Budist bilim adamı Türkiye'de Müslüman oldu

kodoo

Asistan
Katılım
17 Mar 2012
Mesajlar
478
Tepkime puanı
80
Puanları
28
Konum
Elaziz
Budist bilim adamı Müslüman oldu


Hindistan'ın doğup büyüyen 33 yaşındaki Budist bilim adamı Singh, Türkiye'de şehadet getirerek Müslüman oldu.


Budist Shailendra Singh (33), üniversite eğitiminden sonra yüksek lisans için Malezya'ya gitti. Burada Müslümanlardan etkilenerek İslam'ı araştırmaya başlayan Singh, doktora eğitiminin ardından Türkiye'ye geldi.


Hacettepe Üniversitesinde eğitimini sürdüren Singh, Diyanet İşleri Başkanlığının yanındaki Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ni ziyaret etti. Caminin manevi havasından etkilenen Singh, İslam'ı seçti.


"Allah'a uzak olduğumu fark ettim"


Singh, Müslüman olduğu için kendisini dışlayan Budist annesiyle küstüklerini belirtti.


Malezya'daki Arap arkadaşlarından etkilendiğini anlatan Singh, "Onların ibadetlerini görünce hayatımda bazı şeylerin eksik olduğunu anladım. Allah'a uzak olduğumu fark ettim. Araştırmalara başladım. İnternetten birçok vaazı dinledim" dedi.


Türkiye'ye geldikten sonra da araştırmalarının sürdüğünü ifade eden Singh, Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nin manevi havasından etkilendiğini ve orada karar vererek Müslüman olduğunu dile getirdi.


"Hz. Ali'den çok etkilendim"


Yeni ismini de Hz. Ali'den etkilendiği için seçtiğini bildiren Singh, "Onu da araştırmış, hayatına ilişkin bilgi sahibi olmuştum. Onun hayatında kendime yönelik güç buldum" diye konuştu.


Singh, 10 yıl boyunca içindeki manevi boşluğu doldurmak için araştırmalar yaptığını, şimdilerde ise bu boşluğu Kur'an-ı Kerim meali okuyarak giderdiğini kaydetti.


Kaynak: Uluslararası Kur'an-ı Kerim Haber Ajansı
 

Dut_agaci

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
7,219
Tepkime puanı
330
Puanları
0
Web sitesi
www.Menzil.Net
Elhamdülillah, ne mutlu

Yalnız kaynak verdiğin site tehlikeli, siyah sarıklıların sitesi @kodoo

Dikkat et :)
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
Huccet ikame edilmemisse sorun yok.
 

kodoo

Asistan
Katılım
17 Mar 2012
Mesajlar
478
Tepkime puanı
80
Puanları
28
Konum
Elaziz
Elhamdülillah, ne mutlu

Yalnız kaynak verdiğin site tehlikeli, siyah sarıklıların sitesi @kodoo

Dikkat et :)

O sitenin geneli siyah sarıklılara ait olsa da, Türkçe bölümüne Türkiye'den farklı şahısların katkı yaptığını düşünüyorum. Ancak siyah sarıklıların bu sitesi ve her sitesini seviyorum. Zira onlar hadislerde maruf siyah sarıklılardır.

Musluman mi yoksa şii mi olmus?

Mezhebi hakkında bilgi geçmiyor ama kanımca Şii Müslüman olmamıştır. Sünni Müslüman olmuştur. Şiileri Müslüman bilmeyen bir tekfirci de olmamıştır.
 

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
6,183
Tepkime puanı
473
Puanları
83
Musluman mi yoksa şii mi olmus?
Orta Çağın siyasî konjünktürüne göre verilen fetvalar üzerinden hâlâ mı?

Şii Sünni diye bir şey yok, muvahhid var.

Bak sana güzel bir örnek vereceğim. Bugün CİAmaat diyoruz. Eğer Türkiye eski fıkıh geleneğine dayalı bir şeriat devleti olsaydı şeyhülislam bu cemaat mensuplarını bir yol bulup kafir ilan ederdi. Böylece kıyamete kadar din adına çatışacak bir miras bırakacaktı. Tıpkı Alevi-Sünni mevzusu gibi bir de CİAmaat çıkacaktı ortaya. Ama şimdi ne diyoruz: ''Cemaat mensuplarını tenzih ederiz, içlerinde saf olanlar var.'' Allah bizi bu noktaya getirmeyi murad etti. Atatürk üzerinden kamçılaması gerekiyordu. Kamçının kafir olmasına takılma. Muradullaha bak sen..

Edit: Ha, o zaman cemaatin takiyesine gerek kalmazdı diyebilirsin. Öyle değil işte. Başka bir şekilde tezahür ederdi mevzular, gene fırkalaşma olurdu.
 

Takiyüddin

Yasaklı
Katılım
17 Kas 2014
Mesajlar
329
Tepkime puanı
9
Puanları
0
Şii mii her neyse onların bunların gelenekcisi ve takintilisindan olmadığı muhakkak. Bi de ehli sünnet mezhepsizi olduğu kuvvetle muhtemel.
 
Üst