Büyükada'ya cami yapılacak

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Büyükada'ya cami yapılacakRecep Tayyip Erdoğan söz verdi. CHP ve mimarlar odası itiraz etti ama Büyükada'ya cami yapılacak.
buyukadaya_cami_yapilacak_1429160243_542.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılında başbakanlığı döneminde verdiği talimat doğrultusunda Büyükada’da yapımı planlanan cami projesi, iktidar ve ana muhalefet partisini bir kez daha karşı karşıya getirdi.
Büyükada sahilinde, İstanbul Müftülüğü’nün talebi üzerine, 1/5000 bin ölçekli adalar koruma amaçlı Nazım İmar Planı’da Kentsel Sit alanı sınırları içinde “Konut ve Ticaret” alanı olarak görülen alanla ilgili son sözü yine İBB Meclisi söyledi.
Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında İBB Meclisi’nde plan notlarında yapılan değişiklikle “Dini tesis alanına” alınıp, cami yapılmasına ilişkin karara CHP’li üyelerin yaptığı itiraz, İBB Meclisi’nde kabul görmedi.
İBB Meclisi, Büyükada’da cami yapımına, Ak Partili meclis üyelerinin oy çokluğuyla bir kez daha onay verdi.
Adalar Belediyesi, Mimarlar Odası ve İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’nin Büyükada’da yapılacak olan Çarşı Camii projesine üç koldan yaptıkları itiraz, AK Parti meclis üyelerinin oy çokluğu ile reddedildi.
Camii yapımına itiraz eden CHP meclis üyesi Esin Hacıalioğlu, “Çok küçük bir ada içindeki alana camii yapılamaz. 1/5000 binlik planda yok” dedi. Hacıalioğlu, “Caminin yapılacağı alan, yeme içme faaliyetlerinin yoğun olduğu bir bölge. Her seferinde önümüze tekrar geliyor.
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Ne kadar Ihtiyaç tespit edilip küçük şirin ve işlevsel bir mescid planlanmalı ...
Cami yapım işinide bir sembolizme ceviriyoruz ...
 
Üst