Bosna'da ikinci İzzetbegoviç dönemi

  • Konbuyu başlatan Kaçak
  • Başlangıç tarihi
K

Kaçak

Guest
Saltanata yeşil ışık yakanların dikkatlice okuması gereken bir yazı ...
Her oğul sultan olamaz , ama sultan olacak oğul yumurtadan çıkmadan belli olur ...
Buyrun ilgili haber ...


Dünya Bülteni/Haber Merkezi
bakir-izetbegovic2.jpg


Bosna'da sandıklardan gelen ilk sonuçlar, 1992-95 yıllarında yaşanan Bosna savaşında ülkenin başında olan Aliya İzzetbegoviç'in oğlu Bakir'in kazandığını gösteriyor.
Bosna Hersek'te yapılan genel seçimlerde oy sayım işlemi tamamlandı. Gayri resmi sonuçlara göre, üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyeliğini Bakir İzzetbegoviç kazandı.Bosna Hersek Yüksek Seçim Kurulu, eski Devlet Başkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in oğlu Bakir İzzetbegoviç'in oyların yüzde 35'ini alarak seçimi kazandığını açıkladı.

Üçlü Devletbaşkanlığı Konseyinin diğer iki üyeliğini Boşnak Sosyal Demokrat Partinin adayı Hırvat Jelyko Komşiç ve Sırp Neboyşa Radmanoviç kazandı.
Bosna Hersek Federasyonu ve Federasyona bağlı on kantonun Parlemento seçimlerinde yarış İzzetbegoviç'in Demokratik Eylem Partisi ile Sosyal Demokrat Parti arasında sürüyor. Seçim Komisyonu, seçimlere katılımın yüzde 56 olduğunu açıkladı.
Resmi sonuçların ilanı ay sonunu bulabilir.

'ALİYA'NIN YAKININDAYDI

Bir dönem Aliya İzzetbegoviç'in kurduğu Demokratik Eylem Partisi (SDA) başkanlığını yürüten oğlu Bakir, bir çok siyasi gözlemci tarafından babası kadar "aktif" bulunmuyordu. Ancak Bakir İzzetbegoviç'in Hırvat ve Sırp taraflarla birlikte "bütünleşmiş" Bosna söyleminin Boşnaklar arasında kabul gördüğü anlaşılıyor.

2006'da AB'ye üyelik için öngörülen reformların durdurulmasıyla politikası çıkmaza giren Bosna'da, sonuçların açıklanmasından önce bir konuşma yapan İzzetbegoviç, "Bir dönüm noktasındayız. Ya ilerlemeye yada gerilemeye başlayacağız" demişti.

bakir.jpg


Bakir İzzetbegoviç, oy kullandıktan sonra gazetecilerin ''Seçimlerde neler bekliyorsunuz?'' sorusuna ise şu cevabı verdi:
''Daha sakin bir durum, liderlerin daha akıllı davranmalarını, halklarının çıkarlarını, iyiliklerini daha iyi algılamalarını, daha parlak bir gelecek bekliyorum. Halkımıza barış, güven ve iş imkanları getirmeyi bekliyoruz. 20 yıllık beklemenin ardından herkesin bunlara sahip olmasını istiyoruz. Ben seçime katılımın iyi olduğunu düşünüyorum, memnunum. 15-20 saat sonra her şeyi göreceğiz.''

bakirizzetbegovic.jpg


Savaş yıllarında babasının özel sekreterliğini yapan ve en yakınındaki kişi olan Bakir İzzetbegoviç, aldığı mimarlık eğitimini savaştan hemen sonra Saraybosna Şehircilik Enstitüsü başkanlığı yaptığı dönemde hayata geçirme fırsatı bulmuştu.

KURTULUŞ TÜNELİ MİMARI

Bakir İzzetbegoviç'in Saraybosna Kuşatması sırasında, Boşnak halkı şehirden kurtarabilmek için kazdırdığı tünel, savaş sonrasında onunla ilgili hatırlanan en önemli olaylardan biri. Saraybosnalı Sida Nine'ye Bosna Savaşı'nda "Evin bize lazım" diyen Aliya İzzetbegoviç'in oğlu, "Sadece evimi değil, tarlamı da alın, her şeyimi alın" cevabının ardından başlatılan kazı, yüzlerce Bosnalı müslümanın Sırp kuşatmasından kaçışını sağlayan tünel inşaasının başlangıcı olmuş.

bakirizzetbegovicsavas.jpg






54 yaşındaki Bakir İzzetbegoviç, aynı zamanda Bosna'nın Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi temsilcisi olarak görev yapıyor.


 

_Berceste_

bir tutam delilik...
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Tepkime puanı
1,525
Puanları
0
Bosna halkina hayirli olur insALLAH
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
türkiye aşkı ile yanıyormuş maşaAllah...
sen bizi seversin de biz uğruna öldüğümüz sizleri bağrımıza basmaz mıyız...
Mevla ahyırlara vesile eylesin
 

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL
bilge kral sadece bir devlet başkanı ya da komutan değil, aynı zamanda çok iyi bir müslüman ve bir islâm ideologu idi. Rabbim ona Rahmetler bahşetsin, umarım yetiştirdiği oğlu da ona layık bir evlat olduğunu ispat eder. bosnalı kardeşlerimiz tam isabet etmişler diyebilirim, kendilerine hayırlı olsun...
 
Üst