Bunlar nasıl bir allah'a inanıyorlar!

thetevhit

Üye
Katılım
7 Haz 2010
Mesajlar
76
Tepkime puanı
2
Puanları
0
"Bizler de müslümanız!." demelerine rağmen Allah´ın hükmünü görmemezlikten, İlahi kelamı duymamazlıktan gelen bu beyler, kendilerine müdahale eden, kendilerini hakka va kulluğa davet eden, daha açık, çok daha açık bir ifadeyle "Konuşan bir Allah" istemiyorlar!

Kendilerine aydın, düşünür, yönetici denilen bu beyler, "Görmedim, duymadım, söylemedim" diyen üç maymun heykelinde ifade edildiği gibi kendilerini görmeyen, kendilerini işitmeyen ve kendilerine konuşmayan bir tanrı, yani bir put istemektedirler!.

Var dedikleri Allah susacak,

Allah´ın yerine bunlar konuşacak!

Neyin iyi, neyi kötü olduğuna bu beyler karar verecek!

Alemlerin Rabbi olan Allah (C.C.) yarattığı ve sayısız nimetlerle yaşattığı insanları, bu beylerin emrine vererek, "Alın bu insanlır, istediğiniz gibi yönetin, istediğiniz gibi sömürün diyecek! "

Bunlar Allah´ın kullarına zulmedecekler, istedikleri haltı, istedikleri tabaktan, istedikleri kaşıkla yiyecekler fakat Allah bunlara hiç karışmayacak!

"Yediğiniz halt, Çıkardığınız kanunlara uygunsa, ne mutlu size! " diyecek.

Çünkü bunlar, İslam dinine bir putperest mantığı ile yaklaşan bu beyler, böyle istiyorlar!..
 

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz
Pardon..
Bunu yazanın inandığı Allah gelip mesela Başbakanlık mı yapacak?

Bunu yazanın kitabında "insanları yine insanlar yönetir" diye birşey yok mu?
Bu nasıl halt yemek böyle...
 

thetevhit

Üye
Katılım
7 Haz 2010
Mesajlar
76
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Zaten böyle tepki gösterecek Bu nasıl halt yemek böyle diyecekler vardı!

Oysa bu dinin peygamberi, aynı zamanda devlet başkanıydı. Bu dinin asli kaynağı olan Kuran-ı Kerimde, devlet yönetimiyle ilgili birçok hükümler vardı.
Böyle bir durumda peygamberi ve Kuran-ı Kerimi devletten nasıl ayıracak, insanların gözüne baka baka "Alemlerin Rabbi olan Allah (c.c.) bir devletin hangi hükümlerle idare edildiğine hiç kanşmaz!. Bu konuda halkın kaderini, politikacılara ve yöneticilere bırakmıştır!." ifadesini mi söyleyecektik?
Hem sormazlar mıydı insana "Peki arkadaş! Allah devlet başkanlarını madem muhayyer veya başı boş bırakmıştı da, Firavunu neden helak etti?" diye!.

Ne diyecektik o zaman?

"Allah(c.c) bir devlet başkanı olan Firavunu, insanları ezdiği, insanlara zulmettiği için değil, aralarındaki şahsi bir meseleden dolayı helak etti!." mi diyecekti?
Oysa geçmiş peygamberlerin hepsi, zalim devlet yöneticilerini Allaha kulluğa davet etmişler ve toplumların idaresiyle ilgili hak hükümleri tebliğ etmişlerdi. Zulme rıza göstermeyen Allah(c.c), bütün insanları adalete davet etmiş ve bu adil hükümlerin ne olduğunu da Kuran-ı Kerimde beyan etmişti. Şimdi bütün bunları göz ve akılardı ederek İslam’ın laik bir din olduğu nasıl anlatılacaktı?



 

thetevhit

Üye
Katılım
7 Haz 2010
Mesajlar
76
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Kelime-i tevhid,

"La ilahe illallah",

"Allah'tan başka İlah yoktur, ancak Ailah vardır."

Neydi bu cümle?

Neler anlatıyordu?

Neyi tasdik ettiriyor, neleri inkar ettiriyordu?

