Cami İmamından Sabah Namazına Teşvik

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Sivas’taki tarihi Ulu Cami’ye cuma günleri sabah namazını kılmaya gelen yaklaşık bin kişilik cemaate, namaz sonrası her hafta bir hayırseverin katkısıyla sıcak süt ve poğaça ikram ediliyor.

Anadolu’nun en eski camilerinden biri olan tarihi Ulu Cami’de, yaklaşık 8 ay önce Kutlu Doğum Haftası’nda sabah namazlarında başlatılan ‘’Cuma Programı’’ uygulaması, bir gelenek halini alarak devam ediyor.

Caminin imam hatibi Abdullah Koç’un öncülüğünde başlatılan, süt ve poğaça ikramını da kapsayan bu uygulama, Ulu Cami’nin manevi havasına farklı bir mana katıyor.

Kentin uzak semtlerinde yaşayan vatandaşlar bile bu manevi havayı tatmak, güzel atmosferi görmek için sabah erken saatlerde tarihi Ulu Cami’ye geliyor.

Namaz öncesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti dinleyen cemaat, caminin imam hatibi Abdullah Koç’un güzel sesi ve kıraati eşliğinde sabah namazını eda ediyor.

Manevi havasıyla büyüleyen Ulu Cami’de namazını kıldıktan sonra Hadis-i Şeriflerin, duaların ve ilahilerin okunduğu, müftülük yetkilileri ve din alimleri tarafından dini bilgilerin aktarıldığı Cuma programını ilgiyle takip eden her yaş grubundan cemaat, sabah kahvaltısını da caminin avlusunda ikram edilen sıcak süt ve poğaça ile yapıyor.

Cemaat, camideki bu uygulamadan memnun. Bu uygulamanın cemaat arasındaki birlik ve beraberliğin artırılmasına katkı sağladığını belirten vatandaşlar, cami yetkililerine ve hayırseverlere teşekkür etti.

Süt ve poğaça ikramının masrafını her hafta bir cemaatin karşıladığını belirten yetkililer, cemaatin ikram vermek için sıraya girdiğini, yılbaşına kadar ikram listesinin dolu olduğunu kaydetti.

Bu uygulama sayesinde ,cemaatin sayısının arttığını belirten yetkililer, bir gelenek halini alan uygulamanın hava şartları uygun olduğu sürece devam edeceğini ifade etti.

Uygulamaya, bazı protokol üyelerinin de ilgi gösterdiği gözlendi.

yeni Akit
 

zeynephanne

Aşka Meftûn…
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
1,281
Tepkime puanı
251
Puanları
0
Konum
kördüğüm
çok hoş bir uygulama bence..dilerim artarak devam etsin bir çok yerde.
 

Okyanus

Profesör
Katılım
11 Şub 2008
Mesajlar
1,317
Tepkime puanı
163
Puanları
0
Siivasa gitmiştim.Ulu Camii yeni retsore edilen ve minaresi biraz eğri gibi olan Camii değil miydi?Yoksa orası gök medrese miydi?Hatırlayamadım.
 
Üst