa bir süre de olsa.

Bu verdiğim iki gurubu şöyle açıklarsak ki ; çamurlu yoldan gidenler.Müslüman ama günahları çok.Bunlar günahlarını cehennemde paklattıracaklar. Ayrı muamele görecekler.kısa sürecek ama yine de ateş yüzü görecekler.Derseniz ey Hoca; “her insan cehennemi görecek buyuruyor Allahu Teala.”Amenna ve saddakna.Herkes görecek ama bazıları içine girecek ,bazıları da sadece gördükleriyle kalacak.Müslüman olup içine düşenler belli bir zaman sonra çıkacaklar İnşaAllah.

Diğer temiz yoldan gidenler ise,Takva sahibi Salih zatlardır.Onlar hiç cehenneme girmeden doğruca varacaklar cennetlerdeki evlerine.Çünkü onlar helal dairesini zorlamamışlardır bile.Onlar insanlara rehberlerdir, tıpkı bir fener gibi.Deniz feneridir onlar.Nasıl harama bakar ve el uzatırlar.Onlar yaptıkları her şeyi Rableri için yaparlar.Namazı Allah için kılarlar

“Rabbim beş vakti emretti ama, biz nafile olarak gücümüz yettiği kadar ilave edeceğiz.”deyip,Geceleri tatlı uykuyu seher vakitlerindeki teheccüd için terk ederlerdi.Sabah namazından sonra gün doğumunu bekler,Kuşluk vakti olunca kuşluk (duha) namazı kılarlardı.Akşam namazından sonra evvabin kılarlardı.Tesbih namazı kılarlardı.

Bazıları da beş vakti kılamaz kaçamak yapardı.Arada kılardı.Niyeti gösterişe girerdi bazen.Bu ikisi bir olur mu? Birini Ateşe atmak olmazdı çünkü emrin üstünde ibadet ediyor,Öteki grup ise emri bile tutmuyordu.

Allahın rahmetinden umudu kestirmek için yazmıyorum bu satırları.Aksine Allahın rahmetini hatırlatmak için yazıyorum.Zira Allahın rahmeti gazabını geçmiştir.Eğer Allah rahmet etmeseydi, şu an bilmem ne belalı işte olurduk?Allaha şükürler olsun ki, Ehli sünnet vel cemaat itikadındayız.İbrahimin aleyhisselam milletindeniz.Muhammedin Sallallahu aleyhi vessellem ümmetindeniz,dinindeniz.Elhamdülillah müslümanız.Elhamdülillah umudumuz var.Umudumuzu yitirmedik.Her ne kadar Günahlar deryasında yüzsekte,Bizim günahımızdan kat kat büyük Rahmeti olan bir Rabbımız var.Eğer Rabbımız bu dünya da bize acımasaydı bizi inançlılardan eylemezdi.Madem inançlılar kervanındayız, o zaman vazifelerimizi bilip,vazifelerimizi yerine getirmeliyiz.

Ey Hoca say bize vazifelerimizi, nedir onlar? Ey kardeşim, Birinci vazifen şehadet etmendir Allah ve resulune aleyhisselam, İkinci vazifen namazdır.Günde beş vakit.Üçüncü vazifen Oruçtur.Ramazan ayı boyunca tutman gerek.Dördüncü vazifen Zekattır.Malının kırkta birini vereceksin.Zoruna gitmesin için Allah buyurdu ki, “Ey kulum ,senin malından istemiyorum,Benim sana verdiğimden istiyorum”Bak gör ,ne kadar rahmeti bol bir Rabbın var.Beşinci vazifen ise Hac mevsimi geldiğinde hacca gitmendir.

Diğer bir vazifen ise Allaha,meleklerine ,kitaplarına,peygamberlerine,ahret gününe,kader ve hayrın Allahtan olduğuna,ölüme ,öldükten sonra dirilmeye,mahşere,hesap gününe,cennete,cehenneme inanmandır.

