• Reklamsız versiyon için ÜYE OL

Buğdaylı Yaz Çorbası

efruz

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,168
Beğeniler
732
Puanları
0
#1


Buğdaylı Yaz Çorbası




Malzemeler,
1 su bardağı aşurelik buğday
Yarım kilo yoğurt
1 adet yumurta
Yarım demet taze nane
Yarım su bardağı soğuk su
Hazırlanışı,
Tencereye buğdayı alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin.
Buğday yumuşayana kadar yüksek ateşte haşlayın.
Ayrı bir tencerede yoğurt ve yumurtayı pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
Haşlanan buğdayı suyuyla birlikte tencereye ilave edip karıştırın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Taze nane yapraklarını bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzün.
Çorba kaynamaya başladıktan sonra nane yapraklarını ilave edin.
Çorbayı 2 taşım kaynatıp yarım su bardağı soğuk su ekleyip karıştırın.
Tencereyi ocaktan indirip soğuması için bekletin.
Damak tadınıza göre tuz ilave edip servis yapın.
Afiyet olsun.
 

ahûfizar

Paylaşımcı
İhvan Üyesi
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
172
Beğeniler
22
Puanları
0
#2
sıcağı daha güzel oluyo aslında.yoğurduyla beraber pişirilmişi yani...
 
Üst