Bir duygu ve düşünceyi anlatan kelimeler topluluğuna cümle deniyordu. Peki kelime-i tevhidi ifade eden bu cüm¬le, günümüzde hiçbir şey düşündürmüyor, hiç bir şey an¬latmıyor muydu?

Oysa ki bu cümie,

Resulü Ekrem(s.a.v.) döneminde tahtları, saraylan, köşkleri sarsıntıya uğratmış, yerle yeksan etmişti. Şimdi ise

"Elhamdülillah Müslümanız" diyen insanları bile etkilemiyordu. Çünkü bu cümleye değişik anlamlar yüklenmiş, cümlenin gerçek anlamı ve etkisi kaybolmuştu. Kelime-i tevhide yabancı olan bu batıl anlamlan çıkarmak ve kelime-i tevhidin gerçek anlamını açıklamak ise hiç kolay değildi.

Camideki cemaatın durumunu tekrar gözden geçirdi. Kelime-i tevhidi açıklarsa, cemaatten İtiraz edenler olacaktı. Çünkü kelime-i tevhidin gereği olarak, insanlara ilahlık taslayan bütün politikacıların, insanlara ilahlık taslayan bütün İdeolojilerin, bütün sistemlerin, bütün devletlerin reddedilmesi gerekecekti.

Tevhid, sadece ve sadece Allaha kulluk etmekti.

Hâkim olarak, hüküm koyucu olarak sadece Allahı kabul etmekti. Allahın hükmüne rağmen hüküm koyan kişiler, hüküm koyan merciler varsa, Allahın hukukuna tecavüz ederek insanlara ilahlık taslayan bu kişilerin, bu mercilerin reddedilmesi gerekirdi.


 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
Sayın thetevhid,
Madem bu konualrı çok bilyorsunuz size bir soru sorayım! Demişsin ki, "Oysa bu dinin peygamberi, aynı zamanda devlet başkanıydı. Bu dinin asli kaynağı olan Kuran-ı Kerimde, devlet yönetimiyle ilgili birçok hükümler vardı." Şu halde bana peygamberimzin devlet başkanı olayım diye bir say-u gayreti olup olmadığından ve İslâm'ın veya Kuran-ı Kerimin devlet yönetimi ile bir emir verip, kural koyduğundan bize delilleriyle bahsedet misin ? İslâm'ın veya Kuran-ı Kerim nasıl bir devlet düzeni öngörüyor ? Ve bu uğurda müslümanlara bir yük ve mesuliyet yüklüyor mu ? Yüklüyorsa delilleri ...
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
?
??
???
????
?????
??????
???????
????????
?????????
??????????

Anlamadım

Konuyu

ve

İlk mesajı

HİDAYETİ VEREN de ALLAH vermiyen de ALLAH Benim haddimemi düşümüş kişileri bu şekilde yargılamak.
 
Katılım
14 Eki 2006
Mesajlar
1,777
Tepkime puanı
67
Puanları
0
Sayın thetevhid,
Madem bu konualrı çok bilyorsunuz size bir soru sorayım! Demişsin ki, "Oysa bu dinin peygamberi, aynı zamanda devlet başkanıydı. Bu dinin asli kaynağı olan Kuran-ı Kerimde, devlet yönetimiyle ilgili birçok hükümler vardı." Şu halde bana peygamberimzin devlet başkanı ola n diye bir say-u gayreti olup olmadığından ve İslâm'ın veya Kuran-ı Kerimin devlet yönetimi ile bir emir verip, kural koyduğundan bize delilleriyle bahsedet misin ? İslâm'ın veya Kuran-ı Kerim nasıl bir devlet düzeni öngörüyor ? Ve bu uğurda müslümanlara bir yük ve mesuliyet yüklüyor mu ? Yüklüyorsa delilleri ...
kardeşim thetevhit in derdi başka ama ben soru ile cevap vereyim.. Şeriat tan ne anlıyorsunuz.. bu sorunuzun cevabı değil mi..
 

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz
Heee, demek insanları insanlar yönetiyormuş...
 
Üst