Madem inancın var o halde,Yaptığın her işi Allah için yap.Hiç bir işine gösteriş kiri karıştırma.Yoksa o kiri sökmek için ateşe düşersin.Bırak çamurla ,dikenle uğraşmayı.Hazreti Ömer gibi uzun cübbeni sıyır ve özenerek geç dikenli ,çamurlu yoldan.Zira bir keresinde hazreti peygamber aleyhisselam buyurdu ki,Ömerin imanı bir tarafa, ümmetimin imanı bir tarafa konulsa Ömerin imanı ağır basar.(Allahu alem)

“Rabbın için namaz kıl” dedikten sonra ekliyor ardına ,”kurban kes” emri fermanını Cenabı Zülcelal Hazretleri.Hazreti Peygamber aleyhisselam bir hadislerinde buyuruyor ki; “Kurban kesiniz,zira kurban babanız ibrahim’in sünnetidir.”

Hazreti İbrahim’in sünneti demek ne demektir? Ey kardeş ;dinle kuranı.Bak Mevla ne buyuruyor sana.” O : "Rabbim! Bana salihlerden olacak bir evlat ver", dedi. İşte o zaman biz onu uslu bir oğul ile müjdeledik. Babasıyla beraber yürüyüp gezecek çağa erişince: Yavrucuğum! Rüyada seni boğazladığımı görüyorum; bir düşün, ne dersin? dedi. O da cevaben: Babacığım! Emrolunduğun şeyi yap. İnşallah beni sabredenlerden bulursun, dedi. Her ikisi de teslim olup, onu alnı üzerine yatırınca: Biz ona: " Ey İbrahim!" diye seslendik. Rüyayı gerçekleştirdin.Biz iyileri böyle mükafatlandırırız. Bu, gerçekten, çok açık bir imtihandır. Biz, oğluna bedel ona büyük bir kurban verdik. Geriden gelecekler arasında ona (iyi birnam) bıraktık: İbrahim'e selam! dedik. Biz iyileri böyle mükafatlandırırız. Çünkü o, bizim mümin kullarımızdandır. Salihlerden bir peygamber olarak O'na (İbrahim'e) İshak'ı müjdeledik. Kendisini ve İshak'ı mübarek (kutlu ve bereketli) eyledik. Lakin her ikisinin neslinden iyi kimseler olacağı gibi, kendine açıktan açığa kötülük edenler de olacak.( saffat suresi 100/113.ayetler)

Hazreti İbrahim aleyhisselam Duasında Allahtan bir oğul istemiş ve oğlunu kurban edeceğini bildirmişti.Aradan uzun zaman geçti ve bir sabah elçiler İbrahim aleyhisselamı oğlu İsmail aleyhisselam ile müjdelediler.İbrahim aleyhisselam seksen altı yaşında iken Hacer validemizden bir oğul sahibi oldu.Hazreti Hacer ile Sare validelerimiz arasında geçen kıskançlık olayından sonra İbrahim aleyhisselam oğlu ismaili de alarak Hacer valideyi Mekke şehrine bıraktı.Kendisi gerisin geri şam tarafında ki ailesinin yanına döndü.

Aradan yıllar geçti İbrahim aleyhisselam Mekkeye ziyaret için geldi.ismail aleyhisselam yedi yaşlarındaydı.Hazreti İbrahim rüyasında oğlunu kurban ettiğini görüyordu.üç gece peş peşe aynı rüyayı görünce bunun şeytani bir rüya olmadığını anladı ve duasını hatırladı.Oğlunu alıp bir vadiye gitmek üzere yola koyuldu.Şeytan burada İbrahim aleyhisselama ve ailesine bu imtihanda kaybetmelerini sağlamak için elinden geleni yaptı ama başaramadı.

İsmail aleyhisselam babasına dedi ki ,” İp ile beni sıkıca bağla ki benden sana karşı bir şey isabet etmesin de ecrim eksilmesin. Çünkü ölüm çok çetin ve zordur.bıçağımı iyice bile ve boğazıma hızlıca çal ki hemen öldürsün.boğazlamak için yatıracağın zaman yüzü koyun yatır.alnımı yere getir.”

