m-angel
Nam-ı diğer TÜRBEDAR
- Katılım
- 20 Eyl 2007
- Mesajlar
- 1,629
- Tepkime puanı
- 260
- Puanları
- 0
- Yaş
- 55
Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1/4 su bardağı pilavlık iri bulgur
- 1 orta boy soğan
- Tuz
- 1/2 su bardağı zeytinyağı + tereyağı karışımı
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Kırmızı toz biber, kimyon, karabiber, pul biber, nane
Yapılışı
1. Mercimeği ve bulguru ayıklayıp yıkayın, tencereye alın. Rendelenmiş soğanı ve tuzu ilave edin. Üzerine yaklaşık 4 – 5 bardak su ekleyin ve mercimeklerle bulgurlar pişene kadar kaynatın. İlerleyen vakitlerde suyun az geldiğini düşünürseniz biraz kaynar su ekleyebilirsiniz.
2. Pişen çorbayı tel çırpıcıyla biraz çırpın. Böylelikle bulgurları ezmeden mercimekleri ezmiş olacağız.
3. Teflon bir tavada zeytinyağını ve tereyağını eritin. Unu ekleyip kavurun. Salçaları ve baharatları da ekleyin. İyice kavrulunca bir kepçe yardımıyla aldığınız çorba suyunu tavaya ekleyin, karıştırın. Sonra tavadaki baharatlı karışımı çorbaya ekleyin.
Afiyet olsun...