Boko Haram'dan katliam!

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,395
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Boko Haram örgütünün Nijerya'nın Baga kentinde gerçekleştirdiği son saldırılarda 2 binden fazla kişiyi öldürdüğü belirtildi.
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,395
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
BBC'ye konuşan Baga yerel yönetimi yetkilisi Musa Alhaji Bukar, militanların Çarşamba günü şehrin neredeyse tümünü yaktığını ifade etti ve ölü sayısının binlerle ifade edilebileceğini vurguladı.
Boko Haram militanları Cumartesi günü de şehre saldırmış ve askeri kışladaki askerlerleri kaçmaya zorlamıştı.
Bukar, sokaklarda cesetlerin dağılmış vaziyette olduğunu ve şehirden kaçan Baga sakinlerinin cenazelerini almak için geri dönemediğini söyledi.
Baga'nın 10 bin nüfuslu bir yerleşim yeri olduğunu söyleyen Bukar, şu anda şehirde neredeyse hiç sivilin kalmadığını da belirtti.
Cumartesi günkü saldırıların ardından Baga'dan binlerce kişi kaçmış ve Borno eyaletinin başkenti olan Maiduguri'ye kaçmışlardı.
Boko Haram'dan kaçarak Çad'a gitmeye çalışanlarda olmuş ancak birçok kişi Çad Nehri'ni geçerken boğularak hayatını kaybetmişti.
Bukar, Örgütün Baga şehri çevresindeki 16 yerleşim yerini ele geçirdiğini de ifade etti.
 

Muminaga

Yeni
Katılım
19 Ara 2006
Mesajlar
8,208
Tepkime puanı
989
Puanları
0
Boko haram değil,
..okoğlu ..ok,
haramoğlu haram.

Allah'ın laneti üzerinize olsun.
 

Mahpeyker

Kıdemli Üye
Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
4,456
Tepkime puanı
742
Puanları
0
niye kiziyoruz ki boko haram gibi terörist gurplara ? müslüman olarak bizler, yillardir sessiz kalmiyor muyuz bu tür eylemlere ? bizler degil miyiz israil´in bu kadar haddini asmasina sebebiyet veren ? yilanin basi kücükken ezilir. dünya müslümanlari olarak bizler neden zamaninda dinimize- peygamberimize ve kitabimiza sahip cikamiyoruz ?

dünya alimler birliginin baskani icin kirmizi bülten cikartildi . dünya müslümanlari olarak bizler ne yaptik bu konuda ?

misirda demokrasi ile secilmis cumhurbaskanini darbe ile hapishaneye attilar. binlerce masum insani katlettiler. bizler esmaya aglamaktan baska ne yaptik ?

irakta bir milyondan fazla müslüman öldürüldü. nasil tepki verdik biz ?

su son 50 yildir dinimize ve din kardeslerimize yapilan hangi haksiz ve zalimce saldiriya DUR diyebildik ? agzimiz var dilimiz yok - gibi bir sey oluyor verdigimiz tepkiler.

ümmet bilinci ve suuru tatile mi cikti acaba ? nerde bu ÜMMET ?

Kanuni Sultan Süleyman ki, bir ferman ile fransada icad eilmis olan dansi 100 sene oynanmasini engellemis. ve bunu sadece bir ferman ile yapmis. biz müslümanlar kendi dinimizin degerlerini tartismaya ve birbirimizi kafir ilan etmeye devam ettigimiz müddetce, ÜMMET suuru yerine gelmez. ve dünyada ezilen kani "caiz" görülen hep bizler oluruz ...
 
Üst