Bu bir tehdit referandumu

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Fazıl Say: Bu bir tehdit referandumu


Arabeskçi tartışmasıyla gündeme oturan piyanist Fazıl Say'ın sosyal paylaşım sitelerinden yaptığı açıklamaları gündeme oturmaya devam ediyor.


http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/haber/15442455.asp http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/haber/15369907.asp?gid=282 http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/haber/15564271.asp?gid=282http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/haber/15442455.asp
Referandum ile ilgili olarak Facebook sayfasından açıklamalarda bulunan Fazıl Say, Başbakan Erdoğan'ın referandumda evet oyu verilmesi konusundaki çağrılarının faşizme dönüştüğünü açıkladı.
İşte Fazıl Say'ın Facebook sayfasındaki açıklamaları;
"Başbakan, Referandum'a 'Hayır' diyenlerin, 12 Eylül Anayasasına 'evet' demiş olacağı demogojisinde. 'Hayır diyen darbecidir' demek istiyor. Ooww, 2003'de 'yapılmamış' darbenin 'hayali darbecilerini' tutuklattığına göre herhalde, hakikaten yapılmış darbenin destekçisi olarak gördüklerini kimbilir nasıl tutuklatacak? İşimiz zor. Bu işte faşizm...
Keşke, referanduma 'en az yüzde 70 katılım oranı' zorunluluğu olsaydı, katılmayarak sözümüzü anlatırdık. Halbuki 1982'de bir referandum yapılmıştı. Yüzde 92 evet çıkan. Tayyip Erdoğan, hem darbeye karşı hem de AKP'ye karşı olunabileceğini anlamalı. Ve ettiği her tehdit kriminaldir.. Bu bir tehdit referandumuna dönüştü ister istemez…”
Sezen Aksu ve babasının referandumda 'evet' oyu kullanacağı yönündeki açıklamaları üzerine Say, "Ben sanatçıların 'resmi' olarak 'evet' ya da 'hayır' destekçisi olarak birşeye katkı sağladıklarını sanmıyorum. Evet diyen Sezen içinde geçerli. Hayır diyen Tarık Akan içinde... Sınıflar ve kesimler kesin olarak bellidir. Evet'in sayısı bellidir" dedi.
 
Üst