İbrahim aleyhisselam da oğlunun dediği gibi yaptı. Bıçağı boğazına götürdü ve bıçağın kesmediğini gördü.Bıçağı tam üç kere bileyledi ama bıçak yine de kesmiyordu.Bir rivayet o an bıçağı yanındaki taşa vurdu ve taşı ortadan ikiye ayırdı.Bıçağa hitaben “ey bıçak niçin kesmiyor, emrime muhalefet ediyorsun” dediğinde ,bıçakta ona ,”sen ateşin içindeyken ateş seni niye yakmıyordu?” Şeklinde cevap verdi

Allah bir şeyin olmasını dilemezse ne kadar uğraşırsanız uğraşın, muvaffak olamazsınız.Allah islamı yaymak istiyor ve yayacak.Bunu hangi çılgın durdurabilecek.Varsa böyle baba yiğitler meydana bekleriz.Zira Bu din Güneşin doğduğu her bir kara parçasına yayılacaktır.Bundan asla şüphem yoktur.Allah katında tek din “ inned dine indallahil İslam “ ayeti fermanınca İslamdır.Gayri din aramam.Tek İlah Allah’tır.Başka ilah aramam.

Kafirin yaptığı zulum.Olsa olsa bana gül gülistandır.İbrahime açılan ateş de gül gülistan olmadı mı? İsmaile uzana bıçak rahmet olmadı mı? Ey Müslüman eğer şu ahir zamanda fitne fesat varsa bilki ardı rahmettir.Kıştan sonra nasıl bahar geliyor ve bunu yakinen biliyorsan . Bu söylediğime de öylece inan.Çünkü bu zulmun ardı bahar havası.İsterse islamın dirilmesine imkan yok desinler.İsterse ,istedikleri kadar saçmalasınlar.Allahın dilediği olur.Dilediği zaman da ol der.

Şimdi bize deseler ki oğlunu kurban et.Bana gösterebilir misiniz ki; oğlunu kurban edebilecek.Ama ateşe arz edenleri sayamayız bile.Allah gökten bir koç indirdi ve ismailin yerine o koç kurban edildi.Her yıl İbrahim aleyhisselamın sünnetini yaşatıyoruz.Kurban keserken de ismaili anıyoruz. Diyoruz “Allahu ekber Allahu ekber la ilahe illallahu vallahu ekber Allahu ekber velillahil hamd.”

Ey Hoca sana bir soru; “kurban kesmeye gücü olmayan ne yapsın? “Ey dindaşım o zaman şunu yap.Bayramın birinci günü öğleden sonra altı rekat namaz kıl. Niyet olarak şöyle de “ Ya Rabbi aciz kulun kurban kesemedi.Kurban yerine şu vucudumu huzurunda yere sererek kurban ediyorum.Beni de kurban kesenler meyanına kabul eyle.”

1.rekatte;1 fatiha,1 inna enzelnahu(kadir)
2 rekatte ;1 fatiha 1 inna atayna…(kevser)
3. rekatte ;1 fatiha 1 kafirun
4. rekatte ;1 fatiha 1 ihlas
5.rekatte 1 fatiha 1 felak
6. rekatte 1 fatiha 1 nas
Her iki rekatte bir selam ver.(dua ve ibadetler/fazilet neşriyat)

Peygamber Efendimiz buyuruyor ki;Sallallahu aleyhi vessellem ” Her kim bir imkan bulup da kurban kesmezse,bizim namazgahımıza yaklaşmasın.”Geride bıraktığımız zilkade ayı ve girdiğimiz zilhicce ayı hakkımızda hayırlara vesile olsun.Tüm Ümmeti Muhammedin Kurban Bayramı mübarek olsun.Dua ve selam ile…

1 Aralık 2008
3 Zilhicce 1429
Pazartesi
Alper...
 

İstihya

Doçent
Katılım
25 Eyl 2010
Mesajlar
723
Tepkime puanı
122
Puanları
0
” Her kim bir imkan bulup da kurban kesmezse,bizim namazgahımıza yaklaşmasın.”

şahid olmakatayız ki insanlar birçok şey için yüklüce borçların altına girerken kurbanda aynı cesaretleri yok ilginçtir....
 

_Berceste_

bir tutam delilik...
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Tepkime puanı
1,525
Puanları
0
Bu derinlemesine güzel yazi icin ALLAH razi olsun...
 

Nokta

Profesör
Katılım
3 Ağu 2010
Mesajlar
1,386
Tepkime puanı
305
Puanları
0
Rabbim razı olsun..
İmanımızın kıymetini bilmeyi nasip etsin Mevla..
 
Üst