Bir mümin sabah namazı kaçırabilir mi?

İstihya

Doçent
Katılım
25 Eyl 2010
Mesajlar
723
Tepkime puanı
122
Puanları
0
‎"Bir mümin sabah namazı kaçırabilir mi? Elbette kaçırır, insan değil mi... Uyuyamaz, çok uyur, dalgın olur, sabah namazı kaçırabilir. Bu değil kıyamet koparan şey. Kıyamet koparan şey, o gün hiçbir şey olmamış gibi kahvaltıyı kaçırmamaktır. Sabah namazı kaçıran biri, kahrından nefsine ceza verip, 'Ben de bugün oruç tutuyorum.' demelidir."

Nureddin Yıldız
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Meşhur kıssadır:

Bayezid-i Bestami(k.s) Hazretlerini bir gece uyku bastırıp sabah namazına uyanamadı. Sabahleyin namazını kaza edip o kadar ağladı ve inledi ki sonunda kendisine ilham olundu ve şöyle dendi:

-"Ey Bayezid bu günahını affeyledim. Bu pişmanlık ve ağlamana da ayrıca yetmiş bin namaz sevabı ihsan eyledim."

Aradan bir müddet geçtikten sonra onu yine uyku bastırdı. Şeytan gelip Bayezid-i Bestami(k.s.) Hazretleri'nin mübarek ayağından tutarak uyandırdı ve;

-"Kalk namazın geçmek üzeredir." dedi. Bayezid-i Bestami(k.s.) Hazretleri

Şeytan'a;

-"Ey mel'un! Sen hiç böyle yapmazdın. Herkesin namazının geçmesini kazaya kalmasını isterdin. Şimdi nasıl oldu da beni uyandırdın?" deyince Şeytan şu cevabı verdi:

-"Birkaç ay önce sabah namazını kaçırdığında pişmanlığın ve üzüntün sebebi ile çok ağlayıp inlediğin için affolunmuş idin ve ayrıca yetmiş bin namaz sevabı almıştın. Bu gün onu düşünerek sadece vaktin namazının sevabına kavuşasın da yetmiş bin namaz sevabına kavuşamayasın diye seni uyandırdım." dedi
 

SeTTaR

Profesör
Katılım
1 Eyl 2009
Mesajlar
1,148
Tepkime puanı
135
Puanları
63
Konum
Biryerlerde
Bazen bende sabah namazını kaçırıyorum,içimde bir boşluk bir eksiklik oluşuyor.Mümkün olduğunca şeytanı sevindirmemeye çalışıyorum.
 
Üst