Bunların uyguladığı şeriat mı şimdi?

menzil5453

Doçent
Katılım
11 Eyl 2014
Mesajlar
579
Tepkime puanı
12
Puanları
0
Kenya'daki Üniversite Baskınında 147 Kişi Öldü

El Şebab terör örgütünün Kenya'nın kuzey doğusundaki Garissa Üniversitesi'ne gerçekleştirdiği baskında en az 147 kişi öldü.

El Şebab terör örgütünün Kenya'nın kuzey doğusundaki Garissa Üniversitesi'ne gerçekleştirdiği baskında en az 147 kişi öldü. Eylemin sona erdiği açıklandı.

"MÜSLÜMAN OLMAYAN ÖĞRENCİLER HEDEF ALINDI"

El Şebab yaptığı açıklamada, "Garissa Üniversitesi'ni çok sayıda Müslüman olmayan öğrenci bulunması nedeniyle hedef aldığını" vurgulamıştı.

"GÖREVLERİ ŞEBAB'A KARŞI OLANLARI ÖLDÜRMEK"

El Kaide bağlantılı örgütünün sözcüsü Şeyh Ali Mohamud Rage yaptığı açıklamada, "Kenya Somali ile savaş içinde. Bizim insanlarımız hala orada, çarpışıyor. Görevleri, Şebab'a karşı olanları öldürmek" dedi.

"HRİSTİYANLARI VURDULAR"

Üniversite öğrencilerinden biri, silahlı şahısların tek tek kapıları açıp içerdekilere Müslüman mı, Hristiyan mı olduklarını sorduğunu; Hristiyanların hemen orada vurulduğunu anlattı.

"SALDIRI SABAH 5 CİVARINDA BAŞLADI"

Olayın başlangıcını anlatan Garissa'daki Kenya Kızılhaç Örgütü sözcüsü Anolda Shiumev, "Silahlı saldırı bu sabah saat 5 civarında başladı. Üniversitenin kapısına el bombası atıldı. Saldırganlar kız öğrencilerin kaldığı yurda girerek kontrolü ele geçirdi. Daha sonra yakındaki Kenya Savunma Kuvvetleri üssünden birlikler müdahale etti ve yerleşke tamamen kapatıldı." dedi.

KENYA EL ŞABAB'IN DOĞAL HEDEFİ

Somali'deki El Şebab örgütü militanlarının sık sık Kenya'yı hedef aldıkları biliniyor. Garissa ve diğer sınır bölgeleri de saldırılara hedef oluyor.

Kaynak : Haberler.com
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,982
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Allah ıslah etsin...

Allah doğruları göstersin inşallah...
 

Mugalata

Kıdemli Üye
Katılım
10 Mar 2014
Mesajlar
4,252
Tepkime puanı
146
Puanları
0
Konum
izmir
Bildiğin katil bunlar. Sıradan katillerden farkları, bunların kitlesel olarak katletmeleri. Ha, bir de, yaptıklarını inanç, ideoloji vb kılıfı içine sokmaları.

Ortadoğu'nın ışid'i, Afrika'nın boko haram'ı ve şebab'ı, insansız ama imanlı bir dünya peşindeler.

İmandan kasıt tabii ki halkın benimsediği saf, doğal islamiyet değil, kendi çarpıttıkları bir başka dine iman.
 
Üst