Bu Laptop'u Dağıtmak Çok Kolay...

YagmuR

Üye
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
2,504
Tepkime puanı
586
Puanları
0
Yaş
35
Konum
¤´ UnuTuLu§taN `¤
Web sitesi
www.gencislam.com
20110208092849_notebook.jpg



Artık işe yaramayan laptop'u ne yapacağını düşünenlere inat; bu PC'yi alanların işi çok kolay!

Dünyadaki ülkelerin ortak dertlerinden biri de çöp ve geri dönüşüm. İnsan nüfusu arttıkça çöpler de dünyaya sığmayı reddediyor. Stanford ve Aalto Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı bu soruna en azından elektronik yönünden çözüm bulmak için güçlerini birleştirdi.

Araştırma ekibi, insanlarla geri dönüşüm firmalarının arasındaki büyük boşluğu, geliştirdikleri bir prototip dizüstü bilgisayarla doldurmayı hedefliyor. Araştırma ekibinin geliştirdiği dizüstü bilgisayarın içerisindeki elektronik aksamlar yaklaşık 45 saniye içerisinde çıkartılabiliyor. Bu işlemin oldukça kolay, rahat ve hiçbir araç gerece gereksinim duyulmadan gerçekleştiğini belirten araştırma ekibi, kullanıcıların daha sonra rahatlıkla elektronik aksamları geri dönüşüm firmalarına yollayabileceğini belirtiyor. Geri kalan parçalar ise normal bir şekilde evdeki çöpe atılıyor.

9 aylık bir zamanda her şeyi hazırlayan araştırma ekibi, tasarımın da oldukça şık ve güzel görünmesi için ellerinden geleni yapmışlar. Hatta dizüstü bilgisayarın klavye kısmını çıkartıp uzaktan kumandalı bir klavye gibi de kullanabiliyorsunuz.


CHIP
 

HaZiRuN

Revizyonda
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
2,591
Tepkime puanı
354
Puanları
0
toplaması da kolay mı dedim içimden
umarım kolaydır,ben daha kumandayı toplayamıyorun:)
paylaşım için tşk.
 

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
gercekten dogru birde evde cok kullanici olursa yandikki ne yandikk :D tesekkurler yagmurcum paylasim icin..
 
Üst