Bu okulda derste sakız çiğnemek serbest

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45


Almanya'da bir okul, öğrencileri derste sakız çiğnemeye teşvik ediyor. Sakızın beyin hücrelerini uyardığını ve konsantrasyonu artırdığına ilişkin araştırmalara işaret eden okul müdürü kararını savundu.



Bavyera eyaletindeki Volkenschwand ilkokulunun müdürü Hans Dasch, sakızın beyin hücrelerini uyardığını ve konsantrasyonu artırdığına ilişkin araştırmalara işaret ederek, bu faydalardan dolayı öğrencileri sakız çiğnemeye teşvik ettiklerini belirtti.
Dasch, bu yöntemin bir süredir denendiğini belirterek, "Kimse sakız çiğnemek mecburiyetinde değil, ancak sakız çiğnemenin konsantrasyona ve özellikle yazılı sınavlarda stresi azaltmaya yardımcı olduğunu gördük" dedi.
Özellikle yemeklerden sonra, diş fırçasının olmadığı durumlarda şekersiz sakız çiğnemenin ağız ve diş temizliğine katkıda bulunduğunu da kaydeden Dasch, sakız çiğnemenin "abartılmaması" için okul yönetiminin iki kural koyduğunu da vurguladı.
Kurallardan ilki sakızın ağız kapalı olarak çiğnenmesi, ikincisi ise çiğnenen sakızın kağıda sarılarak çöp kutusuna atılması.
Dasch, öğrencilerin tamamının kurallara uyduğunu, hiçbirinin balon patlatmadığını, "çok disiplinli bir şekilde" sakız çiğnediklerini ve sakızların sıralara yapıştırılmadığını belirtti.
Bazı öğretmenlerin de sakız çiğnediğini söyleyen Dasch, velilerin de bu uygulamaya karşı olmadığını ifade etti.
Okul yönetimi, sakız çiğnemenin dikkat ve konsantrasyonu artırmaya yardımcı olduğunu gösteren bazı bilimsel araştırmaların sonuçlarına dayanılarak başlatılan bu uygulamanın bölge yetkililerince de desteklendiğini açıkladı.
AA
 

eylül

Veled-i kalbî
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
5,223
Tepkime puanı
1,026
Puanları
0
Konum
mavera...
disipli bir şekilde sakız çiğneme operasyonu :)

dikkat eksikliği yaşayan biriyim ama sakız bende fayda etmiyor.
 

ibrahimi

Has Uşak
Katılım
19 Haz 2006
Mesajlar
23,463
Tepkime puanı
1,831
Puanları
0
Yaş
37
Konum
forvet arkası
gereksiz.
bizim türk milleti abartır bunu.cak cak çiğneriz.
 

Kimya

İhvan Forum Üye
Katılım
23 Ağu 2009
Mesajlar
2,328
Tepkime puanı
431
Puanları
83
ilginç bir tespit
:)
kardeşime sakızmı çiğnetsem ne?
:p
 
Üst