Bu kitabın bir adı yok

mostar

Profesör
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
1,011
Tepkime puanı
244
Puanları
0
BU KİTABIN BİR ADI YOK
23826.jpg

Paranın satın alamayacağı bir kitap
Mahmud Esad Coşan Hoca Efendi’nin 75. Doğum yılı anısına…

29 Ocak 2011 Cumartesi 15:13
Bu yazıları yazan kalem kimin dersiniz, kalemi tutan el ve bu elin sahibi münevver? Mahmud Esad Coşan Hoca Efendinin 75. Doğum yılı vesilesiyle, M. Esad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi açılış hatırası olsun diye, öyle güzel bir eser hazırlamışlar ki hayran kalmamak elde değil. Kullanılan malzeme, görsellik, tasarım, kapak ve tabii ki içerik birbirinden güzel ve özel. Esad Coşan Hoca Efendi gibi güzel şahsiyetlerin anısına da böyle bir eser yakışır.
İçi de güzel, dışıda
Kitap iki parça halinde hazırlanmış. Sohbet kutusu denilen dış kabı, diğeri ise kitap. Sohbet kutusunun kapağını açtığınızda merhum Hoca Efendinin kendi sesinden ecel hakkındaki sohbetiyle karşılaşıyorsunuz. İtiraf edeyim duyduğum zaman irkildim. “İnsanın ecelinin nerede geleceği bilinmez. Bizim buraya gelmek hiç aklımızda yokken nasip oldu kalktık geldik.”
Kapak resmi ise Hoca Efendinin kendi imzasından müteşekkil, başka ne bir şekil var ne de bir yazı. Siyah bir zemin üzerine altın varak usulüyle imza resmedilmiş. İçerik ise hayli zengin. İslam, Kadın ve Aile, İlim ve Sanat, Panzehir ve Gül Çocuk gibi çeşitli dergilerde kaleme aldığı başyazılardan meydana gelen 69 adet makaleden oluşuyor. Konferans ve sohbetlerine hazırlanırken kendi el yazısıyla aldığı notları da kitaba farklılık kazandıran diğer bir ayrıntı.
Kitabın sınırlı sayıda basılması, herkesin ulaşamayacak olması oldukça üzücü ama kim bilir belki ileriki zamanlarda kitap Mahmud Esad Coşan Hoca Efendi’nin sevenlerinin istifadesine sunulur. Mahmud Esad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi’nin güzel işler yapacağı da şimdiden belli oldu.

Tuğba Kaya bildirdi.
 

m-angel

Nam-ı diğer TÜRBEDAR
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
1,629
Tepkime puanı
260
Puanları
0
Yaş
55
Kütüphanemize bir mücevher daha ekleyeceğiz inşaAllah. Allah hazırlayanlardan razı olsun.
 

mostar

Profesör
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
1,011
Tepkime puanı
244
Puanları
0
birde yayınlansa...bizde isteriz.
 

m-angel

Nam-ı diğer TÜRBEDAR
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
1,629
Tepkime puanı
260
Puanları
0
Yaş
55
inşaallah baskıları çoğalır bizde istifade ederiz.
 
Üst